Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014



X-SALTIBAGOS

Η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS είναι μια ομάδα καλλιτεχνών τσίρκο που από το 2002 δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα με έδρα τους την Πάτρα.Ως ξυλοπόδαροι, κλόουν, ισορροπιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, μίμοι και χορευτές έχουν δώσει εκατοτάδες παραστάσεις, σε σχολεία, θέατρα και αμέτρητες πλατείες της  Ελλάδας με την συνεργασία δήμων και ιδιωτικών φορέων. Οι καλλιτέχνες της ομάδας έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολές τσίρκο και χορού στο εξωτερικό (Ισπανία, Γαλλία) και πολλα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι παραστάσεις
Μια ιδέα, που γίνεται ιστορία... Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. Με εργαλείο το κλασικό θέατρο, το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, την αγάπη και με απόλυτο σεβασμό των ιδεών κάθε μέλους, χτίζουμε παραστάσεις με στόχο να προκληθεί σκέψη, αίσθημα και χαμόγελο. Οι παραστάσεις μας απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΡΙΚΗ ΚΑΙ 5 WORLDS APART
H Βασιλική Μουρίκη γεννήθηκε στην Πάτρα, είναι 17 χρόνων και ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Τραγουδούσε από πάντα, όπως λέει η ίδια, αλλά μαθήματα μουσικής ξεκίνησε στην ηλικία των 11 χρόνων. Η Βασιλική Μουρίκη, παίζει κιθάρα, γράφει στίχους σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), μελοποιεί και ερμηνεύει.
Σε ένα μήνα ετοιμάζει τον πρώτο της δίσκο, ενώ ο δρόμος της έως σήμερα είναι γεμάτος συμμετοχές σε live και διάφορα events. Συγκεκριμένα, βγήκε δεύτερη σε παγκόσμιο διαγωνισμό, ενώ στον ελληνικό διαγωνισμό του MusicTalentSite πήρε την πρωτιά. Το έπαθλο ήταν μια ηχογράφηση σε γνωστό αθηναϊκό στούντιο Power Studio Productions από το οποίο ξεκίνησε και μια αξιόλογη συνεργασία. Πρόσφατα έκανε το πρώτο της demo και ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα της τραγούδια. Σύντομα θα έρθουν κι άλλα με τον δίσκο της.
Οι  5 Worlds Apart είναι μια νεοσύστατη πατρινή μπάντα με πολύ αγάπη για την μουσική. Απαρτίζονται από 5 άτομα όπως φαίνεται και στην ονομασία τους εκ των οποίων, ο κεντρικός τους τραγουδιστής είναι ο Μιχάλης Παπαδημητρόπουλος.

DECADANCE
Οι Deckadance σχηματίστηκαν στις αρχές του 2013 και έκαναν την πρώτη τους εμϕάνιση στις 6 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει Disco, Funk και Pop τραγούδια από τις χρυσές δεκαετίες τις διασκέδασης, 70s& 80s, καθώς και σύγχρονες χορευτικές επιτυχίες, έχοντας πάντα κατά νου το πρόγραμμα για ένα ιδανικό πάρτι. Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιτυχημένες εμϕανίσεις στην Πάτρα αλλά και στα περίχωρα δημιουργώντας έτσι σιγά σιγά ένα αϕοσιωμένο κοινό. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζονται να παρουσιάσουν και την πρώτη τους προσωπική δουλεια.
Οι Deckadance αποτελούνται από τους: Ελίνα Μαυρίδη- Τραγούδι, Μαριάννα Βούλγαρη- Τραγούδι, Πάνο Παναγόπουλο- Πλήκτρα/ Τραγούδι, Κώστα Παναγόπουλο- Τύμπανα, ΣταύροΚωστή- Κιθάρα και Χρήστο Γιούλη- Μπάσο.

ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η Χορο'Εκφραση ιδρύθηκε το 1999 από την Ιωάννα Ζαχαροπούλου , είναι αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή χορού και μέλος του    Σ.Ι.Σ.Χ.Ε  ( του Σωματείου Ιδιωτικών Σχολών Χορού Ελλάδος ). Η Ιωάννα Ζαχαροπούλου είναι διπλωματούχος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου  ( R.A.D.) και απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Η σχολή αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο της R.A.D.  όπου διενεργούνται εξετάσεις και οι μαθητές αποκτούν διπλώματα σε όλα τα επίπεδα χορού. Στη σχολή διδάσκουν μόνο επαγγελματίες καθηγητές μπαλέτου και σύγχρονου χορού με πτυχία αναγνωρισμένα από το υπουργείο πολιτισμού. Η πρόοδος των μαθητριών της σχολής παρουσιάζεται με τις παραστάσεις που δίνουν στο τέλος της χρονιάς στο Συνεδριακό Χώρο Πανεπιστημίου Πατρών.  Γνωστά έργα μπαλέτου που έχουν χορέψει   Χιονάτη , Κοππέλια, Δον Κιχώτης, Μπαγιαντέρα, Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη. Τα τμήματα της σχολής είναι παιδικά από 3 ετών και ενηλίκων αρχάρια ή προχωρημένα. Λειτουργούν τμήματα Μπαλέτου, Σύγχρονου, Μοντέρνου, Floor barre, Hip Hop, Break dance, Latin, Tango, Zumba fitness.

ΔΩΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ & EZTHETICS
Οι Εzthetics είναι μία μπάντα που  δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013, αποτελείται από 5 μέλη και κινείται σε ρυθμούς funk, rockabilly, soul, western swing, blues, διασκευές και originals, με ιδιαίτερες προσμίξεις και εναλλαγές. Σύντομα θα εμφανιστούν και με δικά τους μουσικά κομμάτια, επίσημα.
Dora Papayannakivocals, Andreas Mantzariskeyboards, Vasilis MaravasGuitars, Thanos PapagewrgiouBass, Konstantinos Papaspyropoulos Drums.

ΜΑG
Oι MAG δημιουργήθηκαν το 2011. Στόχος τους είναι να εξυπηρετούν τη μουσική όχι μόνο ένα είδος. Έτσι μέσα στα τραγούδια τους θα ακούσουμε ήχους απο pop μεχρι hip hop και dance. Tο 2012 και το 2013 μπήκαν δυναμικά με live εμφανίσεις και την κυκλοφορία του πρώτου τους τραγουδιού με τίτλο «Άσε με».

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ  SALSA ETERNA
H Salsa Eterna ειναι η πρώτη σχολή Salsa στην Πάτρα με τη μεγαλύτερη ειδίκευση σε χορούς από την Καραϊβική.Ιδρυθηκε απο τον Nikolay Koychev με καταγωγή απο Βάρνα,Βουλγαρίας kai την Αναστασια Τσουρέκα απο Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη 2013 στο κέντρο της Πατρας Κανακαρη 55-59.Στη σχολή διδάσκονται εκτος απο Salsa L.A. and N.Y. και   bachata, merenque,  cha-cha-cha, reggaeton, pachanga και απ τον καινούριο χρονο zumba και breakdance.Ο Nikolay πρωταθλητής σε  διεθνείς και διαβαλκανικούς  διαγωνισμους  Salsa και η  Αναστασια με φοίτηση στη σχολη Adrian and Anita 5 φορές πρωταθλητές κόσμου και στη σχολή των Tropical Gem ενα απ τα πιο σημαντικά group του κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια. Τη δουλειά τους παρουσιάζουν σε διεθνή festival οπως στη  Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία, Κούβα και Πουέρτο Ρίκο. Η σχολή αυτή έχει ειδίκευση στη Salsa ενας χορος που έχει αλλάξει τη ζωη ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ελάτε να ανακαλύψετε μαζί μας τι είναι αυτό το μικρόβιο που εχει η Salsa που όταν μπει μέσα σου είναι αδύνατον να αποβάλεις...

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ KEEP DANCING
"Η σχολή χορού keep dancing θα μας παρουσιάσει μία χορογραφία Oriental με extra tools η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οriental που έγινε στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου 2013,καθώς και μία χορογραφία Tango Argentino (Αργεντίνικο Τάνγκο).Η σχολή μας λειτουργεί 6 χρόνια,έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες-διαγωνισμούς χορού και είναι η μόνη σχολή στην Πατρα, που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλιού Χορού Ελλάδος."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "TANGUERA TANGO ARGENTINO PATRAS"
Η Tanguera tango argentino δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα παράθυρο από όπου ο κόσμος της Πάτρας να μπορεί να ατενίσει τον κόσμο του αυθεντικού αργεντίνικου tango. Καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι οι Jorge & Ιωάννα, ζευγάρι χορευτών από τα πιο επιφανή ζευγάρια στο χώρο του tango πανελληνίως, έχοντας στο ενεργητικό τους διακρίσεις όπως η κατάκτηση της 4ης θέσης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό tango υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Πολιτείας του Buenos Aires καθώς και πολυάριθμες εμφανίσεις ως προσκεκλημένοι χορευτές και δάσκαλοι σε μεγάλες διοργανώσεις tango σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε διεθνή festival tango στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χορεύοντας μαζί με ονόματα-θρύλους του tango argentino.

MADHOUSE
Οι MadHouse γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 και από τότε, η κοινή τους πορεία, αγάπη και αφοσίωση δεν είναι άλλη από την μουσική και την φαντασία...Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από mainstream κυρίως ήχους, σε dance, pop, house ύφος, έχοντας δικά τους, πρωτότυπα τραγούδια σε μουσική και στίχο, καθώς και κάποια re-edits και mash-ups, από ήδη γνωστά και αγαπημένα τραγούδια! Το group απαρτίζεται απο DJ set, live φωνητικά και πλήκτρα. Έχουν συμμετάσχει live σε διάφορα clubs και εκδηλώσεις, καθώς επίσης έχουν λάβει μέρος και ως guest σε  Τα μέλη του συγκροτήματος, Αβραάμ Καρτής (Τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης), ο Απόστολος Μουσικάκης (DJ, παραγωγός, στιχουργός, συνθέτης) και ο Πλούταρχος Γαϊτανάρος/Pluto (DJ, Μουσικός, Παραγωγός & συνθέτης) ενώνουν τις ιδέες, προτάσεις και εμπνεύσεις τους και σας καλωσορίζουν στον κόσμο των MadHouse!!! Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφορεί το πρώτο τους digital single με τίτλο "Summer Son", η γνωστή σε όλους επιτυχία των Texas, σε ένα άκρως dance re-edit. Στις αρχές Ιουλίου εμφανίζονται ζωντανά στην σκηνή των Πανελλαδικών Καλλιστείων Star Hellas 2013 παρουσιάζοντας άλλο ένα ακυκλοφόρητο single τους, με τίτλο "Rainbow"! Το υπόλοιπο καλοκαίρι τους βρίσκει να κάνουν περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Πάτρα, Αθήνα, Κυλλήνη, Κρήτη κτλ. Στην τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά και αποκλειστικά το ολοκαίνουργο τραγούδι τους, "One More Night", καθώς και ένα δικό τους re-make της κλασικής καρναβαλικής επιτυχίας του Ανδρέα Διονυσόπουλου "Καρναβάλι Ολέ", έναν από τους διαχρονικούς Πατρινούς ύμνους. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια των Eurythmics, Lady Gaga, Άννας Βίσση, Mέλισσες, Daft Punk, Vegas, Δέσποινας Βανδή, Γιώργου Μαζωνάκη, Rihanna κ.α. Το μπαλέτο αποτελείται από 4 κορίτσια και θα χορέψουν σε 3 κομμάτια (One More Night, You Make Me, Καρναβάλι Ολέ).

ΣΧΟΛΗ ATHLETIC DANCE STUDIO PATRAS
Η Σχολή Χορού Athletic Dance Studio Patras συμμετείχε στο 6ο Danceorama στην Αθήνα που διοργάνωσε ο παγκοσμίου φήμης χορευτής, προπονητής και χορογράφος Jason Roditis (γνωστός από το show χορού "so you think you can dance"). Το αθλητικό ζευγάρι χορού Patrick Kolodziejski & Dimitra Gezerli που εκπροσώπησε για άλλη μια φορά τη Πάτρα  κατέλαβε την 1η θέση φέρνοντας 3 χρυσά μετάλλια στους international standard χορούς.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
...Και αυτή τη χρονιά οι Πρόσκοποι της Πάτρας βάζουν την δική τους πινελιά στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού της Ελλάδας, διοργανώνοντας πρωτότυπα διασκεδαστικά προσκοπικά παιχνίδια στην καρδιά της πόλης! Φαντασία, κέφι, χρώμα και χαρά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δράσης που θα κληθούν να μοιραστούν μαζί μας μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές! Θυμίζουμε δε πως σε κάθε γωνιά της πόλης, από τα Ζαρουχλέικα μέχρι το  Ρίο, στεγάζονται προσκοπικές εστίες που φιλοξενούν δράσεις(όταν δεν σκαρφαλώνουμε βουνά και δεν κατασκηνώνουμε στα δάση...).


ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Η Μαριλένα Καλογεράκη είναι Μουσικοπαιδαγωγός. Έχει διδάξει μουσικοκινητική αγωγή σε παιδικούς σταθμούς της πόλης και ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Επίσης, βρίσκεται στο χώρο της Cogitans, όπου πραγματοποιεί δράσεις για παιδιά με αντικείμενο τη Μουσικοκινητική αγωγή και το θεατρικό παιχνίδι. Έχει ανεβάσει με επιτυχία παιδικά θεατρικά έργα με θέμα τα Χριστούγεννα και το καρναβάλι. Στην ημερίδα της με θέμα "Οι μουσικοκινητικές περιπέτειες του Αρλεκίνου" συνεργάζεται με τη νηπιαγωγό Αναστασία Λόντου, η οποία εκτός από την εμπειρία της σε παιδικούς σταθμούς, έχει πολλές συμμετοχές σε παιδικές δράσεις και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή έργων για κουκλοθέατρο.

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΣΑΦΟΥΛΙΑ
Η σχολή χορού Τσαφούλια Ελευθερία λειτουργεί 20 χρόνια ήδη στην πόλη της Πάτρας. Έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού για τις τελετές  έναρξης- λήξης και στην παιδική Καρναβαλούπολη. Έχει παρουσιάσει πολλά έργα και αποσπάσματα απο musicals στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη σχολή διδάσκονται κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, μοντέρνο,κλακέτες jazz , hip hop.

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ KEEP DANCING ΜΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
"Η σχολή χορού keep dancing θα μας παρουσιάσει μία χορογραφία Oriental με extra tools η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οriental που έγινε στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου 2013,καθώς και μία χορογραφία Tango Argentino (Αργεντίνικο Τάνγκο).Η σχολή μας λειτουργεί 6 χρόνια,έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες-διαγωνισμούς χορού και είναι η μόνη σχολή στην Πατρα,που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλιού Χορού Ελλάδος."

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» αποτελούμενη από 29 μουσικούς θα συμπράξει στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α’ με λυρικούς τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Νικόλα Μαραζιώτη, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου, Μαριέττα Σαρρή), που θα παρουσιάσουν ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες. Ενδεικτικά κάποια από τα τραγούδια και τα ορχηστρικά που θα παρουσιαστούν, είναι: «monte san Angelo», «Funiculli Funiculla», «comme facette», «torna e surriento», «guapparia», «promenade di pinocchio», «pulcinella», «offencancan» κ.α.
Καλλιτεχνική επιμέλεια-υπεύθυνη ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου.


DJ GOGOS
Ο DJ Gogos είναι o μοναδικός Έλληνας dj που καθόλη την διάρκεια της 20χρονης πορείας του στον χώρο  έχει παίξει σε εκαντοντάδες γνωστά club στο εξωτερικό και μάλιστα όσο κανένας άλλος Έλληνας. New York, Boston ,Chicago, Miami , Las Vegas, Los Angeles,Philadelphia, Scottsdale (USA)Sydney ,  Melbourne , (AUSTRALIA) , Cape Town (South Africa) , New Delhi (India) ,Dubai (Emirates) ,  London , Leeds , Surrey (UK) , Rome, Naples,Brecia (Italy) , Kiev (Ukraine) Sofia (Bulgaria) , Ιbiza (Spain) , Limassol, Nicosia , Larnaka, Paphos (Cyprus) Zurich (Switzerland) ,  Stockholm,Vasteras,Motala,Salen (Sweeden) ειναι μερικές απο τις πόλεις που έχει παίξει.
O dj Gogos είναι Resident DJ του Space Club στη Μύκονο για 11 συνεχόμενα χρόνια,  και κάθε χρόνο κάνει περιοδείες και εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.
Είναι βραβευμένος ως ένας από τους 5 καλύτερους dj στο “Best Dj Awards του 2009”,  την μοναδική διαδικτυακή και επίσημη ψηφοφορία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. (www.bestdjawards.gr)
Το 2010 δημιούργησε το επίσημο “ύμνο” της Μυκόνου μαζί με τον Geo Da Silva, το “Crazy Mykonos”  (http://www.youtube.com/watch?v=D39CJnuHPJ0) το οποίο έφτασε τις 1.000.000 προβολές στου youtube!

Δεν υπάρχουν σχόλια: