Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ...








«Ταγοί» του ψευτομακεδονισμού, εκμεταλλεύονται τα πάντα για να προωθήσουν, άμεσα ή έμμεσα, αλυτρωτικές προπαγάνδες

«Η πολιτιστική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα δεν καθοδηγούνται. Αποτελούν αυθόρμητη λαϊκή έκφραση, ανόθευτη από σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις.
Το δημοσίευμα – ανακοίνωση από την προπαγανδιστική φυλλάδα του Ουράνιου Τόξου «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ», με τίτλο στα κυριλλικά, για τη διοργάνωση φεστιβάλ φλογέρας στην Τοπική Κοινότητα Σκοπού και οι αναφορές για βραδιά μακεδονικού λόγου και παράδοσης, είναι οι αποδείξεις, ότι οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού «ταγοί» του ψευτομακεδονισμού, εκμεταλλεύονται τα πάντα για να προωθήσουν, άμεσα ή έμμεσα, αλυτρωτικές προπαγάνδες. Χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία, ώστε να δημιουργήσουν θέμα, μη σεβόμενοι ούτε την ιστορική αλήθεια, ούτε τους συμπολίτες τους.
Οι Φλωρινιώτες ξέρουν, διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά τις παραδόσεις τους χωρίς την «βοήθεια» των πονηρών και προθύμων, τους οποίους έχουν θέσει ανεπιστρεπτί στο κοινωνικό περιθώριο.
Οι φαντασιώσεις, άλλωστε, δεν μπορούν να υπερισχύουν της ιστορικής αλήθειας».



Από το Πολιτικό Γραφείο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γραμματέας Αγροτικού κ. Γεώργιος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ για το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας 2011, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Με μεγάλη καθυστέρηση - έχουν παρέλθει ήδη οι πρώτοι επτά (7) μήνες του έτους - ο ΕΛΓΑ ενέκρινε το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του 2011 για τα αντιχαλαζικά δίχτυα και τους αντιπαγετικούς ανεμιστήρες.  
Μετά τις πομπώδεις δηλώσεις των πολιτικών ηγεσιών του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, περί 100.000.000 € για το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και .... «άλλα τοιαύτα», το ΔΣ του ΕΛΓΑ ενέκρινε - με τη μέχρι σήμερα γνωστή και δοκιμασμένη διαδικασία του ΕΛΓΑ - το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας έτους 2011, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 €.