Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

όργιο των Αμερικανών διπλωματών και πρακτόρων της CIA στην περιοχή της Φλώρινας, για την στήριξη μειονοτικών σλαβόφωνων κινημάτων

του Κώστα Χαρδαβέλλα ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/49986/orgio-amerikanwn-praktorwn-sthn-flwrina    
Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται μέσα από μυστικές αναφορές της ΚΥΠ (που φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα σήμερα το newsbomb.gr), το όργιο των Αμερικανών διπλωματών και πρακτόρων της CIA στην περιοχή της Φλώρινας, για την στήριξη μειονοτικών σλαβόφωνων κινημάτων στην ευαίσθητη περιοχή των συνόρων με τα Σκόπια.
Με προσωπική εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου (στα τελευταία χρόνια της πρωθυπουργίας του), ο Κώστας Τσίμας αρχηγός της ΚΥΠ είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν ήδη παρατηρηθεί στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90 τα εξής:
1) Τακτικές επαφές Αμερικανών διπλωματών και πρακτόρων με μειονοτικούς παράγοντες της Φλώρινας, που οργάνωναν σλαβόφωνο κίνημα χρηματοδοτούμενο από τα Σκόπια.
2) Μεταφορά χρημάτων από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης σε παράγοντες του λεγόμενου «Μακεδονικού Κινήματος» της Φλώρινας για ενίσχυση των ανθελληνικών στόχων τους.
3) Συναντήσεις κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην ορεινή περιοχή της Φλώρινας ειδικών απεσταλμένων του Αμερικανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης με παράγοντες των Σκοπίων που εισέδυαν στον ελληνικό χώρο για οργάνωση «Μακεδονικού Κινήματος» στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Τσίμας έχει συντάξει εξασέλιδη μυστική έκθεση που αναφέρει τις κινήσεις των Αμερικανών Πρακτόρων και των μειονοτικών της Φλώρινας και τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική ΚΥΠ εμπόδιζε τις συναντήσεις αυτές.
Η υπεραπόρρητη αυτή έκθεση παραδόθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολές σε δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στην περιοχή της Φλώρινας διακριτικά να παρακολουθούν κάθε κίνηση των Αμερικανών πρακτόρων, ενώ για το θέμα αυτό είχε μιλήσει με λεπτομέρειες ο Κώστας Τσίμας, πριν φύγει από τη ζωή, στον Κώστα Χαρδαβέλλα.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Λιγνιτικό τέλος διεκδικούν 5 Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας από τη ΔΕΗ

Το θέμα της διεκδίκησης της καταβολής του λιγνιτικού τέλους από τη ΔΕΗ, θα θέσουν την Πέμπτη οι 5 δήμαρχοι μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, που συγκροτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», οι δήμαρχοι Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Εορδαίας, Κοζάνης και Φλώρινας θα ζητήσουν να καταβάλλει το τέλος η ΔΕΗ, προκειμένου να χρηματοδοτούνται αναπτυξιακές δράσεις για τις περιοχές τους.

Ο δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του Δικτύου, Μάκης Ιωσηφίδης, επισήμανε ότι «Το λιγνιτικό τέλος το πληρώνουν οι ιδιώτες, ενώ η ΔΕΗ ΑΕ έχει απαλλαγεί από αυτό με διάταξη του 1975 και την αιτιολογία της εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος.

Από τη στιγμή όμως που η επιχείρηση μπήκε στο χρηματιστήριο, το 1993, έχει εκλείψει ο λόγος μη καταβολής του τέλους. Συνεπώς θα διεκδικήσουμε την καταβολή του στους Δήμους».

Επίσης, δήλωσε αισιόδοξος για τις προθέσεις του υπουργείου και τόνισε ότι για πολλά ακόμη ζητήματα το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσει τα δίκαιά του.

Την ίδια στιγμή αναζητούνται πρακτικές και πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από περιοχές όπου υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη.

Επίσης, θα προωθηθεί η δημιουργία γραφείου στις Βρυξέλλες για την αναζήτηση συνεργασιών με ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι «Βασικό μας μέλημα είναι η προετοιμασία για τη μεταλιγνιτική περίοδο ώστε να μην μείνουν οι περιοχές μας κρανίου τόπος».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τοποθέτηση του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου υπό την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη.


Φλώρινα 09/05/2011
«Καλωσορίσατε κ. Υπουργέ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Η έλευση σας στην περιοχή έχει θετικό χαρακτήρα αφού δίνεται η ευκαιρία να ακούσετε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας.
Από εκεί και πέρα όμως η επιτυχία της επίσκεψης θα κριθεί από ενδεχόμενες λύσεις που θα δοθούν σε μείζονα προβλήματα και τη νέα προοπτική που χρειάζεται να δοθεί στο αγροτικό επάγγελμα, καθώς και στα κίνητρα για την είσοδο στο επάγγελμα νέων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω κάποιες επισημάνσεις για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα:
-      Το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε το 2010 κατά 4,5%, ενώ στην Ευρώπη παρουσίασε αύξηση της τάξης του 12,3%.
-      Η Ελληνική κτηνοτροφία βιώνει την χειρότερη κρίση όλων των εποχών.
-      Οι τράπεζες έχουν κλείσει τα ταμεία τους για τους αγρότες και τις οργανώσεις τους.
-      Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πάγωσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τώρα, ύστερα από 18 ολόκληρους μήνες, βλέπουμε κάποια σημάδια κινητικότητας.

Η Μητρότητα στη νεοελληνική τέχνη (Από το ομώνυμο βιβλίο που εξέδωσε η Βουλή των Ελλήνων)

Περίληψη ομιλίας από την εκδήλωση για τη Μητέρα που οργάνωσε η Ομάδα Συνεργασίας του Τοπικού Τμήματος Οδηγισμού Φλώρινας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Διοικήτρια Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς


Η σημερινή γιορτή για τη Μάνα είναι μια εξαιρετικά εμπνευσμένη παγκόσμια πρωτοβουλία με σκοπό την απόδοση ευγνωμοσύνης σε ένα πρόσωπο που κινείται στη σφαίρα της καθημερινότητας και δίνει έναν διαρκή αγώνα, σκληρό και αφανή, αλλά τόσο σημαντικό για τη σύγχρονη κοινωνία και  σημειολογικά αποτυπώνει το συλλογικό σεβασμό της ανθρωπότητας απέναντι στο ιερό πρόσωπο της Μάνας, το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, αλλά και τον στυλοβάτη της κοινωνίας.
Χιλιοτραγουδισμένη  και πολυύμνητη η μορφή της μητέρας. Όχι μόνο η ποίηση και η μουσική, αλλά και ο  χρωστήρας και η σμίλη πρόσφεραν αριστουργήματα της τέχνης, για να την εξυμνήσουν. Πηγή ανεξάντλητης έμπνευσης, που χωρίς τη γλυκιά και ηρωική μορφή της σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν πολύ φτωχός.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης αναστάτωσης των εργαζομένων, αλλά και των εξυπηρετούμενων από υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας και ειδικά αυτών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Όλη αυτή η ανησυχία είναι προϊόν της έντονης φημολογίας για μετεγκατάσταση, εκτός της έδρας, υπηρεσιών του Δήμου και ειδικά της Πρόνοιας και της Πολεοδομίας, την οποία ο κ. Δήμαρχος αν δεν την τροφοδοτεί, σίγουρα δε τη διαψεύδει.