Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Φορολογική πολιτικη στον αγροτικό τομέα



Πρωτοβουλία, σχετική με το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα, ανέλαβαν βουλευτές της Ν.Δ. και μεταξύ αυτών ο βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.
Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα και πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με τον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη.
Ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε:
α) ότι θα μελετήσει τις προτάσεις του υπομνήματος με στόχο να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
β) θα συστήσει επιτροπή για την επίλυση επιμέρους ζητημάτων όπως οι αποσβέσεις και ο υπολογισμός των παγίων, τα αγροτικά ημερομίσθια, η τήρηση βιβλίων από συνταξιούχους του ΟΓΑ και άλλων ταμείων, τα αποθέματα της αγροτικής παραγωγής παρελθόντων ετών κ.α.
Επίσης έκανε δεκτή την πρόταση, που ήδη ανακοινώθηκε, για παράταση εφαρμογής, ως το τέλος Φεβρουαρίου, του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων.
Τέλος, τέθηκε και στον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη το αίτημα για εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών που θα τηρήσουν βιβλία, το οποίο αντιμετωπίζεται καταρχήν με πολύ θετικό τρόπο.
Ο κ.  Κωνσταντινίδης, επίσης, τοποθετήθηκε στη συζήτηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το νέο αγροτικό νομοσχέδιο και κατέθεσε τις προτάσεις του, καθώς και τις επισημάνσεις του σε διάφορα άρθρα, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.


Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: