Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ομιλία του κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,


Το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και Ρυθμίσεις Θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», πολύ δύσκολα θα δικαιολογήσει τον τίτλο του, δηλαδή αναμόρφωση του ΣΕΠΕ.
Προκειμένου να αναμορφώσεις έναν φορέα, ένα οργανισμό ή μία υπηρεσία, πρώτα έχεις διαπιστώσει αναποτελεσματικότητα και δυσλειτουργία.
Αφού συμβεί αυτό οδηγείσαι στις δράσεις εκείνες που θα αλλάξουν τη δομή και θα την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο ουσιώδη.
Από τις διατάξεις όμως του παρόντος νομοσχεδίου έχουν κατανοήσει όλοι, πλην των συντακτών του, τη σύγχυση που θα επέλθει και θα μετατρέψει το ΣΕΠΕ σε έναν δυσκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό.
Με την αναδιάθρωση που επιχειρείται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα έχει:
Τρεις διευθύνσεις προσωπικού
Τρεις διευθύνσεις οικονομικού
Τρεις υπηρεσίες πληροφορικής
Τρεις υπηρεσίες εκπαίδευσης
Τρία υπηρεσιακά συμβούλια
Και πέντε γενικές διευθύνσεις συν τις δύο νεοσύστατες  για τις οποίες ο Υπουργός δήλωσε στην επιτροπή, ότι πρόκειται για απλές διευθύνσεις.
Θα το δούμε αυτό στην εφαρμογή, όπως θα δούμε, εάν διαλυθούν ή επιβεβαιωθούν οι φήμες που λένε, ότι οι δύο νέες θέσεις Γενικών Διευθυντών ή Διευθυντών δημιουργούνται για να δοθούν σε συνδικαλιστικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.
Στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και σε τροπολογία – προσθήκη, την οποία κατέθεσε με τη συνάδελφο του κ. Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα και αφορά στην ένταξη των διαζευγμένων πατέρων, που έχουν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση την επιμέλεια ανήλικων τέκνων ή ανάπηρων παιδιών, στις ειδικές διατάξεις του Ν. 3863/2010 για συνταξιοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: