Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ΠΡΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Κυρία Πρόεδρε,

Καλώς ήλθατε στον ακριτικό Νομό μας ,ένα κομβικό σημείο που στο άμεσο μέλλον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική των Βαλκανίων.
Θεωρούμε ότι η Φλώρινα θα γίνει  ο ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής. Ο Νομός  μας όπως και το λεκανοπέδιο έχει ταυτιστεί με την παραγωγή ενέργειας, προσφέροντας  κατά 60% το πολύτιμο αγαθό που λέγεται ρεύμα στην χώρα. Έχει συμβάλει με την παραγωγή τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και της  περιοχή μας. Γι’ αυτόν τον λόγο  θα θέλαμε να δείτε τον τόπο αυτόν με διαφορετικό μάτι.
Κυρία πρόεδρε, στον Νόμο Φλώρινας παράγονται 1.000 MW ενέργειας. Υπάρχουν εν ενεργεία δυο ορυχεία εκ τον οποίο το ένα είναι ιδιωτικό και το άλλο ανήκει στο δημόσιο.
Τα πιστοποιημένα καταστήματα της περιοχής είναι 450 εκατομμύρια κυβικά. Αυτά από μόνα τους δίνουν την δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει όχι μόνο τις υπάρχουσες μονάδες αλλά και άλλες δυο. Για τους λόγους αυτούς διαχρονικά εμείς επιθυμούμε και σας προτείνουμε να υιοθετήσετε  τις θέσεις μας, και να τις προβάλετε στο κοινοβούλιο.

Προτείνουμε

1)    Κατασκευή της δεύτερης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης από τη ΔΕΗ.
2)    Άμεση λειτουργία του Ορυχείου της  Βεύης  (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ) - Κλειδιού – Αχλάδας και πεδίο Μελίτης – Λόφων.
3)    Κατασκευή δεύτερου φράγματος από την ΔΕΗ για την λειτουργία και τροφοδοσία της δεύτερης μονάδας ΑΗΣ Μελίτης.
4)    Μετεγκατάσταση του Δ.Δ. Αναργύρων – Δ.Δ. Αχλάδας .
5)    Κατασκευή μονάδας αποθείωσης  στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
6)    Προσλήψεις προσωπικού από την ΔΕΗ.
7)    Χρηματοδότηση του Δήμου Φλώρινας για την κατασκευή  της τηλεθέρμανσης.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Δ.Α.Κ.Ε.–ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 νέο ξεκίνημα

Πτολεμαΐδα 29/08/2011

     Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την προσαγωγή του Προέδρου και του Γραμματέα του Σπάρτακου από την αστυνομική Δ/νση Βέροιας, μετά από την ολοκλήρωση της συμβολικής διαμαρτυρίας του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα διόδια Πολυμύλου.
      Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να απαντά, δεν μπορεί να επίλυση πλέον κανένα πρόβλημα, φοβάται την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου και προσπαθεί να χειραγωγήσει τους αγώνες του συνδικάτου.
     Είμαστε στο πλευρό τους.
Συλληφθέντες πλέον είμαστε όλοι.
Συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι.

     Μετά την σημερινή αστυνομική παρέμβαση, αποδεικνύεται πλέον με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αυτήν την περίοδο ο σκληρός αγώνας  είναι ο μοναδικός τρόπος για να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε, στα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
      Αποδεικνύεται επίσης πως ο αγώνας που ξεκινήσαμε πριν δυο χρόνια ως ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα και αναδείξαμε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη, όπου δεχθήκαμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, συνεχίζεται. Ο αγώνας αυτός φαίνετε πλέον πως θα έχει διάρκεια και αποτέλεσμα.  
   Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα με αυτήν την αγωνιστική αντίληψη, δεσμεύεται πως θα είναι παρούσα σε κάθε αγώνα, όπου, με όποιον τρόπο και από όποιον γίνεται. 

Για την ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα

Ο Γραμματέας συντονιστικού                                                       Ο Αν.Γραμματέας συντονιστικού
              Άρης Βατάλης                                                                                      Νίκος Ευαγγέλου

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Αξίζουν συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους της Φλώρινας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Μετά τον αγώνα τους, κατά τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων, ήρθε η στιγμή της δικαίωσης και της μετάβασης τους στη φοιτητική ζωή. Μια ζωή γεμάτη από εμπειρίες και βιώματα, μια πορεία γνώσης και κατάρτισης με σκοπό να γίνουν οι αυριανοί επιστήμονες, που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας και ο τόπος μας.
Πιστεύουμε σε σας και στις ικανότητες σας. Οι επιτυχίες σας  είναι τιμή για όλους μας. Για τους γονείς σας, που τόσο καιρό ήταν δίπλα σας, σταθερός σύμμαχος στις αγωνίες και τις προσπάθειές σας και για τους καθηγητές, που σας πρόσφεραν τα μέγιστα.
Τίποτα βέβαια δεν τελειώνει εδώ, για όλους. Και γι΄αυτούς που πέτυχαν και γι΄αυτούς που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και συνέπεια, με γνώμονα, ότι κάθε επιτυχία ή αποτυχία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς για να συνεχίζουμε τον αγώνα της ζωής».


Από το Πολιτικό Γραφείο

Ο ''ΝΟΜΟΣ'' ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Το Σαββάτο βράδυ της 27/8/2011 και την Κυριακή πρωί της 28/8/2011, δίπλα απο το φράγμα της Попадја-Παπαδιάς, θα λάβει μέρος το 10ο Φεστιβάλ Φλογέρας της Сетина – Σέτινα (Σκοπός Φλώρινας)……δείτε για το αληθές….  http://aegeanmacedonianculture.blogspot.com/2011/08/10.html
Ερώτημα επιτέλους ποτέ θα εφαρμοστούν οι νομοί σε αυτή την χωρά??????????
Ως ποτέ η δήθεν διωκόμενοι και καημένοι θα είναι υπεράνω του νομού??????????? 
Από το 2010 υπάρχει έγγραφο απαγόρευσης και αστυνομικής διάταξης που ρυθμίζει σχετικά θέματα με την λίμνη- φράγμα παπαδιάς , παραλίμνια και παραποτάμια έκταση που γνωστοποιεί στους αποδέκτες μεταξύ άλλων τα έξης :
2.  Η κολύμβηση , η αλιεία, η πλεύση με οποιοδήποτε μέσο, η παραμονή ή η προσέγγιση στην παραλίμνια περιοχή, είναι άκρως επικίνδυνα και απαγορεύονται.
3. Απαγορεύεται η προσέγγιση σε απόσταση μικρότερη των χιλίων μέτρων από κάθε εγκατάσταση της ΔΕΗ ΑΕ
Και συνεχίζει και προτείνει στο τότε δήμο Μελίτης να λάβει απόφαση με θέμα ‘’Έγκριση λειτουργίας τεχνητής λίμνης και παραποτάμιας έκτασης και επιβολή προστίμου’’, και να την διαβιβάσει στην Αστυνομική διεύθυνση Φλώρινας , ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Αστυνομική διάταξη.
Εμείς ρωτούμε έχει εκδοθεί αυτή η αστυνομική διάταξη αν ναι γιατί δεν εφαρμόζεται???????
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΥΓ .Ακόμα και τώρα παρουσιάζουν τον Δήμο Φλώρινας ως συνδιοργανωτή
Λοιπόν κύριοι του Δήμου και κ Άρη  Αριστείδου δεν θα έπρεπε να κινηθείτε νομικά εκτός από ανούσιες ανακοινώσεις γιατί έτσι τους αφήνεται και  δημιουργούνται σε τρίτους ψεύτικες εικόνες και κακές εντυπώσεις για τον Δήμο μας και την εξωτερική μας προβολή αλλά και εικόνα?
Δείτε σχετικά
Με εκτίμηση Λύγκας

Διατήρηση της ΕΡΑ Φλώρινας και του Πομπού μεσαίων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Θέμα: Διατήρηση της ΕΡΑ Φλώρινας και του Πομπού μεσαίων
            κυμάτων του ραδιοσταθμού.

Σε συνέντευξη τύπου του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου με θέμα «Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ Α.Ε.», που αναρτήθηκε στον ιστότοπο ekprosopos.gov.gr, ο Υπουργός δήλωσε ότι, καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα Μεσαία και διατηρούνται 5 από αυτούς για εθνικούς λόγους, ενώ συγχωνεύονται διοικητικά οι υφιστάμενοι 19 Περιφερειακοί Ρ/Σ σε 9 σε επίπεδο Κρατικών Περιφερειών.
            Στη συνέντευξη αυτή και σε άλλες αναφορές για το θέμα, ο κ. Μόσιαλος, δε διευκρινίζει, ποιοι είναι οι 5 πομποί οι οποίοι θα διατηρηθούν και πως εννοεί  τους εθνικούς λόγους, που επιβάλλουν τη διατήρησή τους. Έτσι, εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά. Η διατήρηση του πομπού της Φλώρινας για εθνικούς λόγους είναι αυτονόητη σε μια περιοχή με δύο σύνορα, τα Ελληνοσκοπιανά και τα Ελληνοαλβανικά.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ

1. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το όραμα δεκαετιών όλων των Φλωρινιωτών έγινε επιτέλους πραγματικότητα! Η Έκθεση εικαστικών έργων και καλλιτεχνημάτων Φλωρινιωτών καλλιτεχνών και φοιτητών της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας στις όχθες του Σακουλέβα, στο αναπλασμένο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μια πραγματική πανδαισία και τέρψη των αισθήσεων. Η Φλώρινα αναδείχθηκε με τη διάσταση αυτή του εικαστικού της πλούτου ως η πολιτιστική ηγερία της Δυτικής Μακεδονίας. Το πλήθος του κόσμου που συμμετέχει καθημερινά θαυμάζοντας τα έργα των καλλιτεχνών μας επιβεβαιώνει ότι η ιδέα αυτή που ακουγόταν σαν άπιαστο όνειρο εδώ και χρόνια αναβάπτισε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας και έδωσε σε όλες τις εκδηλώσεις μια νέα αίγλη. Η εθελοντική συμμετοχή του Ωδείου, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών είναι αξιοθαύμαστη και οι καρποί της δουλειάς και της προσφοράς τους είναι πραγματικά αξιοσημείωτοι. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Άρη Αριστείδου, και στη Δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση μιας ιδέας που αναβαθμίζει τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Άποψή μου είναι να αποκτήσουν «ταυτότητα» οι εκδηλώσεις αυτές με την επαναφορά της ονομασίας «ΛΥΓΚΗΣΤΕΙΑ»,

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

Δ.Α.Κ.Ε. ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πτολεμαΐδα 25/08/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ü  Η μεθοδευμένη διαρροή σεναρίων συνεχίζεται.
ü  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε οριστικά το ξεπούλημα.
ü  ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ στην περιοχή μας διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης.

     Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια πώλησης μονάδων παραγωγής Η/Ε και ορυχείων της ΔΕΗ.
     Η διαρροή των σεναρίων είναι μεθοδευμένη από το ΥΠΕΚΑ με στόχο την άμβλυνση των αντιδράσεων και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην περιοχή μας.
    Ο συντοπίτης μας υπουργός που άλλοτε ήταν ανεπιθύμητος, σήμερα ως σύντροφος κατευθύνει την μηχανή του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας για να άρει την συνολική άρνηση στο ξεπούλημα όπως αυτή εκφράστηκε από τις αποφάσεις των Δ.Σ. των φορέων και των συνδικάτων της περιοχής. 

Προβλήματα των Ξενοδόχων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

ΕΡΩΤΗΣΗ
          
Προς τους Υπουργούς:
1)      Οικονομικών
2)      Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
3)      Πολιτισμού και Τουρισμού
4)      Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
5)      Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
                                                             
 

Θέμα: Προβλήματα των Ξενοδόχων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα αποτελεί αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και δύναμη προοπτικής για την Ελληνική Οικονομία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Πληροφορίες: Αναστασία Χασιώτη
Τηλ.: 2467021730 -2
Άργος Ορεστικό, 17/ 8/ 2011


Η Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς (www.kaakykas.gr) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, για την ευγενική προσφορά 110 τόμων εξαιρετικών βιβλίων από τις πολύτιμες εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων για την Δανειστική Βιβλιοθήκη του Κέντρου μας, που φιλοδοξούμε να συνδράμει στην ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής  υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία (Α.μεΑ.), και, παράλληλα, να υποβοηθήσει την ενδοεπαγγελματική ανάπτυξη και τη δια βίου επιμόρφωση του προσωπικού μας, καθώς και του κάθε ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας.