Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

ΕΥΧΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με πίστη στην κοινή προσδοκία για μια νέα πορεία.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή Ανάσταση,

Αφύπνιση, Αγάπη και Ομόνοια!
Σταύρος Παπασωτηρίου.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ News From Florina

Σας ευχόμαστε ολόψυχα
καλή Ανάσταση και
καλή Λαμπρή!
News from Florina

Πασχαλινές Ευχές απο τον Λαογραφικό Μορφωτικό Πολιτιστικό και Γυμνάστικό Σύλλογο Βεύης

Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Πολιτιστικός και Γυμανστικός Σύλλογος Βεύης σας εύχεται
Καλή Ανάσταση
Το άγιο Φως της Ανάστασης ,
ας φωτίσει τις ψυχές
και τις ζωές όλων μας.
Καλό και ευλογημένο Πάσχα....!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί στις Εκκλησίες της Φλώρινας, να προσκυνήσει τους Επιτάφιους.

Πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί στις Εκκλησίες , να προσκυνήσει τους Επιτάφιους στην κορύφωση του Θείου δράματος της Σταυρώσεως Του.
 ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΗΛΗΜΩΝΑ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ)
 ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
 ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νεαρές κοπέλες στόλισαν τους Επιταφίους, οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα και όλοι προσδοκούν την Ανάσταση Του, σε μια  μέρα αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Ευχές για το Πάσχα απο την Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φλώρινας

Ο Γραμματέας και η ΝΕ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φλώρινας εύχονται σε όλον τον κόσμο, καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, Υγεία ,Ευτυχία και Αισιοδοξία.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΜΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Επισκέψεις του κ. Κωνσταντινίδη


   Ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ των Δημοτικών Ενοτήτων Φλώρινας και  Αμυνταίου και των Τοπικών Κοινοτήτων Φιλώτα και Αετού.
  Συνομίλησε με τα δεκάδες μέλη των ΚΑΠΗ, αντάλλαξε ευχές και χάρισε συμβολικά δώρα, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των ηλικιωμένων στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών

Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κάνει γνωστό ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ (Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) & ΑΣΣΥ (Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών) ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος φέτος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 6-5-2011
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
Αθήνα:
Στρατός Ξηράς: 210-3630081, 210-3630579
Πολεμικό Ναυτικό: 210-3630742, 210-3630247
Πολεμική Αεροπορία: 210-3630360, 210-3630076
Θεσσαλονίκη:
2310-893238, 2310-893242, 2310-850060 
ΚΕΣΥΠ Φλώρινας = Κοντοπούλου 49, 531 00, Φλώρινα = Τ. 23850 46937, 23850 46066 = F. 23850 24236http://kesyp.flo.sch.gr/www            http://www.facebook.com/kesyp.florina

Απάντηση του Αιμίλιου Ασπρίδη στο δήμαρχο Φλώρινας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απαντώντας στο 11σέλιδο δελτίο Τύπου του δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας κ. Αιμίλιος Ασπρίδης δήλωσε:
«Καλή… Ανάσταση, κύριε Δήμαρχε!».

Πασχαλινές ευχές απο την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Μετά το Γολγοθά, ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Ευχόμαστε σε όλες τις Φλωρινιώτισσες και σε όλους τους Φλωρινιώτες, η Ανάσταση που περιμένουν να μην αργήσει πολύ.
Χρόνια Πολλά!
Καλό Πάσχα!
Καλή Ανάσταση!



Ο επικεφαλής
Αιμίλιος Ασπρίδης
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κωνσταντίνος Τσακμάκης
Μιχαήλ Τσιώκας
Ευάγγελος Στάιος
Αλέξανδρος Ακριτίδης
Γεώργιος Απιδόπουλος
Νικόλαος Καρυπίδης
Ευδοξία Κωτσαλίδου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ "ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ ΕΠΙ ΤΗ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ "21ην Απριλίου 1967. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ


ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ
ΕΠΙ ΤΗ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ



Το διάγγελμα τον Προέδρου της "Εθνικής Κυβερνήσεως κ. Κων. Κόλλια το οποίον απήυθυνεν ούτος την 21ην Απριλίου προς τον Ελληνικόν Λαόν, επεξηγών τους λόγους της κηρύξεως Επαναστάσεως, έχει ως έξης:

«Ελληνικέ Λαέ,
Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το όποιον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Εθνους μας.
Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο κατεξευτελισμός του Κοινοβουλίου, ή κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσης της κρατικής μηχανής, η πλήρης ελλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας , η κακομεταχείρησις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, δημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, έκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής. Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την έπέμβασιν του Στρατού μας.
Η επέμβασης αυτή βεβαίως αποτελεί εκτροπή εκ του Συντάγματος, άλλα ή εκτροπή αυτή ήτο επιβεβλημένη διό την σωτηρίαν της Πατρίδος!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ 2011

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΥΗΣ
Χρήστος Αλούσης
Λάζαρος Τάνος
Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Βεύης
Βεύη 19 Απριλίου 2011
  
ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ
  
Σε πρόσφατη επιστολή μας προκειμένου να κοινοποιήσουμε στους αρμόδιους τις αντιδεοντολογικές δράσεις του Προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βεύης, κ. Δημήτρη Κυριακού, και σε συνέχεια της επιστολής αυτής επιθυμούμε να επανορθώσουμε όσα εκ παραδρομής αναφέραμε περί "στημένου ρεπορτάζ με ρεπόρτερ περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού", θέλοντας να καυτηριάσουμε τις συμπεριφορές των υποκινητών στημένων καταστάσεων που σχετίζονται με θέματα που αφορούν την Τοπική κοινότητα Βεύης.
Σε καμιά περίπτωση δεν επιρρίπτουμε μομφή ή ευθύνες σε δημοσιογράφους ή κανάλια. Αντίθετα, θεωρούμε ότι τα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικοί σταθμοί, μπλογκς) και οι δημοσιογράφοι που τα υπηρετούν βρίσκονται κοντά στα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και τα προβάλλουν με αντικειμενικότητα και διάθεση υποστήριξης προς τη μεριά των δοκιμαζόμενων τοπικών κοινωνιών. 
Με την παρούσα επιθυμούμε να διαλευκάνουμε κάθε παρεξήγηση και παρερμηνεία που αφορά τα Μ.Μ.Ε. και, βέβαια, σε ότι αφορά την ουσία και το πνεύμα της καταγγελίας μας εμμένουμε στην αρχική τοποθέτησή μας. 

Χρήστος Αλούσης
Λάζαρος Τάνος
Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Βεύης

Συνέντευξη Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίνεστε για μία ακόμη φορά στην πρόσκληση μου. Επιθυμώ να σας ευχηθώ τα χρόνια πολλά, όπως και σε όλους τους Φλωρινιώτες, όπου και αν βρίσκονται.
Στην προηγούμενη συνέντευξη μου είχα πει, ότι μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά  και ότι χρειάζεται σύνεση, συνεννόηση και ενότητα.
Μίλησα για μέτρα που δεν έχουν αποτελέσματα, αφού και ο δείκτης ανεργίας ήταν σε υψηλό ποσοστό και ο πληθωρισμός ανέβαινε διαρκώς και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πλήθαιναν και το δημόσιο χρέος μεγάλωνε. Συμπερασματικά, παρά τη σκληρή λιτότητα η ύφεση φαινόταν, ότι βαθαίνει. Τα προβλήματα αυτά η κυβέρνηση τα είχε μπροστά της. Τα έβλεπε. Γιατί τώρα δε μπορεί να πει πως δεν ήξερε. Άλλωστε η καραμέλα, ότι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου από το 1821, φταίει η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έλιωσε. Το παραμύθι έμεινε χωρίς δράκο.  Δυστυχώς, όμως η κυβέρνηση, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική με αποτέλεσμα η κρίση να παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο σκληρό πακέτο μέτρων με πρώτο θύμα τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Ως το 2015 η κοινωνική πολιτική θα αποτελεί παρελθόν. Δε θα αλλάξει όμως τίποτα στα δημοσιονομικά αποτελέσματα που προσδοκάει, παρά τις περικοπές. Θα συνεχιστεί η ύφεση, αφού από τη μία θα κερδίσει και από την άλλη θα χάσει εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Η αγορά θα βουλιάζει μέρα με τη μέρα, τα λουκέτα θα αυξάνονται, οι απολύσεις θα πολλαπλασιάζονται, τα έσοδα από τον ΦΠΑ και το φόρο στα εισοδήματα θα μειώνονται και φαύλος κύκλος της πολιτκής του μνημονίου θα συνεχιστεί, ελπίζω όχι μέχρι το λουκέτο, αυτή τη φορά του κράτους.
Αναλογιστείτε, πως μετά από τέτοια μέτρα εξουθένωσης της κοινωνίας, ανατροπών, κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους, δεινών για τον πολίτη, το έλλειμμα υπολογίζεται στο τέλος του 2011 στο 10 με 11% από 8,1% που προέβλεπε αρχικά το μνημόνιο και 9,4% μετά την αναθεώρηση του.
Ο Πρωθυπουργός, λυπάμαι που το λέω, ζει σε άλλον κόσμο.

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Φλώρινα, 19-04-2011


«Η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί το αυθεντικό μήνυμα της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας.
Ας κάνουμε οδηγό μας τον Θείο Λόγο και τη Ζωή Του για να αναγεννηθούμε πνευματικά και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

''Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα''




Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πασχαλινές ευχές από μέρους των εργαζομένων στο Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς

                                          
                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)                            
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ                             
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
(Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.) ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Άργος Ορεστικό, 18 / 4 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
            Το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τόσο στον τομέα της φυσικής αποκατάσταση όσο και στον τομέα της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία. Από τον Ιούλιο του 2010 έχουν δημιουργηθεί νέες δομές και δράσεις, όπως τα απογευματινά Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης και την «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας», που είναι στελεχωμένα με έμπειρο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελούν πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από τη Νοσηλευτική υπηρεσία και υποστηρίχτηκαν στην υλοποίησή τους από τη Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.

            Η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» που έχει ως στόχο την επανένταξη, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική δραστηριοποίηση των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεών της ενεργοποιείται με δημιουργικές δραστηριότητες κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, διακοσμητικών αντικειμένων και χάρτινων κατασκευών. Παράλληλα, το προσωπικό και τα μέλη της Ομάδας και των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης συμμετέχουν σε μορφωτικά παιχνίδια, προβαίνουν σε διεξοδικές συζητήσεις, οργανώνουν επισκέψεις σε κέντρα πολιτισμικής αναφοράς (μουσεία, κλπ.) και πραγματοποιούν ψυχαγωγικές εξόδους.

Αï, χάσου… κ. Παπαθανασίου


Δ.Α.Κ.Ε.–ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  νέο ξεκίνημα
Πτολεμαΐδα 19/04/2011
   
     Ο Αποτυχημένος τελευταίος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του  Κων/νου  Καραμανλή.  Έμπορος ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού, εκπρόσωπος των Εμπόρων και Βιομηχάνων μίλησε. Αυτός  που με την πολιτική του γκρέμισε τις σχέσεις πολίτη και Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας , δίνοντας την δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου να κερδίσει την Νέα Δημοκρατία με 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αντί να απολογείται στον Ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. έχει το θράσος να εμφανίζετε σε συγκεκριμένα κανάλια και να εκφράζει πολιτικές.
Ας το ξέρει πως μπορεί να εκφράζει μόνο προσωπικές θέσεις και απόψεις και όχι θέσεις του κόμματος.  

      Χθες σε εκπομπή του ΄΄Μεγάλου Καναλιού΄΄   ο πρώην υπουργός Εθν. Οικονομίας κ. Παπαθανασίου αναγνώρισε ως «ΛΑΘΟΣ» την ψήφο του για το ασφαλιστικό μας, εμφανίζοντας μάλιστα και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. να συμφωνεί με αυτό.   
Προτείνει πολιτική «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ» εκθέτοντας το κόμμα, τα στελέχη της Ν.Δ. και τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, καθώς η επίσημη πολιτική της είναι «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ».
Προτείνει λύσεις αντιλαϊκές. Καταργήσεις δικαιωμάτων όλων των άλλων εκτός των δικών του και του σιναφιού του.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ,  σας εύχονται καλή Ανάσταση στις οικογένειες σας και τον καθένα ξεχωριστά.
Την δύσκολη αυτή περίοδο η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας μας δώσει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την δική μας Ανάσταση. Την Ανάσταση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Κυκλοφόρησε το περιοδικό 4 Seasons of Florina


Κυκλοφόρησε το πρώτο περιοδικό ποικίλης ύλης για τη ζωή στη Φλώρινα. Πρόκειται για μια νέα όσο και δύσκολη προσπάθεια, ώστε η Φλώρινα να αποκτήσει για πρώτη φορά το «δικό» της περιοδικό, για όσα συμβαίνουν κάθε εποχή στην πόλη μας. Το πρώτο τεύχος του έχει τον γενικό τίτλο «Χειμώνας 2010-11». Με καθυστέρηση αρκετών ημερών (ήταν να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου), λόγω κάποιων απρόσμενων δυσκολιών και προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία, πλέον μπορείτε να το βρείτε στα ράφια των περιπτέρων της Φλώρινας.
Το «Four Seasons of  Florina» θα κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες, με πλούσια θεματολογία και φωτογραφικό υλικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τέχνες, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Στις σελίδες του, θα περιέχει πολλά από τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη της Φλώρινας την εποχή που πέρασε. Πέρα από την αναλυτική παρουσίαση ορισμένων θεμάτων (συναυλίες, φεστιβάλ, εκθέσεις, κοινωνικές συγκεντρώσεις κ.α.), θα περιέχει και μια ξεχωριστή ενότητα με γενικό τίτλο «Ημερολόγιο – Στιγμές στη Φλώρινα» (η οποία υπήρξε και η κεντρική ιδέα της κυκλοφορίας του περιοδικού). Εκεί, θα παρουσιάζονται αναφορικά και με χρονολογική σειρά, όλα τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα, τους τελευταίους τρεις μήνες.
Το «Four Seasons» θα είναι κάτι σαν το πολιτιστικό – κοινωνικό «ημερολόγιο» των τεσσάρων εποχών στη Φλώρινα…

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ






«Εκ βαϊων και κλάδων ως εκ θείας εορτής εις θείαν μεταβάντες εορτήν, προς σεβασμίαν του Χριστού Παθημάτων , πιστοί συνδράμωμεν, τελετήν σωτήριον και τούτον υπέρ ημών πάθος υφιστάμενον, κατοπτεύχωμεν εκούσιον...» (απόστιχον Λυχνικού Κυριακής Βαϊων).
Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλαε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ὡσαννά· εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου, ὁ βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ».

Προτάσεις της «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Φλώρινας» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Φλώρινας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εννέα προτάσεις κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας» Μιχαήλ Τσιώκας, Ευάγγελος Στάιος και Ευδοξία Κωτσαλίδου, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής.
1) ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ: α) Πάνω Μπουάτ β) Κάτω Μπουάτ γ) Ζωολογικός Κήπος δ) Νέο Πάρκο κ.λπ.

Επιστολή Τοπικών Συμβούλων Βεύης προς ΔΕΗ Α.Ε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΥΗΣ
Χρήστος Αλούσης, Σύμβουλος
Λάζαρος Τάνος , Σύμβουλος
 
ΠΡΟΣ
1)     Πρόεδρο Δ.Σ. & Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό
2)     Γενικό Δ/ντή Ορυχείων ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Νικολακάκο
3)     Γενικό Δ/ντή Παραγωγής ΔΕΗ κ. Ιωάννη Κοπανάκη
4)     Δ/ντρια  Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας κ. Όλγα Κουρίδου

Βεύη 14 Απριλίου 2011

 Κυρία και Κύριοι ,

Πριν μερικές ημέρες αποτρέψαμε μεθόδευση του Προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βεύης και υπαλλήλου (εργοδηγού) σας Δημήτριου Κυριακού, να περάσει από το Συμβούλιό μας απόφαση – πρόταση προς την ΔΕΗ Α.Ε. με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, η Τοπική Κοινότητα Βεύης είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην κατεύθυνση της επαναδιάνοιξης του ορυχείου σας στο Κλειδί, επιτρέποντας την απόθεση των χωμάτων σε, διακαώς από εσάς επιθυμητή, έκταση της κοινότητάς μας.