Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Φλώρινα, 25-1-2011
Αγαπητοί δημοσιογράφοι,
ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την ανταπόκρισή σας. Η παρούσα συνέντευξη δίνεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας απέναντι σους συνδημότες που με την εμπιστοσύνη τους μας έδωσαν το δικαίωμα λόγου και ψήφου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Φλώρινας.
1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Είμαστε, λοιπόν, παρόντες, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα το ρόλο μας, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και όπως τοποθετηθήκαμε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου μας, καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες, χωρίς στείρα κριτική, με συναίνεση, σε όσα συμβάλουν στο καλό της Φλώρινας και των συμπολιτών μας, αλλά και με σκληρή αντιπολίτευση σε όσα θεωρούμε ότι δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας, για τις οποίες αγωνιστήκαμε θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα στη λειτουργία μας ως ελάσσονα μειοψηφία του Δήμου Φλώρινας. Και οι αρχές αυτές θα ζητήσουμε να διέπουν και την όλη λειτουργία του Δήμου μας.

Δ.Α.Κ.Ε. ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 Δ.Α.Κ.Ε. ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Δευτέρα 24/01/2011
    Είναι απορίας άξιον, την ώρα που μεθοδεύεται η απαξίωση του λιγνίτη και που όλη η Ελλάδα συζητά για την αγωνιστική παρουσία της ΔΑΚΕ κατά την έλευση του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, κάποιοι « έγκριτοι σοβαροί και υπεύθυνοι» ΔΑΚΙΤΕΣ! συνδικαλιστές, καταφέρονται ενάντια των στελεχών της ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
     Με μια ανακοίνωση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει «μαθήματα» δεοντολογίας, ψυχολογίας και «συστάσεις» συνδικαλιστικής πρακτικής, επιχειρούν να σπιλώσουν πρόσωπα και θεσμούς με μεγάλη προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
     Αυτοί που χρόνια τώρα σιωπούν και μόνον συνεργάζονται σε όλες τις καρέκλες εξουσίας έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα!!!!  Ακριβώς την επομένη της αγωνιστικής παρουσίας της ΔΑΚΕ και της σύγκρουσής της με τα ΜΑΤ.
     Η κινητικότητα και η αγωνιστικότητα της ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ τους χαλάει τα σχέδια και τα… όνειρα.                                                                                                                                                                                          Τι έπρεπε να κάνουμε;
Να μην διαδηλώσουμε καθόλου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού;                                                                                                                                                             Να μην ακουστεί καμιά φωνή στο δρόμο;                                                                                                                                         Με τη σιωπή μας θα εκφράσουμε την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ μας στάση;

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Βούλγαροι κατά Σκοπιανών στην UNESCO: Έκαναν τους ήρωες μας ‘Μακεδόνες’…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://www.echedoros-a.gr/
Ιανουάριος 24, 2011.


Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας από την παγκόσμια οργάνωση να σταματήσει η τηλέοραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.

Η αναφορά που κατατέθηκε προς τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ειρήνα Μπόκοβα, καλεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη βουλγαρική γλώσσα την οποία η σκοπιανή κρατική τηλεόραση αποκαλεί ως ‘μακεδονική’.

«Επί 65 χρόνια διαδίδει ψέματα σε όλον τον κόσμο πως υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός".

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινουπόλεως

Η σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινουπόλεως (ιδρυθέν το 1869 από τον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίντ).

Στα σχολικά μας βιβλία του 1961 υπήρχε ή ίδια (μαυρόασπρη τότε)  φωτογραφία. Πρόκειται για παγκοσμίου φήμης μουσείο όπου περάν του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και των κτερισμάτων του πού άνθισε στη Μικρά Ασία, περιέχει και τα περισσότερα κτερίσματα και μνημεία του βυζαντινού μεσαιωνικού πολιτισμού, πού διατηρούνται με αφάνταστες λεπτομέρειες και φροντίδα.

Όλα του κόσμου τα κακά

Του Νίκου Χειλαδάκη*
Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία, την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σίριαλ, καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μιαν απατηλή εικόνα για τη σύγχρονη Τουρκία, στην ίδια την Τουρκία προκάλεσε σοκ η δημοσίευση μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, πολίτες άλλων χωρών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο, θα έλεγε κανείς, αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας. «Στρατός του διαβόλου», «Απατεώνες», «Ύπουλοι», «Κηφήνες», «Παράσιτα», «Βιαστές», «Εισβολείς», «Αρπάγες», «Πλιατσικολόγοι», «Βάρβαροι του Αττίλα», «Τύραννοι», είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά επίθετα με τα οποία «κοσμείται» η λέξη Τούρκος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σειρά χωρών, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Φινλανδία, οι Τούρκοι κατέχουν το ρεκόρ των αρνητικών χαρακτηρισμών σε σημείο να παρομοιάζονται με τη μεγαλύτερη συμφορά για τους λαούς των χωρών αυτών. Το εντυπωσιακό δε είναι ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί εμφανίζονται σε σχολικά βιβλία ακόμα και μουσουλμανικών χωρών, ακόμα και χωρών που σήμερα συνδέονται με φιλικές και συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία.

Πρόσκληση της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Τα μέλη της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, ώρα 7:30 μμ. στο ξενοδοχείο "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" για θέματα του νέου διευρυμένου Δήμου Φλώρινας.
 
Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά 

ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ .........17 Μαρτίου 1954

Ειλικρινής φιλία (το καινούριο με τον Τοτό).

Πρίν από δύο χρόνια περίπου, ως νεοφώτιστος στον κόσμο των BLOGS, ( Πάντως το Δημοτικό των BLOGS , δεν το έβγαλα ακόμη), έστειλα αυτό το έγγραφο του 1954, σε κάποιους. Το δημοσιοποίησαν. Σήμερα, το ξαναβρήκα μπροστά μου στον υπολογιστή. Έχουμε και λέμε.
            Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στον τόπο μας σήμερα. Απίστευτα, αυτά που μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε. Έτσι νομίζουμε. Τα απίστευτα, είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε. Που γίνονται, δρομολογούνται, συμφωνούνται και υπογράφονται. Και μη μου πεί κανείς ότι Εσωτερική ή εξωτερική πολιτική, είναι αυτά που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ. Όλα συμφωνούνται και παίρνουν σάρκα και οστά, στο παρασκήνιο. Στις αφανείς συναντήσεις επισήμων ή εντεταλμένων. Συναντήσεις ανα την υφήλιο ετερόκλητων προσώπων, που από πρώτη ματιά, δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Το δράμα είναι όταν είσαι αδύναμος. Γενικώς. Πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά, γεωστρατηγικά και βάλε. Τότε εκτελείς απλώς και εύχεσαι μόνον να είναι …τρυφεροί μαζί σου όταν σε βιάζουν ομαδικά. Γίνεται όμως και βιασμός και τρυφερότητα;.
            Το έγγραφο που προανέφερα, έχει ημερομηνία 17 Μαρτίου 1954 και πάει στα Δημοτικά σχολεία της Βέροιας. Προφανώς και αφορά όλη την χώρα,

Η ΔΑΚΕ λιγνιτκού κέντρου στο δρόμο του χρέους.

  • Δυναμική η διαδήλωση των ΔΑΚΙΤΩΝ.
  • Απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης.
  • Σε κλοιό προστασίας ο κατοχικός πρωθυπουργός.

Πιστές στις αρχές και τις αξίες τους οι ΔΑΚΕ των πρωτοβάθμιων σωματείων που συγκροτούν την ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, έδωσαν το δυναμικό παρόν σε μαχητική διαδήλωση κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κοζάνη.
Με κεντρικό μήνυμα ότι ΄΄ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ΄΄ και με  τα πάγια αιτήματα   που  αποτελούν αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ,
-να μην ξεπουληθεί ο λιγνίτης,
-να κατασκευασθούν οι νέες μονάδες,
-να σταματήσουν οι περικοπές και να επιστραφούν οι παρακρατήσεις,
-να πληρώνονται άμεσα τα μεροκάματα και οι αναγκαστικές υπερωρίες του προσωπικού και
να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις,