Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ΠΡΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Κυρία Πρόεδρε,

Καλώς ήλθατε στον ακριτικό Νομό μας ,ένα κομβικό σημείο που στο άμεσο μέλλον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική των Βαλκανίων.
Θεωρούμε ότι η Φλώρινα θα γίνει  ο ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής. Ο Νομός  μας όπως και το λεκανοπέδιο έχει ταυτιστεί με την παραγωγή ενέργειας, προσφέροντας  κατά 60% το πολύτιμο αγαθό που λέγεται ρεύμα στην χώρα. Έχει συμβάλει με την παραγωγή τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και της  περιοχή μας. Γι’ αυτόν τον λόγο  θα θέλαμε να δείτε τον τόπο αυτόν με διαφορετικό μάτι.
Κυρία πρόεδρε, στον Νόμο Φλώρινας παράγονται 1.000 MW ενέργειας. Υπάρχουν εν ενεργεία δυο ορυχεία εκ τον οποίο το ένα είναι ιδιωτικό και το άλλο ανήκει στο δημόσιο.
Τα πιστοποιημένα καταστήματα της περιοχής είναι 450 εκατομμύρια κυβικά. Αυτά από μόνα τους δίνουν την δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει όχι μόνο τις υπάρχουσες μονάδες αλλά και άλλες δυο. Για τους λόγους αυτούς διαχρονικά εμείς επιθυμούμε και σας προτείνουμε να υιοθετήσετε  τις θέσεις μας, και να τις προβάλετε στο κοινοβούλιο.

Προτείνουμε

1)    Κατασκευή της δεύτερης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης από τη ΔΕΗ.
2)    Άμεση λειτουργία του Ορυχείου της  Βεύης  (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ) - Κλειδιού – Αχλάδας και πεδίο Μελίτης – Λόφων.
3)    Κατασκευή δεύτερου φράγματος από την ΔΕΗ για την λειτουργία και τροφοδοσία της δεύτερης μονάδας ΑΗΣ Μελίτης.
4)    Μετεγκατάσταση του Δ.Δ. Αναργύρων – Δ.Δ. Αχλάδας .
5)    Κατασκευή μονάδας αποθείωσης  στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
6)    Προσλήψεις προσωπικού από την ΔΕΗ.
7)    Χρηματοδότηση του Δήμου Φλώρινας για την κατασκευή  της τηλεθέρμανσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: