Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Καμία ουσιαστική παροχή προς τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ δεν παρέχει πλέον ο οργανισμός ασφάλισης, που έως τα τελευταία χρόνια αποτελούσε παραδειγματικό πρότυπο.
Οι παροχές, υγείας, πρόνοιας, κύριας και επικουρικής σύνταξης, θυσιάστηκαν στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, συμπληρώνοντας τα άδεια ταμεία της κυβέρνησης. Από 903 εκατομμύρια ευρώ μας δίνει μόνο τα 600 με το έτσι θέλω.
Τα αγωνιστικά πανηγύρια για την κατάργηση του ΄΄εφεξής΄΄  τελείωσαν με την κατάθεση του προϋπολογισμού του ΤΑΥΤΕΚΩ, μετατρέποντάς τον σε άκρως ελλειμματικό.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΦΕΞΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ,
ξεφτιλίζοντας έτσι το κύρος των συμφωνιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με την κυβέρνηση.
     
       Η κατάθεση αυτού του προϋπολογισμού, δυστυχώς δεν καταψηφίσθηκε ούτε καν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι υποκριτικά απείχαν της ψηφοφορίας, για να επιστρέψουν αμέσως μετά για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μετά και την εξέλιξη αυτή, έπρεπε άμεσα να καταθέσουν την παραίτησή τους στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στις παρατάξεις τους για λόγους ευθύνης, δημιουργώντας ζήτημα για το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

      Κύριε Μπουρσανίδη.
Πολλές φορές σας επισημάναμε με έγγραφα την κατάσταση που επικρατεί στον ασφαλιστικό μας φορέα. Δυστυχώς το μόνο που κάνατε είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ.
Από την ανάληψη τον καθηκόντων σας έως και σήμερα που ασκείται διοίκηση στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, καταφέρατε να δημιουργήσετε με την λειτουργία σας μόνο προβλήματα, ανεχόμενος και εξυπηρετώντας την πολιτική του υπουργού οικονομικών και της κυβέρνησης που σας διόρισε.
Οδηγήσατε και οδηγείτε με την στάση σας αυτή το πιο εύρωστο ταμείο και τους ασφαλισμένους του σε διαρκεί ομηρία.
    Δεν ξέρουμε με τι ασχολείστε επιτέλους.
Με τους διορισμούς των άμεσα συγγενών των εκπροσώπων και των φίλων τους στους παιδικούς σταθμούς, με την κατασκευή ΄΄ντουβαριών΄ στις παιδικές κατασκηνώσεις, με την διαμόρφωση των εκπληκτικών προτάσεών για περαιτέρω μείωση των συντάξεων αφού εξασφαλίσατε τις δικές σας;  Με τι τέλος πάντων;
     Το σίγουρο είναι πως δεν ασχολείστε ουσιαστικά με την λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ.
-Οι συντάξεις καθυστερούν απαράδεκτα.
-Εφάπαξ δεν δίνονται έως τον Ιούνιο και θα κοπεί κι αυτό.
-Το επικουρικό κατατίθεται πέραν των 7 μηνών. Στόχος της κυβέρνησης είναι να το καταργήσει!!
-Το 10% αποδίδεται στους συνταξιούχους του 2008!!
-Τα λουτρά καταργήθηκαν. 
-Γιατροί δεν υπάρχουν. Ούτε δέκα γιατρούς δεν μπορείτε να προσλάβετε.
-Προσωπικό δεν υπάρχει. Ούτε πέντε γραμματείες με εξάμηνα δεν μπορείτε να καλύψετε.
Ούτε καν τα έξοδα κηδείας των εκλιπόντων συναδέλφων!!! δεν μπορείτε να πληρώσετε.
ΝΤΡΟΠΗ. Ακόμη κάθεστε εκεί;
          Σε ότι αφορά την παράταξή μας, απαιτούμε άμεσα την παραίτηση και των δύο εκπροσώπων μας στο ΤΑΥΤΕΚΩ και στο ΤΑΠ-ΔΕΗ για λόγους ηθικής τάξης. Οι ήδη συνταξιούχοι ΔΑΚΙΤΕΣ συνάδελφοι μας, μόνο για λόγους εξάρτησης από τον κυβερνητικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραμένουν στις θέσεις τους.
Με εξασφαλισμένες τις συντάξεις τους και καλά πληρωμένες τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους, δεν στέκονται ηθικά να εκπροσωπούν  τους    εργαζόμενους που έχουν αβέβαιο συνταξιοδοτικό μέλλον και τους συνταξιούχους που κάνουν ουρές από τα μεσάνυχτα έξω από τα ασφαλιστικά.
Η απόδρασή σας από την ουσιαστική καταψήφιση του προϋπολογισμού είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
      Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία και να προχωρήσει σε δυναμικές δράσεις, πιέζοντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει τον νόμο που ψήφισε και την διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να δουλέψει μεθοδευμένα και διεκδικητικά σύμφωνα με τον νόμο και τις διατάξεις και να ζητήσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 303 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδάλλως να απαιτήσει την παραίτησή της.  
      Όσοι διορισμένοι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με τον νόμο υποκύπτοντας στις κυβερνητικές πιέσεις, δεν έχουν λόγους παραμονής. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
     Καλούμε τους βουλευτές του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα τους λαλίστατους κυβερνητικούς, να πιέσουν την κυβέρνηση ακολουθώντας το παράδειγμα των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Νικολόπουλου, Καράογλου και Καρυπίδη, ώστε να βρεθεί λύση.
      Κανείς υπουργός δεν μας κάνει χάρη.  Η αναγνωρισμένη περιουσία μας δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Οι δηλώσεις υπουργών ότι «ήδη πήρατε περισσότερα από αυτά που δώσατε», πρέπει να απαντώνται άμεσα από τους βουλευτές του λεκανοπεδίου. Αν θέλουν να εκφράζουν τον λαό της περιοχής που ήδη υποφέρει από την  συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεών μας.
     Δηλώνουμε πως από δω και πέρα, θα προχωρήσουμε σε κάθε δράση για να αποκαταστήσουμε το κύρος του ασφαλιστικού μας φορέα και την αξιοπρέπεια των Δεητζήδων.

Για την Δ.Α.Κ.Ε. ΔΕΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Θεοχάρης Κ. ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ  -  Βατάλης Α. ΝΕΑ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -  Δεληγιώργης Χ. ΔΑΚΕ ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ

Πολιτίδης Ι. ΔΑΚΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΛΚΠΑ    Ταγάρας Χ.  Αν/κο Μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: