Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σαμαράς Ν.:Ξεχνούν φαίνεται με ποιόν τρόπο γινόταν και γίνεται η επιλογή των υποψηφίων από τα κόμματα. Άραγε αυτή (η επιλογή) θα ήταν και των πολιτών; αυτούς θα επιθυμούσαν να επιλέξουν;

H παρακμή του κοινοβουλευτισμού

Πολύς λόγος  για την στάση του κ. Γ. Λιάνη, εάν έπρεπε να  ανεξαρτητοπηθεί ή να παραιτηθεί από την θέση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.  Θα πρέπει να πω ότι ελάχιστα ενδιαφέρει τον μέσο  πολίτη  του Νομού μας το παραπάνω γεγονός.  Άλλωστε  η εκτίμηση των πολιτών στα κόμματα είναι ενδεικτική σε πάρα πολλές σφυγμομετρήσεις  (93% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα!!!). Η συζήτηση λοιπόν αφορά ένα στενό πυρήνα κομματικών στελεχών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας με κάθε τρόπο.
    Υπήρξαν μάλιστα φωνές που υποστήριξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έμεινε ορφανό από βουλευτή. Οποία αλαζονεία και αυτισμός!!. Το μείζον πρόβλημα λοιπόν της κοινωνίας της Φλώρινας είναι η

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Από την έναρξη της θητείας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να λειτουργήσουμε με συναινετική διάθεση, όπως άλλωστε προστάζουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του δήμου και των συνδημοτών μας.
Η καλοπροαίρετη στάση μας φαίνεται πως έχει εκληφθεί ως αδυναμία και κατ’ επανάληψη παρερμηνευτεί από τον κ. δήμαρχο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της 4ης Ιουλίου 2011, ο κ. δήμαρχος βρήκε συμπαραστάτη, στην τακτική του αυτή, εκτός από δημοτικούς συμβούλους τους συνδυασμού του και την ίδια την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Η κα πρόεδρος, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας συλλογικού οργάνου και δη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έθεσε σε ψηφοφορία δεύτερη πρόταση - πέραν του εισηγητή – συμβούλου της μειοψηφίας και συγκεκριμένα του κ. Καραντζίδη.

Στα μαθητικά μου χρόνια, όταν ακόμα τα αρχαία ελληνικά αποτελούσαν προτεραιότητα της διδακτικής ύλης ένιωθα, ως Πόντιος, περήφανος, γιατί σε κάθε μάθημα διαπίστωνα, ότι τα Ποντιακά έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία ελληνική.

Ο διαδικτυακός τόπος opengov.gr «Ανοιχτή Διακυβέρνηση», δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Η αρμοδιότητα χρήσης του ανήκει στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού.
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα χαρακτηρίστηκαν τα Ποντιακά, Αρβανίτικα και Βλάχικα «ξένες γλώσσες».
Με αφορμή αυτό το γεγονός, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, κατέθεσαν στις 25/5/2011 επίκαιρη ερώτηση, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.
Η ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη έχει ως εξής:

«Λυπάμαι πολύ αλλά δυστυχώς φτάσαμε με υπαιτιότητα του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού να συζητούμε τα αυταπόδεικτα.
Ενώ θα έπρεπε να πραγματοποιείται μία συντονισμένη εκστρατεία κατάρριψης κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας, που στοχεύει στη βεβήλωση της ιστορίας για να πληγεί ο Ελληνισμός, βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας.
Δε γνωρίζω ποιος είναι ο «φωστήρας», που βάφτισε ξένες γλώσσες τα Ποντιακά, τα Αρβανίτικα και τα Βλάχικα, σίγουρα όμως είναι δύο πράγματα.
Πρώτον, η αστοχία αυτή αντανακλά το πρόσωπο  του Πρωθυπουργού. Η ανοιχτή διακυβέρνηση είναι δική του έμπνευση, η εφαρμογή της ιδέας ανήκει στις αρμοδιότητες του πολιτικού του γραφείου και ως εκ τούτου ανήκουν στον ίδιο και οι ευθύνες.

ΠΑΣΠ Παιδαγωγικού : Αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου
ΠΑΣΠ Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας
Μετά από αρκετούς μήνες διαβούλευσης, ανακοινώθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στην ανάγνωση όσων προβλέπει για τα ελληνικά πανεπιστήμια, βγαίνει το συμπέρασμα ότι εν μέσω καλοκαιριού πέφτουν τα τελευταία κάστρα του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται καθημερινά από την κρίση, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να ανοίξει μέτωπο με τους φοιτητές και να έρθει σε σύγκρουση με όσους αγωνίζονται για Δημοκρατία και Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 8- 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ






ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 400 ΧΟΡΕΥΤΩΝ
ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...........
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΤΟΠΙΚΟΣ ΗΧΟΣ"..........................
ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ...
ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ



ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Φλώρινα 2/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, και ο Αναπληρωτής Γραμματέας, βουλευτής Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, μετά την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με τα προβλήματα στην προστασία της παράγωγης με κάλυψη από αντιπαγετικούς ανεμιστήρες , έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Από τη ψήφιση του νόμου 2342/1995 ενεργοποιήθηκε συστηματικότερα η δραστηριοποίηση και το ενδιαφέρον των παραγώγων για τα προγράμματα επιχορήγησης του ΕΛΓΑ μέσω και της αντιπαγετικής Ενεργητικής Προστασίας
Χιλιάδες παραγωγοί μπροστά στις καταστροφές των καλλιεργειών τους από τις έντονες καιρικές συνθήκες και το παγετό έσπευσαν να θωρακίσουν μέσω της ενεργητικής προστασίας τη φυτική τους παραγωγή, κάνοντας αιτήσεις για την εγκατάσταση αντιπαγετικών ανεμιστήρων  στις καλλιέργειες του και  δημιουργώντας  σημαντικά οφέλη για τις καλλιέργειες τους και εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς οικονομικούς πόρους για τον ΕΛΓΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ KAAKYAMEA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Πληροφορίες: Αναστασία Χασιώτη
Τηλ.: 2467021730 -2
Άργος Ορεστικό, 1/ 7  2011


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Η Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς (www.kaakykas.gr) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της:

1. Στον Βουλευτή  Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια, για την προσφορά 20 τόμων σύγχρονων λογοτεχνικών βιβλίων στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Κέντρου μας, που φιλοδοξούμε να συνδράμει στην ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής  υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) και, παράλληλα, να υποβοηθήσει την ενδοεπαγγελματική ανάπτυξη και τη δια βίου επιμόρφωση του προσωπικού μας.
2. Στον κ. Δημοσθένη Ριζόπουλο, ιδιοκτήτη Βιβλιοπωλείου στο Άργος Ορεστικό για την δωρεά 12 πακέτων χειροτεχνικών εργασιών, που θα αξιοποιηθούν από τις Ομάδες Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας και Δημιουργικής Απασχόλησης.
3. Στην Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας Καστοριάς για την προσφορά ενός σημαντικού Λευκώματος, και  
4. Στον κ. Απόστολο Γεωργιάδη, για την προσφορά 10 έγχρωμων τόμων του National Geographic.

ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βέροια 25-6-2011

Αυτόφωρο για ρύπανση του Τριποτάμου.


Περιμένοντας την περίοδο κατά την οποία στην «τάφρος 66», θα κυλά ο πολιτισμός μας, η Διοικητική ανυπαρξία και η πολιτική συγκάλυψη, η Οικολογική ομάδα Βέροιας, συνεχίζει την παρακολούθηση των υγρών κυρίως αποβλήτων, βιομηχανιών. Σήμερα, στις 6 τα ξημερώματα, διαπίστωσε ότι τα σφαγεία της Βέροιας, έριχναν τα αίματα, στον Τριπόταμο απολύτως ακατέργαστα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία και ήρθε αμέσως και διαπίστωσε το γεγονός. Στη συνέχεια, ήρθαν και υπάλληλοι υπηρεσιών. Μετά την καταγραφή του γεγονότος και με εντολή Εισαγγελέα, έγινε σύλληψη υπευθύνου των σφαγείων και θα κρατηθεί μέχρι την Δευτέρα. Δηλαδή, συνελλήφθη κάποιος υπάλληλος.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, οι υπεύθυνοι των σφαγείων πρίν πωληθεί στους ιδιώτες, αθωώθηκαν. Και τότε, τα αίματα όλα, κατέληγαν στον Τριπόταμο, όπως και τώρα. Όμως, πείστηκε το Δικαστήριο ότι δεν γινόταν κάτι τέτοιο, αν και οι εικόνες μπροστά στην έδρα, έδειχναν κατακόκκινο … νερό. Τότε ο υπεύθυνος περιβάλλοντος της Νομαρχίας κ. Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε ότι έκανε ελέγχους και  όλα ήταν καλά.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ     

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Δεοντολογικά θα έπρεπε να είχε παραδώσει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ

Δελτίου Τύπου
«Ανεξαρτητοποίηση Βουλευτή Γ.Λιάνη»

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το αύριο λόγο της μεγάλης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που ζει η χώρα μας φοβίζει και σε πολλές περιπτώσεις εξοργίζει τους συμπολίτες μας.
Η πίεση της κρίσης επηρεάζει και επιδρά ακόμη και στις συμπεριφορές πολλών ανθρώπων. Είναι ώρα ευθύνη για όλους  και πρώτο το πολιτικό σύστημα, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η Δυτική Μακεδονία να παραμείνει η Σάρισα της ενεργειακής φάλαγγας της Ελλάδος.

Φλώρινα 3/7/2011
Αριθ. Πρωτ. 1185               

                                                                                                                          ΠΡΟΣ  
Πρόεδρο και Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ
                                                                                                                 κ. Αρθούρο Ζερβό
ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε  Πρόεδρε και  Διευθύνων της μεγάλης αυτής επιχείρησης που λέγεται ΔΕΗ. Παίρνοντας υπόψη όλα όσα  ακούγονται και όσα δρομολογούνται για το μέλλον της επιχείρησης, θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση, τόσο  σαν εργαζόμενοι όσο και σαν πολίτες της ακριτικής περιοχής . Αυτής της περιοχής που συνεισφέρει τόσα πολλά στην Εθνική οικονομία της χώρας καθώς επίσης και στην ενεργειακή της επάρκεια.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση γιατί θεωρούμε ότι πλέον μας εμπαίζουν και μας υποτιμούν . Γνωρίζεται πολύ καλά ότι στην περιοχή μας  λειτουργούν 3 Μονάδες συνολικής ισχύος 1000 περίπου M.W. και τροφοδοτούνται από ένα δημόσιο Ορυχείο και ένα Ιδιωτικό (ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ).