Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αλλαγή ώρας

Σε ισχύ από τη Κυριακή η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μια ώρα μπροστά.

Η θερινή ώρα θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στις 3 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.
Η θερινή ώρα θα είναι σε ισχύ έως τις 29 Οκτωβρίου.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ απο την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην ΦΛΩΡΙΝΑ







Με λαμπρότητα και πλήθους κόσμου η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην ΦΛΩΡΙΝΑ

 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 στην Φλώρινα αλλά και σε όλα τα χωριά του Δήμου. Μια πόλη που σε όλα της τα μπαλκόνια ήταν στολισμένη απο νωρίς με τη γαλανόλευκη. Εντυπωσιακό στοιχείο της ημέρας το πλήθος των συμπολιτών που παρακολούθησε την παρέλαση σε συνδιασμό με το καλο καιρό που επικρατούσε. 
Οι συγκεντρωμένοι από νωρίς ήταν εκατοντάδες και παρακολούθησαν την παρέλαση μέχρι αργά χειροκροτώντας θερμά την μαθητιώσα νεολαία του Νομού  μας , τους συλλόγους , τις ένοπλες μας δυνάμεις και την αστυνομία.

Παρούσα και όλοι η πολιτειακή και πολιτική  ηγεσία του Νομού.

Ας θυμηθούμε όμως τι λέει ο Μακρυγιάννης: «Οι ασυνείδητοι, δια να κάμει ο καθείς τους σκοπούς του, άλλος βγάνει την θρησκεία εμπρός, άλλος την πατρίδα».


Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Ζήτω το μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα του 1821».

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 190η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗς 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821




Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες που τιμούν την ιστορική επέτειο των 190 χρόνων άπό την ηρωική Επανάσταση του 1821, που σηματοδοτεί την απαρχή του Νεοελληνικού κράτους! Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού για ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη ας φωτίζει κι ας καθοδηγεί την πορεία μας ως Έθνους και του καθενός ξεχωριστά ως σκεπτόμενου και ενεργού πολίτη.
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Διοικήτρια Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΗΣΗ

Λειτουργεί και συμπληρώνεται καθημερινά νέο ιστολόγιο με ποιήματα του Ξενικού:


Κυριότερα θέματα: φιλία και ερωτισμός.

72 ώρες μέχρι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας!

Μόλις τρείς μέρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2011. Μόλις τρείς μέρες μέχρι να δοθεί το σύνθημα για να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ήδη περισσότεροι από το 1/3 των δήμων της χώρας έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, ενώ 11.000 και πλέον πολίτες έχουν δεσμευτεί, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour

Θέλεις, λοιπόν, κι εσύ να συμμετέχεις στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης απειλής που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης; Τα βήματα είναι απλά: εγγράψου στο www.wwf.gr/earthhour, δώσε τη δική σου δέσμευση, παρότρυνε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο και κυρίως … σβήσε τα φώτα, το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20.30!

Γεώργιος Καραϊσκάκης: ''Ιδού ο Έλληνας "Εγώ δεν ντροπιάζομαι μαζί σας, ούτε και μολεύω τα παλληκάρια μου με τις βρωμοδουλειές σας. Πόλεμο με τέτοιες σιχασιές δεν κάνω".

 Οι αμόρφωτοι και πεινασμένοι αγωνιστές του '21, που σάν γίγαντες ξεσηκώθηκαν και συνέτριψαν τις τουρκικές στρατιές μέ μοναδικά τους όπλα την πίστη στην Ελλάδα και το αίμα τους, έκτος των άλλων, αποτελούν πρότυπα ανθρώπων. Διαποτισμένοι από τον Ελληνικό μύθο, μυθικοί και αυτοί στην έκφραση και λεβέντες στη συμπεριφορά, βάλθηκαν να συναγωνισθούν καί να ξεπεράσουν τους "Έλλένηδες" και "Ελληνάδες" στην ανδρεία και στην αρετή. Η αγάπη τους στη φυσική και ελεύθερη ζωή, η αστοχασιά του θανάτου, η αδιαφορία τους για το ταπεινό και εφήμερο, η ηθική τελειότητα καί η τιμή και αρετή τους, αποτελούν εξαίρετες πρώτες ύλες για τη σύνθεση μιας ολοκληρωμένης Ιδεαλιστικής Κοσμοθεωρίας εντελώς άσχετης με τα ισχύοντα υλιστικά λογοκρατικά συστήματα.
Εξαιρετική θέση μεταξύ των μυθικών μορφών του '21 κατέχει ο Καραϊσκάκης, εκφραστικό παράδειγμα λειτουργού τών αθάνατων και οικουμενικών ιδεών της Ελληνικότητας. Μεγαλωμένος στα βουνά, χωρίς γονείς και "προστάτες", μέ μοναδικούς δασκάλους και συγγενείς τή φύση και τους παλιότερους καπετάνιους, απέβη ο μεγαλύτερος "Ελληνας της εποχής του", ή ψυχή της επαναστατημένης Ελλάδας και ο τρόμος της Τουρκιάς, μα και των λογοκρατούμένων πολιτικών, που, σαν πράκτορες τής Δύσεως, είχαν έλθει μέ απόφαση να συμπιέσουν την επανάσταση ή να την περιορίσουν στά στενά όρια της Πελοποννήσου (1)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι Βουλευτές του Νομού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Λιάνης Γεώργιος και Κωνσταντινίδης Ευστάθιος συναντήθηκαν σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και τους συνεργάτες του.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση να λειτουργήσει και πάλι η γραμμή Φλώρινας – Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκης – Φλώρινας με δύο δρομολόγια, ένα πρωϊνό και ένα βραδινό, καθώς και με ένα τρίτο θεματικό δρομολόγιο, του οποίου οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν και θα καθοριστούν στη σύσκεψη της 26ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα.
Επίσης ο κ. Ζηλιασκόπουλος δέχθηκε τη μείωση του κόστους συνεισφοράς των επιβατών του Νομού μας για τη λειτουργία της γραμμής. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου και η ΔΕΗ θα καλύψουν ένα μέρος των εξόδων, ενώ το υπόλοιπο ποσό, που ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, θα καταβάλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπήρξε η δέσμευση, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία της γραμμής την περίοδο του Πάσχα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

