Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

     Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας όπου εκφράστηκε συνολικά η αγανάκτηση των φοιτητών όσον αφορά τις απαράδεκτες και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία:
  • 660 € ο μισθός για τον πρωτοδιοριζόμενο δάσκαλο
  • Ελάχιστοι διορισμοί δασκάλων
  • Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, βιβλία και υλικοτεχνική υποδομή στα σχολεία
  • Νέος Νόμος Πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση(περικοπές 30% στα κονδύλια, ιδιωτικοποίηση, εξωπανεπιστημιακοί στη διοίκηση, κατάργηση ασύλου και φοιτητικής εκπροσώπησης, εμπορευματοποίηση σπουδών, ανεπαρκής φοιτητική μέριμνα, δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά)
     Η συνολική συρρίκνωση της Παιδείας ταυτόχρονα με τη λαίλαπα των σκληρών οικονομικών μέτρων, το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους προκαλεί την οργή μας ως φοιτητές, ως νέους ανθρώπους και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς.
     Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία αυτήν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 13.30 στο συλλαλητήριο του Φοιτητικού μας Συλλόγου στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας προκειμένου ν’αντιταχθούμε στην Κυβέρνηση και την πολιτική της.

Το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ Φλώρινας


ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Το σωματείο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» συμμετέχει στην απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη  20 Οκτωβρίου  που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ .
Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά βγάζει τους εργαζόμενους στο δρόμο, διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, στην εφεδρεία και στις απολύσεις .




ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ  11:00 π.μ.



ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.




                                                                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα θέματα της ενέργειας στον νομό μας μετά από την δημοσιοποίηση των σεναρίων που προωθεί η κυβέρνηση για την πώληση των μονάδων ΑΗΣ Αμυνταίου. Σενάρια τα οποία επιβεβαιώθηκαν και δια στόματος Υπουργού στην πρόσφατη επίσκεψή του στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας ,ποια είναι τελικά η απόφαση κανείς ακόμα δεν γνωρίζει.
Το σωματείο μας ως υπεύθυνο δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, κινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε κύκλο επαφών ως είχε αποφασίσει,  ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς ,έτσι ώστε να έχουν γνώση και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Συναντηθήκαμε με τον αντιπεριφερειάρχη  κ. Ηλιάδη καθώς και με τον δήμαρχο Φλώρινας  κ. Βοσκόπουλο και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωσιφίδη όπου και τοποθετηθήκαμε για τα ζητήματα αυτά.
Υπήρξε στις συναντήσεις μας ταύτιση απόψεων και από κοινού αποφασίστηκε να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες και ανάλογες δράσεις για ανατροπή των δυσχερών καταστάσεων.
Για μια ακόμη φορά η κοινωνία μας  όπως και εμείς διερωτόμαστε :
Γιατί πάλι η Φλώρινα το πειραματόζωο της ενεργειακής πολιτικής ;
 Επιτέλους η τοπική κοινωνία μαζί με τους εργαζόμενους  πρέπει να αναλάβει δράση. Πως θα δημιουργηθεί ανάπτυξη όπως λεν με το κλείσιμο των μονάδων;
Μην ζούμε με αυταπάτες ,αυτά είναι σχέδια των επενδυτών να κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ ,για να μπορέσουν να προωθήσουν το «δικό τους προϊόν» .
Ζούμε σε έναν Νομό με πανέμορφο φυσικό τοπίο που πρέπει να αξιοποιηθεί, παρόλα αυτά βλέπουμε γύρω μας σε αυτό το τοπίο να φυτρώνουν σαν μανιτάρια τα «καθρεφτάκια» και τα «φουρφούρια» όπως αποκαλούνται. Αυτά δεν παραβιάζουν την αισθητική του τοπίου?
Δεν είμαστε αντίθετη στις άλλες μορφές ενέργειας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός. Διερωτόμαστε πόσες θέσεις εργασίας θα προσφέρουν αυτές οι μορφές ενέργειας? Σεβόμενοι το περιβάλλον αλλά παράλληλα αφουγκραζόμαστε και τις ανησυχίες των πολιτών και  πρέπει κατά την άποψή μας  το εγχώριο προϊόν που λέγεται λιγνίτης να το αξιοποιήσουμε ορθολογικά  βελτιώνοντας και την καύση του στις μονάδες, κατασκευάζοντας όπου χρειάζεται συστήματα φιλικά στο περιβάλλον.
Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτές οι μορφές ενέργειας προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας, κάτι που χρειάζεται αυτή την χρονική περίοδο ο λαός.
Ας προωθήσουμε επιτέλους την περιβόητη ανάπτυξη που επικαλούνται, βοηθώντας τον πολίτη για την οικονομική επιβίωσή του.








 Συνάδελφοι - συμπολίτες μας η χρονική αυτή συγκυρία που διανύει η χώρα είναι από τις δυσκολότερες μετά την μεταπολίτευση , γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να στηριχθεί η οικονομία μας και τελικά η επιβίωση μας.
Προτείνουμε :

  • Αξιοποίηση του εγχώριού μας ορυκτού πλούτου.
  • Αξιοποίηση του φυσικού μας κάλλους.
  • Στήριξη της τοπικής αγοράς μας .
  • Διαφωνούμε με την εισαγωγή καύσιμου από άλλες χώρες.(Βουλγαρία – Τουρκία).
  • Αξιοποίηση του έμψυχού μας δυναμικού.
  • Άμεση προώθηση της τηλεθέρμανσης.
  • Αξιοποίηση του τοπικού πόρου με αιχμή τις ανάγκες του πολίτη.
  • Λέμε ΝΑΙ στον υγιές ανταγωνισμό με ίσους όρους , ΟΧΙ όμως στην προώθηση του αθέμιτου ανταγωνισμού όπως προσπαθούν να μας τον επιβάλλουν.






                                                             Για το Δ.Σ.

                                                                       
Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν.Γραμματέας




Δεληγιώργης  Χρήστος                                                           Νικόπουλος Ευάγγελος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΣΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Παπαδόπουλο Μιχάλη και Κωνσταντινίδη Στάθη

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, Κοζάνης και Κωνσταντινίδης Στάθης, Φλώρινας, σχετικά με την ανακοίνωση της Τ.Ο. Εορδαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την οποία σχολιάζεται η ερώτηση τους για το εφάπαξ, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων της  ΔΕΗ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση της Τ.Ο. Εορδαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Το στυγνό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του «κόμματος» των προθύμων, δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από  καλοπροαίρετες προσωπικές απόψεις, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει διαγράψει προ πολλού τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της επιχείρησης από την πολιτική της ατζέντα.
Παρατίθεται για την αλήθεια αυτούσια η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗ.ΣΥ. για το θέμα, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2011:
«Το σχέδιο πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, αποτελεί σωστή κίνηση από την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, πετυχαίνοντας την ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων. Βασικό, ωστόσο, παραμένει να αρθεί ουσία και όχι τύποις το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών και υδάτινων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
Άλλωστε, όλα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ., δεν είναι τίποτα άλλο από τα προσυμφωνηθέντα του μνημονίου, το οποίο όλοι γνωρίζουν ποιος το έχει ψηφίσει».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των δράσεων της Δ.Ο.Ε σας γνωστοποιούμε τις προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου μας:
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου συνέντευξη του Δ.Σ στα ΜΜΕ Φλώρινας στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου.
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 12.30 συνέντευξη των προέδρων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε και της ΕΛΜΕ Φλώρινας στην ΕΡΑ Φλώρινας.
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή όλων μας, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με όλους τους εργαζόμενους. Θα ακολουθήσει πορεία και συμβολική κατάληψη, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Φλώρινας, των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου μαζική συμμετοχή στη σαρανταοχτάωρη γενική απεργία.

Αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας, αγώνας ανυποχώρητος μέχρι την τελική νίκη.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΣΗΣ

του κ. Κωνσταντινίδη Ευστάθιου, Βουλευτή Φλώρινας και Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας, που εορτάζεται την 15η Οκτωβρίου.

«Η Ελληνίδα αγρότισσα δίνει καθημερινά τη μάχη της ζωής στο πλευρό του αγρότη συζύγου της. Παράλληλα επωμίζεται τις ευθύνες του σπιτιού και της οικογένειας.
Δε γνωρίζει τι σημαίνουν διακοπές, αργίες, ελεύθερος χρόνος, ψυχαγωγία.
Στις δυσκολίες, οι οποίες δεν είναι λίγες για τους αγρότες, ξέρει με δύναμη και νηφαλιότητα να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια και να γίνεται ο στυλοβάτης της οικογένειας.
Η γυναίκα αυτή αποτελεί πρότυπο συνέπειας και ευσυνειδησίας. Δυστυχώς όμως, ως εργαζόμενη, ακόμα δεν έχει κατοχυρώσει ισότιμα τη θέση της στο εργασιακό περιβάλλον.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας, αποδίδει τη δέουσα τιμή αλλά και υπενθυμίζει το χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά της αγρότισσας. Πραγματικά αξίζει και δικαιούται πολλά».



Από το Πολιτικό Γραφείο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Προσοχη στην ΔΕΗ και το θέμα της ενέργειας

Ενόψει εξελίξεων στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω τις απόψεις μου,  για τα πολύ σημαντικά αυτά θέματα, που θα απασχολήσουν ακόμη περισσότερο, τις μέρες, που ακολουθούν, την χώρα μας, αλλά για ευνόητους λόγους και την περιοχή μας, η οποία αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντικό ζήτημα ακόμη και για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, για να προωθηθεί με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Οφείλουν, να γνωρίζουν, όσοι με ελαφρότητα εκφράζονται στο ζήτημα της πώλησης της ΔΕΗ, πως όποιος παραδίδει άκριτα την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο,  παραδίδει τα κλειδιά μιας χώρας.
  Ως φιλελεύθερος βεβαίως πιστεύω στην μείωση του κράτους και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί κινητήριο δύναμη παραγωγής πλούτου, είναι όμως άλλο

H “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” κοντά στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Είναι συγκινητικό, ότι θυμήθηκε η ΝΔ την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της και μάλιστα το μεγάλης σημασίας θέμα της ενσωματωμένης στις επενδύσεις της επιχείρησης περιουσίας του ασφαλιστικού τους φορέα, που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα φάρμακα των ασφαλισμένων. Όλως τυχαίως η παρέμβαση με ερώτηση στην βουλή των βουλευτών της ΝΔ στις 3/10/2011 γίνεται, μετά από άρθρο την 1/10/2011 στον Πτολεμαίο του στελέχους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ευάγγελου Ιωαννίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Με την επιτυχία των συναντήσεων με τοπικούς φορείς των Δήμων και της Περιφέρειας, καθώς και της επίσκεψης στην Αθήνα,  πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Λυγκηστίς .
Τα μέλη του σωματείου ενημερώθηκαν για τις στάσεις και τις απόψεις  των φορέων στα θέματα που αφορούν τα ενεργειακά ζητήματα του Νομού μας που είναι τα εξής:

  1. Αξιοποίησης του εγχώριου ορυκτού μας πλούτου.
  2. Άρνηση πώλησης μονάδων ΑΗΣ  Αμυνταίου – Φιλώτα.
  3. Το θέμα της τηλεθέρμανσης και η άμεση υλοποίησης της .
  4. Αξιοποίηση του Τοπικού πόρου.
  5. Συστράτευση φορέων και πολιτικών για την διατήρηση και διεκδίκηση των κεκτημένων της Φλώρινας .

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εργασιακή εφεδρεία  ,καθώς και οι τυχόν περικοπές μισθών που προκύπτουν από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου ότι τέτοια θέματα όπως της εφεδρείας και του μισθολογίου  δεν θα έπρεπε να τους ανησυχούν, προς το παρόν τουλάχιστον.
Τέλος τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου  έθεσαν τις απόψεις και τις φοβίες  τους στα υπάρχοντα και άλλα  ζητήματα, καθώς και στην υλοποίηση συσπείρωσης για μια αμοιβαία διαμαρτυρία.





                                                                             Από το Γραφείο Τύπου

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ ΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
07 - 10 - 2011
     Το αντεργατικό και αντιλαϊκό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.
     Οι σοκαριστικές για τους εργαζόμενους ανακοινώσεις – αποφάσεις της κυβερνητικής νομενκλατούρας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και κοινωνική εξαθλίωση.
     Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει φοροεπιδρομές, διάλυση φοροαπαλλαγών, περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο – φτωχολόγιο βάζοντας «ταφόπλακα» στις φρούδες ελπίδες που τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» είχαν καλλιεργήσει στον κόσμο της εργασίας.
     Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί (οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι) βλέπουν το εισόδημά τους - που τα τελευταία δύο χρόνια γνώρισε αφαίμαξη τεσσάρων (4) μισθών - να εξανεμίζεται.
     Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο αφενός καταρρακώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς αφετέρου διαψεύδει τις κυβερνητικές «Κασσάνδρες» που μέχρι πρότινος (μεταξύ αυτών και στελέχη της ΠΑΣΚ) υπόσχονταν αυξήσεις και όχι μειώσεις μισθών.
     Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο προβλέπει:
  • Δραματικές μειώσεις μισθών για όλους που φτάνουν μέχρι και το 25%.
  • Μισθό νεοδιόριστου (χωρίς προηγούμενη εργασία στο Δημόσιο) 660€ το μήνα και 577€ για όσους εργάζονται πρώτη φορά στο Δημόσιο κι έχουν κρατήσεις ΙΚΑ.
  • Κατάργηση των επιδομάτων γάμου, εξωδιδακτικής απασχόλησης, κίνητρου απόδοσης, μεταπτυχιακών σπουδών, ειδικής αγωγής και διδακτικής προετοιμασίας. Παραμένουν των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100€), των ανήλικων παιδιών (50€ για ένα παιδί, 70€ για δύο, 120€ για τρία, 170€ για τέσσερα και 240€ για πέντε παιδιά), της θέσης ευθύνης και το κίνητρο επίτευξης στόχων που θα καταβάλλεται μετά από πιστοποιημένη έκθεση αξιολόγησης…
  • Τα επιδόματα των στελεχών εκπαίδευσης, που έχουν δεχθεί μείωση τα τελευταία δύο χρόνια, παραμένουν σε πενιχρά επίπεδα.
  • Τα επιδόματα εορτών και άδειας παραμένουν «φιλοδωρήματα» 500€ και 250€, («τσεκουρωμένα» και αυτά από προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις).
     Με το νέο βαθμολόγιο: