Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ,Στην παρουσίαση στη Φλώρινα του Λευκώματος:Δύο Πόλεις, Δύο Λίμνες μία ιστορία .

Σεβασμιότατε,
Αξιότιμες Αρχές,
Κυρίες και Κύριοι,
 
Η τιμή της πρόσκλησης είναι μεγάλη και η ανταπόκριση σε αυτήν καθήκον. Δυστυχώς και ενώ παρέστην στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ στην παρουσίαση του λευκώματος στη Φλώρινα.
Ο τόμος - λεύκωμα  «Δύο πόλεις, δύο λίμνες, μία ιστορία» λαμβάνει τη μορφή πολύτιμης παρακαταθήκης. Αποτελεί την ανόθευτη προσέγγιση μέρους της ιστορίας με αδιάσειστα στοιχεία μέσα από μία επίπονη δουλειά αλλά συνάμα συναρπαστική. Περιέχει αδιάψευστες αποδείξεις, όπλο ενάντια στην αδιάκοπη επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας και της αλήθειας.
Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
Ο βίαιος διαχωρισμός μιας ακμάζουσας μακεδονικής περιοχής έφερε τους Φλωρινιώτες και τους Μοναστηριώτες συνοδοιπόρους, να δημιουργούν μια νέα Φλώρινα και να πραγματοποιούν ένα μικρό θαύμα.
 Να αφομοιώνονται στα νέα δεδομένα άμεσα, να εργάζονται από κοινού και να πετυχαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδείξουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που τους επέτρεψαν να  κατακτήσουν την πρόοδο και τη ζωή.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός.
Η θρησκευτικότητα και η προσήλωση στο Πατριαρχείο, τα ιδανικά του Ελληνισμού, το φιλότιμο και η δημιουργικότητα των ανθρώπων είναι οι αποδείξεις, ότι μιλάμε για έναν τόπο, μια ιστορία, την οποία δεν αλλοίωσαν τα νέα σύνορα. Οι μαρτυρίες του Ελληνισμού βρίσκονται παντού. Και αυτό που επιβιώνει, κυριαρχεί και νικάει στο διάβα του χρόνου είναι τελικά το πνεύμα και ο πολιτισμός.
Εδώ στη Φλώρινα, στο ακρογωνιαίο μετερίζι του Ελληνισμού, στην πόλη του αδιάκοπου αγώνα φανερώνονται μεγαλόπρεπα οι συμβολισμοί.

Κυρίες και κύριοι,

Το ανήσυχο πνεύμα του Μητροπολίτη μας Πατέρα Θεόκλητου και των συνεργατών του έφερε το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας εργασίας. Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίζει και να μας αξιώνει δίπλα του, προσπαθώντας να γίνουμε μιμητές του έργου του και κοινωνοί του λόγου του.
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία άλλωστε βαδίζουν μαζί. Έτσι πορευτήκαμε, έτσι επιβιώσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε, σε πείσμα σήμερα, των εμπνευστών της οικονομικής υποδούλωσης και της απαξίωσης της Ελλάδας.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: