Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Νέο Ξεκίνημα


Πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του Σω.Π.
ορυχείου Αμυνταίου Οδυσσέα Χατζάρα

      Εδώ και αρκετό καιρό σε καθημερινή βάση γινόμασταν αποδέκτες πολλών παραπόνων και αντιδράσεων για την λειτουργία του Προέδρου του σωματειακού παραρτήματος (ΣΩ.Π) του ορυχείου μας. Μια λειτουργία η οποία πλήγει ανεπανόρθωτα την εικόνα του σωματείου μας, και προσβάλει την εμπιστοσύνη που εργαζόμενοι και συνδικάτο του δείξαμε.

Η πλημμελής παρουσία του στον χώρο εργασίας, οι προσωπικές του διαδρομές και η ατομική λειτουργία του, απαξίωσαν τον ίδιο καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του σωματειακού παραρτήματος.

      Παρά τις παρατηρήσεις και τις οχλήσεις μας κατά καιρούς, ο συνάδελφος πρόεδρος συνεχίζει την προσωπική συνδικαλιστική λειτουργία και νοοτροπία χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα.
ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ !! Τέλειωσε κι η δική μας ανοχή.

       Κατά την συνεδρίαση του σωματειακού παραρτήματος του ορυχείου Αμυνταίου της 6ης Οκτωβρίου και μετά από ενάμιση χρόνο περίπου που είχε να γίνει Δ.Σ. παρουσία έξι (6) μελών της κεντρικής διοίκησης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, αναλογιζόμενοι την ιστορία και το μέλλον του συνδικάτου μας καταθέσαμε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του Σω.Π. Οδυσσέα Χατζάρα, ζητώντας την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του προέδρου.

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κ. ΠΟΥΛΑΚΑ 2 Τ.Κ. 531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΗΛ. & FAX 23850 29522
          www.sepeflorinas.gr
  


Φλώρινα 05-10-2011
ΠΡΟΣ
ΜΜΕ Φλώρινας
             


5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού. Μια ημέρα που καθιερώθηκε από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.
                Αυτή η σημαντική ημέρα για τον δάσκαλο τον βρίσκει στους δρόμους να απεργεί για τα αυτονόητα: δημόσια δωρεάν παιδεία και την επιβίωσή του μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ασάφειας.
                Παρακολουθούμε επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μια ασυνήθιστη στοχοποίηση των δασκάλων. Ρεπορτάζ, αναλύσεις, κείμενα, δηλώσεις αξιωματούχων κ.ά. λες και υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης, δυσφήμησης και εν τέλει διασυρμού των εκπαιδευτικών.
Εξαίρεση αποτελεί το Υπουργείο Παιδείας που σιωπά επιδεικτικά δείχνοντας ότι επιδοκιμάζει, και ίσως συντηρεί, αυτή τη γενικευμένη επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών. Ανέχεται και παρακολουθεί απαθέστατα η πολιτική ηγεσία το διασυρμό των ανθρώπων με τους συνεργάζεται (η κ. Υπουργός κατά δήλωσή της μας θεωρεί συνεργάτες και όχι υφισταμένους!!) παρά τις γενικόλογες και σπάνιες δηλώσεις στελεχών του υπουργείου για το «σημαντικό έργο που επιτελούν οι δάσκαλοι». Στον αντίποδα και σχεδόν άμεσα γίνεται λόγος, ακόμα και στα υπουργικά γραφεία, για τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους (εξαφανίστηκε ως δια μαγείας η έννοια του λειτουργού), που αδιαφορούν για την οικονομική κρίση και το χάλι της χώρας. Γίνεται συστηματική αναφορά στα «κεκτημένα» και στα  «συντεχνιακά» προνόμια (μονιμότητα στην εργασία, υψηλές αμοιβές!!!) με τρόπο που δυσφημίζουν κοινωνικούς αγώνες και απαξιώνουν κατακτήσεις που έχουν συμβάλει στον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης.

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ :Κίνδυνος μη καταβολής του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, της κύριας σύνταξης τους και των ιατροφαρμακευτικών δαπανών

ΕΡΩΤΗΣΗ
          
Προς τον Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Κίνδυνος μη καταβολής του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, της κύριας σύνταξης τους και των ιατροφαρμακευτικών δαπανών.


