Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

Δ.Α.Κ.Ε. ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πτολεμαΐδα 25/08/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ü  Η μεθοδευμένη διαρροή σεναρίων συνεχίζεται.
ü  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε οριστικά το ξεπούλημα.
ü  ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ στην περιοχή μας διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης.

     Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια πώλησης μονάδων παραγωγής Η/Ε και ορυχείων της ΔΕΗ.
     Η διαρροή των σεναρίων είναι μεθοδευμένη από το ΥΠΕΚΑ με στόχο την άμβλυνση των αντιδράσεων και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην περιοχή μας.
    Ο συντοπίτης μας υπουργός που άλλοτε ήταν ανεπιθύμητος, σήμερα ως σύντροφος κατευθύνει την μηχανή του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας για να άρει την συνολική άρνηση στο ξεπούλημα όπως αυτή εκφράστηκε από τις αποφάσεις των Δ.Σ. των φορέων και των συνδικάτων της περιοχής. 
     Οι βουλευτές, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ  και δυστυχώς αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, συνεχίζουν να διατυμπανίζουν απόψεις για το λιγότερο κακό και άκουσον άκουσον, για την σωστή προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης.
     Η ανοχή των υπόλοιπων στελεχών της ΠΑΣΚΕ επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί ταυτίζεται με την μεθοδευμένη αδράνεια της ΠΑΣΚΕ στην υπόλοιπη χώρα, η οποία σε άλλες εποχές ξήλωνε τα πεζοδρόμια για ψύλλου πήδημα.
 Που είναι οι καταλήψεις;
 Που είναι τα δάκρυα στα λιμάνια;
 Που είναι τα σουβλάκια και το 11 στις πύλες των σταθμών;
   Κύριε Παπανδρέου, κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Κουκουλόπουλε, κ. Δακή που εκπροσωπείς το Ελληνικό δημόσιο στην περιοχή, κ. Αθανασιάδη, κ. Βλατή, κ. Ζερβέ:
Σας τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.
Εμείς οι Δεητζήδες δεν είμαστε κοροΐδα, ούτε νεόπλουτοι καλοβολεμένοι, κομματικοί εγκάθετοι για να μην αντιδράσουμε.
Είμαστε εργαζόμενοι με υψηλή τεχνογνωσία, με χιλιάδες ώρες εργασίας και υπερωρίας πρωί, απόγευμα και νύχτα, γιορτές και Σαββατοκύριακα, με ζέστη και με κρύο, μέσα στην σκόνη στην τέφρα. Δεν θα σας κάνουμε την χάρη, εσάς τους πολιτικούς καιροσκόπους, που σήμερα είστε με τον Θεό και αύριο με τον διάβολο  να ΞΕ-ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ  την επιχείρηση του Ελληνικού λαού και τον πλούτο της  περιοχή μας.
Ως ΔΑΚΕ λιγνιτικής παραγωγής του ενεργειακού κέντρου Δ.Μ.
είμαστε εμείς που είπαμε την αλήθεια στο σύνολό της πριν δυο χρόνια και κάποιοι μας έλεγαν λαϊκιστές και ανεύθυνους.
Είμαστε εμείς που δεν χειροκροτήσαμε το κλείσιμο της 1ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, όταν κάποιοι πατούσαν το κουμπί παρέα με την κ. Μπιρμπίλη.
Είμαστε εμείς που καταγγείλαμε πρώτη την μεθοδευμένη καθυστέρηση στην κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας.
Είμαστε εμείς που καταγγείλαμε πρώτη την μη κατοχύρωση της Βεύης και την προνομιακή διευκόλυνση των συμφερόντων της τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης.
Είμαστε εμείς οι μόνοι που χτυπηθήκαμε με τα ΜΑΤ κατά την έλευση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Κοζάνη, όταν κάποιοι έψαχναν σωστούς τρόπους συναπόφασης για δράση και μας κατηγορούσαν μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων για ανεύθυνο καιροσκοπικό συνδικαλισμό.
Είμαστε εμείς που από τότε καταγγείλαμε το ξεπούλημα των μονάδων, όταν κάποιοι διαφήμιζαν τα SWAPS ως τελική συμβιβαστική λύση.
Εμείς δεν γελιόμαστε. Ξέρουμε την ΑΞΙΑ του λιγνίτη και ας μας συμπαθούν οι φίλοι μας οι οικολόγοι, αλλά χωρίς να το θέλουν, απενοχοποιούν τα ιδιωτικά συμφέροντα που μόνο στόχο έχουν την πλήρη ιδιοκτησία των λιγνιτικών κοιτασμάτων.
     Η ΔΑΚΕ λιγνιτικής παραγωγής του ενεργειακού κέντρου Δ. Μ. δεν αποδέχεται καμιάς μορφής πώληση και παραχώρηση.
    Τα ιδιωτικά συμφέροντα μπορεί να τα βρουν  με όλους, αλλά με μας ΟΧΙ.
    Εμείς γνωρίζουμε ότι οι θέσεις, οι αποφάσεις των συνεδρίων και  η στάση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των σωματείων μας, δεν άλλαξαν. Μ΄αυτές θα πορευθούμε. Αυτές θα υπερασπιστούμε.
    Όποιος θέλει να κάνει τις κωλοτούμπες του, ας έρθει να περάσει από τις ολομέλειες της ομοσπονδίας και των συνδικάτων. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα συμφέροντα και οι προσωπικές διαδρομές έχουν όριο.
ΤΕΛΟΣ!!
    Η ΔΑΚΕ λιγνιτικής παραγωγής του ενεργειακού κέντρου Δ. Μ. θα προχωρήσει σε δράσεις και ενέργειες σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Ευχόμαστε σε αυτό να τους βρούμε συνοδοιπόρους. Ειδάλλως θα μας στεναχωρήσουν και θα τους στεναχωρήσουμε.
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: