Τρίτη 17 Μαΐου 2011

19 MAΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ






Η Συντριβή της Ελλάδας από την Οθωμανική Πανώλη

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ή ΜΑΚΑΒΡΟΣ ΧΟΡΟΣ Ή ΑΛΛΩΣ Η ΠΑΝΩΛΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ.  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ιατρική έχει εισέλθει προ πολλού στο δυτικό κόσμο στην ιστορία οροθετώντας εποχές με γεγονότα ιατρικής φύσεως. Έτσι ένα από αυτά τα γεγονότα είναι η πανώλη, η οποία κυριολεκτικά εκτέλεσε τον μεσαίωνα και έδωσε τόπο για τον νεώτερο κόσμο όπως τον αντιλαμβανόμαστε ακόμα σήμερα.
Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/1713/1/lang,el/
Η Συντριβή της Ελλάδας από τη Πανώλη επί Τουρκοκρατίας

Επί τουρκοκρατίας η Ελλάδα επλήγη από διαδοχικά κύματα επιδημιών πανώλης. Ποτέ κανείς δεν μιλαέι γι αυτό. Μας λένε ότι οι οθωμανοί ήσαν καθαροί και επινόησαν το μπιντέ όπου συχνά έπλεναν τα απόκρυφα μέρη τους ιδιαίτερα οι οθωμανές γυναίκες (πού δεν είχαν τι άλλο να κάνουν!). Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Επί τουρκοκρατίας η Ελλάδα ήταν μιά βρώμικη χώρα όπου βασίλευε η πλήρης αποκτήνωση. Αντί για δρόμους με καλντερίμια όπως είχε η Δυτική Μεσαιωνική Ευρώπη εδώ πέρα υπήρχαν λασπόδρομοι όπου γίδες, άλογα γάϊδαροι γέμιζαν με κοπριά τους δρόμους και κατόπιν έτρεχαν παντού οι αρουραίοι. Δεν υπήρχε στοιχειώδης υγιεινή. Η ελονοσία, ο τύφος, η λέπρα, η φυματίωση, η σύφιλη, η πείνα, η ασιτία, η έλλειψη νερού, τροφίμων ευνόησαν και την έλευση της πανώλης. Η Οθωμανική Διοίκηση ενδιαφερόταν μόνον πως θα περάσουν καλά οι τούρκοι εις βάρος του μόχθου των ελλήνων ραγιάδων υπόδουλων πού εκτός των άλλων πλήρωναν χαράτσια (κεφαλικούς φόρους) «για να έχουν το κεφάλι στους ώμους» και έδειναν όλη τη σοδειά των καλλιεργειών στο ξένο δυνάστη υποφέροντας οι ίδιοι τη πείνα, το χειρότερο λοιμό των ελλήνων. Σε σημείο πού το λαϊκό ελληνικό χιούμορ παριστά πάντοτε τον Καραγκιόζη (τον υπόδουλο έλληνα ραγιά) πεινασμένο να ζεί σε μιά τρώγλη σε εξαθλιωμένες συνθήκες.

Οι τούρκοι δεν ενδιαφέρθηκαν να κτίσουν ούτε λιθάρι στην Ελλάδα για πάνω από 200 χρόνια μετά την άλωση της Πόλης. Μάλιστα μετατρέψανε την Ελλάδα σε ένα «Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως» όπου δέσποζαν τουρκικά φρουραρχεία (πρώην ενετικά οχυρά ή φορτέτζες ή απλώς ενετικά κάστρα) για να ελέγχουν τον εξαθλιωμένο δούλο πληθυσμό της ο οποίος ούτε γράμματα μάθαινε, ούτε τέχνη γνώριζε, αλλά ολημερίς έσκαβε σε κάποιο χωράφι για λογαριασμό αυτών των απάνθρωπων τεράτων των οθωμανών. Η λέξη επιμελητεία ήταν άγνωστη στους άγριους οθωμανούς! Όχι όμως στους Ενετούς οι μόνοι πού έκαναν ανθρώπινα έργα στην Ελλάδα πού θαυμάζουμε μέχρι σήμερα. Η έλλειψη επιμελητείας συνετέλεσε στο να μην υπάρχουν για δύο αιώνες τουλάχιστον ούτε νοσοκομεία στην Ελλάδα! Δεν μπορούν κάποιοι να μας πούνε «αφού περάσαμε τόσο καλά με τους τούρκους» πώς και δεν υπήρχαν νοσοκομεία στην Ελλάδα τον 15ο , 16ο, 17ο και 18ο αιώνα; Ναί; Πού είναι αυτά τα «περιώνυμα Οθωμανικά Νοσοκομεία»; Εκτός και εάν ασπάζονται το ισλαμικό δόγμα του «Κισμέτ», «εάν αρρωστήσεις ή θα γίνεις καλά ή θα πεθάνεις, έτσι κι αλλοιώς είναι θέλημα του Αλλάχ είτε η μιά είτε η άλλη περίπτωση, τι το θές το νοσοκομείο;»!!!

Ο Μαύρος Θάνατος λοιπόν έφτασε στην Ελλάδα και έπληξε αρχής γενομένης την ίδια τη Πόλη «των πεντακάθαρων τούρκων» (Η δυσωδία πού εκλύετο από το Επταπύργιον στη Νοτιοδυτική Πόλη όπου υπήρχαν τα χασάπικα και οι βυρσοδέψες ήταν απερίγραπτη οι δε δρόμ
Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/1713/1/lang,el/

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο κ. Βούγιας είναι άμοιρος ευθυνών. Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτα

Φλώρινα 16/5/2011

                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Κατόπιν ερώτησης, σχετικά με την απίστευτη ταλαιπωρία, στην οποία υπόκεινται οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, που αναγκάζονται να μεταβαίνουν ως τη Θεσσαλονίκη για μία απλή θεώρηση του ασφαλιστικού τους βιβλιαρίου, ο Υφυπουργός κ. Βούγιας έδωσε γραπτώς την εξής απίστευτη απάντηση:
«Σε ότι αφορά στις διαδικασίες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές είναι θέμα αποκλειστικής ευθύνης του ασφαλιστικού φορέα».
Ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Βούγιας είναι άμοιρος ευθυνών. Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε μόνο το δρόμο της. Το χειρότερο είναι ότι έχασε και τη ντροπή της.



Από το Πολιτικό Γραφείο

Νέα Δίκη και αθώωση για την Οικολογική Ομάδα Βέροιας.

Βέροια 13-5-2011

Οι κατήγοροι ήταν ο Νομάρχης Ημαθίας με τις υπηρεσίες του και ένας κάποιος ιδιώτης, Αργυρίου Φώτης. Ήταν δίκη από έφεση και αφορούσε τους χώρους περίθαλψης άγριων ζώων και πουλιών της Ομάδας. Ενώ η πρώτη καταδίκη ήταν δέκα πέντε ημέρες προς τρία ΕΥΡΩ την ημέρα (45 ΕΥΡΩ), ζητήθηκε εφέσιμη ποινή, προς έκπληξη του τότε Δικαστηρίου. Και βέβαια δεν επρόκειτο να γίνει διαφορετικά, έστω κι αν ήταν μικρή η ποινή. Ήταν κορυφαίο θέμα ηθικής τάξης. Στην σημερινή δίκη βρέθηκε πάλι κατηγορούμενος ο Νίκος Ασλάνογλου και συνειδητά χωρίς Δικηγόρο και μάρτυρες. Όλα ξεκίνησαν με εντολή Νομάρχη (Κώστας Καραπαναγιωτίδης), όπως κατέθεσε μάρτυρας κάποιας υπηρεσίας. «Αυτές τις εποχές, όταν κατηγορούμαι από αυτούς και πιθανόν να καταδικαστώ, αποτελεί τίτλο τιμής για μένα», κατέθεσε μεταξύ πολλών ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τέτοιες διώξεις την υπερεικοσαετή δράση της Οικολογικής Ομάδας.
            Μετά από μια ενδιαφέρουσα διαδικασία, ήρθε η αθώωση, σε μια ακόμη δίωξη στο πλήθος που προηγήθηκαν και όσων ακολουθούν. Και οι κατήγοροι, είναι πάντα πρόσωπα της Διοίκησης, αιρετά και μη και όχι μόνον από τον Νομό Ημαθίας.   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 177/2010 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2010    http://e-vevi.blogspot.com       Τ.Θ. 185    ΒΕΥΗ 53074

Βεύη 11 Μαΐου 2011 Αριθμ.Πρωτ.: 14
ΠΡΟΣ

Δήμο Φλώρινας
1)  Δήμαρχο κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο
2)  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτα Ρίζου

Κοινοποίηση:
Μ.Μ.Ε. Νομού Φλώρινας
Θέμα: Παραχώρηση χώρου στέγασης του γραφείου του Συλλόγου.

O Σύλλογός μας αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 και αναγνωρίστηκε με την 177/2010 απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας και με σκοπούς αυτούς που αναγράφονται στο καταστατικό του, με ελάχιστα έσοδα που προέρχονται από χορηγίες των μελών μας.

ΜΕΤΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Την προηγούμενη βδομάδα, ο Δήμαρχος  Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος ( χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου), πήρε την απόφαση (με τρόπο που μας θυμίζει άλλες εποχές και νοοτροπίες) για την μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Πρόνοιας από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας), στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κ. Κλεινών.
Ο  Δήμαρχος δεν υπολόγισε, τις συνέπειες, της κίνησης του αυτής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Κορόιδεψε όλους τους Έλληνες &Σήμερα μας στέλνει και το λογαριασμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα δεν έχει στεγνώσει η μελάνη, από όλα όσα, οι τιμητές της Φλώρινας και των συμφερόντων της καταλόγιζαν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη θεσμοθέτηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πόσο σωτήρια θα ήταν η κατάργηση της για τη λύση των κάθε λογής προβλημάτων και την επιβίωση των σχολών της Φλώρινας.
Όταν την περσινή χρονιά,  μετά την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ Φλώρινας, δήλωνα ότι, «μακάρι να συνεχιστεί έτσι», έσπευσαν να με κατηγορήσουν για μικροψυχία.
Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις θέσεις εισακτέων στα ΤΕΙ Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία στα Τμήματα Φυτικής και Ζωϊκής, δεν προβλέπεται εισαγωγή σπουδαστών για την επόμενη χρονιά, αποτελεί κόλαφο. Η μείωση του αριθμού εισακτέων στο Τμήμα Εμπορίας και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου αποτελεί τον προάγγελο ακόμα δυσμενέστερων εξελίξεων.
Παράλληλα, όταν τον Ιούνιο του 2010 επεσήμανα με επιστολή μου και ζητούσα να κινητοποιηθούμε άμεσα για το πρόβλημα, που θα προκύψει από την εφαρμογή Καλλικράτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μου καταλόγισαν αντιπολιτευτικά κίνητρα.
Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Με λαϊκισμούς και δημαγωγίες δε χαράσσεται πολιτική. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για να υφαρπάξει τη ψήφο του Ελληνικού λαού. Έταξε τα πάντα στους πάντες. Κορόιδεψε όλους τους Έλληνες.
Σήμερα, μας στέλνει και το λογαριασμό».

Από το Πολιτικό Γραφείο

Μήνυμα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδη Ευσταθίου.

Θέλω να εκφράσω μέσα από αυτό το μήνυμα τις ευχές μου για καλή επιτυχία στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων με την επισήμανση ότι η είσοδος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου για την κατάκτηση της γνώσης και της ζωής.
Οι φετινές εξετάσεις διεξάγονται κάτω από το βάρος της οικονομικής ύφεσης της χώρας μας. Πανθομολογούμενη λοιπόν ανάγκη είναι η επένδυση στους νέους μέσα από την παιδεία και την  εκπαίδευση.
    Εύχομαι σε όλες και όλους  τους υποψηφίους καλή δύναμη στον αγώνα τους


                                                                                          


                                                                                       Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
                                                                                           Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
                                                                                              Νομού Φλώρινας

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


 

Στους αγαπητούς μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας  (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.), ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία και ευόδωση των στόχων τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους για να υποστηρίζει την μεγάλη προσπάθειά τους.

Η κάθε «αναμέτρηση» έχει τη δική της σημασία και το ρόλο της για το μέλλον μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δυνατοί αγωνιστές στον ατέρμονο αγώνα της ζωής, που απαιτεί αισιοδοξία και προσήλωση σε διαχρονικές αξίες, να είμαστε δημιουργικοί και χρήσιμοι πολίτες, ευσυνείδητοι στην εργασία μας και ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις
και σε όλη τη μελλοντική σας ζωή!

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Διοικήτρια Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς

"ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Θόδωρος Σκυλακάκης
Ευρωβουλευτής
Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 10 Μαρτίου 2011
Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση για την προστασία και αειφόρο ανάπτυξη των Πρεσπών

"ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την πρόταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου για την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του πάρκου των Πρεσπών, που εκτείνεται στην Ελλάδα, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ (σε συνέχεια αρχικής  πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).
Με την απόφαση αυτή, προωθείται και αναβαθμίζεται η συνεργασία όλων των πλευρών, με στόχο την επίτευξη δράσεων για τη διαχείριση των λιμνών με σύνεση, προλαμβάνοντας τη ρύπανση, προστατεύοντας και διατηρώντας τη βιοποικιλότητα, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις αρχές της αειφορίας.
Υπέρ της έγκρισης της πρότασης, τόσο από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου αρχικά, όσο και από την Ολομέλεια του Σώματος σήμερα, τοποθετήθηκε εξ αρχής ο Θόδωρος Σκυλακάκης (ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας), ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σκιώδης εισηγητής.
Σε τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα ο Θ. Σκυλακάκης δήλωσε:
"Η λεκάνη των λιμνών των Πρεσπών έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη διασυνοριακήγια κάθε αναπτυξιακό έργο στην περιοχή θα πρέπει να τηρούνται οι αρχές της αειφορίας.