Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΠ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

       Φλώρινα 18/01/2011
         
Ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους εργαζόμενους και έγινε η πρώτη συνεδρίαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την νέα χρονιά, βάζοντας νέους στόχους  και δράσεις επίλυσης των προβλημάτων του 2010. Ξεχνώντας τους πανηγυρισμούς που ¨κάνανε ¨ από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την κατασκευή της 5ης μονάδος Πτολεμαΐδας και την 2η Μελίτης, έχοντας πατήσει το μαγικό κουμπί που έσβησε την πρώτη μονάδα της Πτολεμαΐδας, μέσα σε φιέστες – χαμόγελα και φωτογραφίες μαζί με την υπουργό κ. Μπιρμπίλη, τους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Με την νέα χρονιά άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν σαν ΄΄τυφλοπόντικες΄΄ από τα λαγούμια και να ανακαλύπτουν αυτά τα οποία κάποιοι από μας έλεγαν, για τα οποία τότε μας κατηγορούσαν ως υπερβολικούς και ανεύθυνους λαϊκιστές (το δεύτερο γίνετε και σήμερα) και να προβληματίζονται έντονα. 
Ενώ πριν λίγο καιρό κατηγορούσαν για δημαγωγούς και καιροσκόπους όσα στελέχη τους έλεγαν ότι αυτά που λέτε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία: οι περικοπές δεν θα είναι τόσες όσες λέει ο Παπακωνσταντίνου, η οικονομική ανταπόδοση στο ασφαλιστικό μας δεν θα μειωθεί, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τις αλλαγές του ασφαλιστικού νόμου, κ.α.
Αύριο, ίσως να ανακαλύψουν και το πτώμα του ασφαλιστικού φορέα, του συνταξιοδοτικού, των ορίων ηλικίας, της μείωσης των μισθών μας, την κατάργηση των επιδομάτων, των δώρων και να ΄΄κλαίνε΄΄, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Θα (ξανα) ενημερώσουν για τα (ίδια) προβλήματα, θα προασπίσουν τα

Έξι μήνες, για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.


Έξι μήνες, για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.
Αυτή η Διοικητική δομή, δεν πρόκειται να επιτρέψει απολύτως τίποτε για να αναστραφεί το σημερινό κλήμα, γενικώς.
Δημότης της Βέροιας (στη διάθεση όλων τα στοιχεία του), προσπαθεί εδώ και έξι μήνες, να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα στην κεραμοσκεπή της οικοδομής. Θέλοντας να γίνουν όλα νόμιμα, απευθύνθηκε στην πολεοδομία του Δήμου Βέροιας. Δεν του δόθηκε άδεια επικαλούμενη λόγους αισθητικής και ασφάλειας. Σε μια νεόκτιστη οικοδομή, υπάρχει ζήτημα ασφάλειας και δεν επενέβη κανείς; Έξι μήνες ταλαιπωρείται από υπηρεσία σε υπηρεσία και ο θερμοσίφωνας δεν  μπορεί να τοποθετηθεί. Ζήτημα αισθητικής

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  http://taxalia.blogspot.com
του Κώστα Χατζή

Όταν ο εκδότης του Patria, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία, μου ζήτησε να γράψω ένα άρθρο για την εθνική μας ταυτότητα, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι όσο σημαντικό και τιμητικό είναι το θέμα, άλλο τόσο δύσκολο είναι να καταγράψεις σε μια κόλλα χαρτί πεποιθήσεις και συναισθήματα για το υψηλότερο ιδανικό, χωρίς να υποπέσεις στον κίνδυνο να εκφραστείς με ύφος πομπώδες ή “δασκαλίστικο”.

Κι αυτό γιατί η εθνική συνείδηση έχει το μεγαλείο να είναι ιδεώδες που “ανήκει” σε πολλούς, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί μοναδική, εξατομικευμένη πηγή πίστης και έμπνευσης για τον καθένα, ανάλογα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται. Κι αν μη τι άλλο, διαγωνισμοί πατριωτισμού