30 - 1.000 € θα εισπράττει ο κάθε δήμος από τις άδειες χαρτοπαιξίας!

Η χαρτοπαιξία ωφελεί σοβαρά τους δήμους! Από 30 έως και 1.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνουν για κάθε νόμιμη άδεια που χορηγούν στα καταστήματα στα οποία επιτρέπεται η χαρτοπαιξία. Τα κριτήρια είναι πληθυσμιακά, με βάση την τελευταία νόμιμη απογραφή και με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο και τι προβλέπεται σε όλη την Ελλάδα. Με διευκρινιστική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, διευκρινίζει πόσο ακριβώς θα πληρώνουν στον δήμο για κάθε άδεια χαρτοπαιξίας, τα καταστήματα. Να σημειωθεί ότι το «τέλος» για την άδεια διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών  πηγαίνει κατά 90% στο κράτος και κατά 10% στον δήμο.εγκύκλιος:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΗΛΙΑ

Αντι Σαράντα

Με τον πρόωρο και αναπάντεχο χαμό του προέδρου,πατριώτη, αγωνιστή , φίλου και τοπικιστή Ηλία την σημαδιακή αυτή ημέρα ( 12η Φεβρουαρίου 2011 )νιώθουμε βαθύτατο πένθος και του ευχόμαστε καλή ανάσταση.Θα ευρίσκεται πάντα στην μνήμη μας. Αισθητητή η απουσία σου φίλε και ο τρόπος που αντιμετώπιζες τα πάντα! Φτώχός φαντάζει σήμερα ο πεζόδρομος , μας λείπουν τα πειράγματα σου!

ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΔΕΗ

Φλώρινα 21/3/2011              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι εργαζόμενοι - συνταξιούχοι

Έχουμε καταντήσει σχεδόν γραφικοί να κοινοποιούμαι επιστολές στους υπεύθυνους τόσο του Υπουργείου όσο και στην Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ. Αυτή η απραξία και το χάλι που κυριαρχεί είναι αδιανόητο να συμβαίνει στον ασφαλιστικό μας φορέα.  Δεν φανταζόταν κανείς ότι ο ΟΑΠ-ΔΕΗ θα φτάσει σε αυτήν την κατάσταση.

Συνάδελφοι μετά από αρκετές παρεμβάσεις μας σε κάποιες με ακραίο χαρακτήρα φαίνεται ότι μάλλον άρχισε κάτι να κινείται. Τα πολυιατρεία της Πτολεμαίδος – Κοζάνης άρχισαν τις πληρωμές με επιταγές (250,00€  και πάνω).
Το ΓΑΠ της Φλώρινας ενδέχεται εντός ολίγου να διευκρινιστεί, πως θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του. Φαίνεται συνάδελφοι ότι και Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Διακοπή Δρομολογίων ΟΣΕ από Θεσσαλονίκη για Φλώρινα

     Εμείς οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Φλώρινας αντιδρούμε για την οριστική κατάργηση της γραμμής του τρένου που ενώνει τη Φλώρινα με τη Θεσσαλονίκη.
     Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια τόσο τους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιό μας αλλά και στο ΤΕΙ της πόλης, όσο και τους κατοίκους της Φλώρινας, των γύρω χωριών και πόλεων.