Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας!

18 μέρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2011 και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας για ακόμα μια φορά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος όμως, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, έρχεται η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.  

Μπείτε στο wwf.gr/earthhour, εγγραφείτε στην Ώρα της Γης και πείτε μας ποια δράση εξοικονόμησης ενέργειας θα ακολουθήσετε πιστά για έναν χρόνο. Διαδώστε τις ιδέες σας στο facebook και σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους σας. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός της Ώρας της Γης θα μετατραπεί σε πράξη με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια!

Αν πάλι εκπροσωπείτε την τοπική αυτοδιοίκηση, κάποιο φορέα ή μια επιχείρηση μπορείτε και φέτος μέσα από το  wwf.gr/earthhour να δημιουργήσετε μια υποσελίδα με τη δική σας «σφραγίδα», μέσα από την οποία θα συγκεντρώνετε συμμετοχές και θα στέλνετε το μήνυμά σας για ένα βιώσιμο μέλλον και ένα ζωντανό πλανήτη!

Φέτος μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μια ώρα! Να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Πέμπτη 10/3/2011 και ώρα 8:00 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/3/2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων συνεδρίασε στις 25/2/2011, στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών για να εκτιμήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα και να προτείνει νέες κινητοποιήσεις.
Στην παραπάνω συγκέντρωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων και αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός για τις κατάλληλες κινητοποιήσεις στο σωστό χρόνο και κυρίως όμως, για την διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής συναδέλφων.
Κατόπιν πολύωρης συζήτησης, υιοθετήθηκε η πρόταση πραγματοποίησης μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/3/2011, και ώρα 8:00 π.μ., έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), και πορείας διαμαρτυρίας προς τα κεντρικά κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους (Ιπποκράτους 22).
Ο λόγος που επιλέγουμε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι σήμερα αυτό κυβερνάει και κατά συνέπεια είναι υπεύθυνο για την πρωτοφανή αντεργατική πολιτική η οποία στόχο έχει να μας στερήσει το δικαίωμα στην σταθερή εργασία. Η πρόταση αυτή όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συγχωροχάρτι στην Νέα Δημοκρατία, η οποία κατά την περίοδο που κυβέρνησε ήταν υπεύθυνη για αντίστοιχες αντεργατικές πολιτικές και συμπεριφορές εναντίον μας.
Η παραπάνω συγκέντρωση στόχο έχει αφενός, να ευαισθητοποιήσει για άλλη μία φορά την κοινωνία καθώς και τους δικαστές, οι οποίοι δικάζουν τις υποθέσεις μας και αφετέρου, να διοχετεύσει την μεγάλη οργή των συμβασιούχων, κάθε μορφής, προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι με τόση ευκολία, συνεχίζουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Όσο κι αν δεσπόζει δύσκολο το έργο μας και αναμφισβήτητα είναι, θα πρέπει να διδαχτούμε από λαούς που εξεγείρονται και ανατρέπουν καθεστώτα, τα οποία μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα ανατραπούν. Λόγοι αξιοπρέπειας αλλά και ανάγκης επιβάλλουν να μην λείψει κανείς από την συγκέντρωση της 10ης Μαρτίου 2011, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά, ότι οι συμβασιούχοι δεν είναι υποχείρια πολιτικών και κομματικών παραγόντων κάθε προέλευσης, αλλά μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους για τον εαυτό τους.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
 ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΗ Η ΟΡΓΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
6972 942 274 - Καλόνικου Έλενα (Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων Β. Ελλάδος)