Με το Ν. 2773/1999, επί Υπουργίας του σημερινού Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ασφάλισης ΟΑΠ – ΔΕΗ και με την αναλογιστική μελέτη που συντάχθηκε από τις εταιρείες WYATT και PRYDENTIAL προσδιορίστηκε και εκτιμήθηκε η ενσωματωμένη περιουσία του φορέα, δηλαδή των ασφαλισμένων, στη ΔΕΗ. 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Προκήρυξη μέτρων Κρατικών Ενισχύσεων(Ιδιωτικών Επενδύσεων) του Άξονα 3 του Π.Α.Α. της Ελλάδας 2007-2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
                                     1)Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
                                     2)Οικονομικών


Θέμα: Προκήρυξη μέτρων Κρατικών Ενισχύσεων(Ιδιωτικών Επενδύσεων) του Άξονα 3 του Π.Α.Α. της Ελλάδας 2007-2013

Στις 1-11-2010 έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τα μέτρα κρατικών ενισχύσεων του Άξονα 3 του Π.Α.Α της Ελλάδας 2007-2013.
     Η Δημόσια Δαπάνη που προκηρύχθηκε για τα μέ

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου

ΕΡΩΤΗΣΗ
          
Προς τον Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου


Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του για το ενιαίο μισθολόγιο πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δε θα επηρεαστεί το 80% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 10% θα ωφεληθεί με αυξήσεις της τάξης του 7%. Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασε τα παρακάτω στοιχεία: το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, δεν αλλάζει η μισθολογική κατάσταση για το 78% των υπαλλήλων και θα υπάρξει μικρή αύξηση για το 7,5% των υπαλλήλων.

Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Τι κρύβει το «Plan B» του κ. Σαμαρά

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Το τι προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς για την οικονομία στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, είναι εξόχως σοβαρό θέμα. Ιδίως σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα μέτρα, μια που όπως ο ίδιος δήλωσε διαθέτει "plan B" το οποίο είναι μάλιστα "πλήρες και κοστολογημένο". Τι προβλέπει αυτό:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ
                   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Γαζή 216,  382.22-Βόλος          τηλ.&φαξ 24210-38387/ 6977-686838                       email:info@oikoen.gr             web site:oikoen.gr
       Βόλος  04/10/2011                                                                  περ.40p/11/1493π


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Τιμώντας την, εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων, πέρασαν από τον Περιφερειακό του Βόλου παρακάμπτοντας με ελιγμούς ένα μεγάλο μαύρο σκυλί το οποίο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Κανείς δε σταμάτησε απλά για να το βάλει στην άκρη. Ήταν όλοι βιαστικοί; Ούτε ένας δε μπορούσε να διαθέσει έστω 3 λεπτά για να το παραμερίσει; Τελικά αυτό το έκανε ένα από τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Η οποία ειδοποίησε την υπηρεσία καθαριότητας για να το περιμαζέψει.
Το παραπάνω περιστατικό δείχνει έλλειψη πολιτισμού και ευαισθησίας. Που επίσης εκδηλώνεται τις μέρες αυτές που δε γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων. Αρκεί να βγάλει κάποιος τα σκουπίδια έξω από το σπίτι του και όπου να είναι. Με αποτέλεσμα η πόλη να έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Πρέπει άραγε να έρθει κάποια τρόικα για να μας βάλει σε τάξη; Υποδουλώνονται οι λαοί που νοιώθουν δούλοι και βάζουν το ατομικό συμφέρον πάνω από το γενικό.

     ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ




         Γιάννης Γερόπουλος                                                           Κώστας Βολιώτης

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ



Βέροια 28-9-2011

 
Στη Βέροια, άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.

            Σήμερα, που ο πολίτης απολαμβάνει την ησυχία την τάξη και την ασφάλεια, όπου η ευνομία και η κρατική αρωγή είναι ο κανόνας, πολίτες της Βέροιας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.
            Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια , τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ!!!!!!!!!!!

Μετά από μια περίοδο απογοήτευσης για την κατάσταση της χώρας μας  οπού λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την βάρβαρη φορολογική επίθεση αποφασίσαμε να επιστρέψουμε ώστε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην μη ειδησεογραφική ενημέρωση και στην πρόοδο του τόπου μας.