Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών

Φλώρινα 2/5/2011
                                                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στραγγαλίσει επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Πεισματικά αρνείται να πληρώσει αυτά που χρωστάει στους μεταφορείς (ΚΤΕΛ, ταξί, τουριστικούς πράκτορες και αστικά λεωφορεία), που πραγματοποιούν τα μαθητικά δρομολόγια. Θέτει μάλιστα το εκβιαστικό δίλημμα να αποδεχθούν μείωση 20% των οφειλομένων, για να πληρωθούν. Δηλαδή «ψαλίδι» στα δεδουλευμένα, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της, ότι οι μεταφορείς έχουν ήδη πληρώσει ΦΠΑ, έχουν φορολογηθεί γιατί οι συμβάσεις είναι τιμολογημένες, έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές και έχουν επωμιστεί οι ίδιοι την αύξηση του κόστους μεταφοράς, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των καυσίμων χωρίς να ζητήσουν, όπως είναι λογικό, αναπροσαρμογή των κομίστρων.
Αν, βέβαια, χρωστούσαν οι μεταφορείς στο κράτος, θα πλήρωναν τα οφειλόμενα και με τόκο. Τώρα όμως χρωστάει το κράτος και με νοοτροπία αφέντη πληρώνει όταν και όσο θέλει.
Λίγες ημέρες κιόλας, πριν την έναρξη των εξετάσεων, ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες τις τεράστιες ευθύνες τους, να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να πάψουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των επαγγελματιών, των μαθητών και των γονέων τους.
Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική και ταιριάζει γάντι με τη λαϊκή ρήση: «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».


Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: