Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εργολαβική ανάληψη διάσωσης του Πρωθυπουργικού προφίλ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση των περιοδειών του Πρωθυπουργού

Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και πιο συγκεκριμένα τα ρεπορτάζ που καλύπτουν τις περιοδείες του Πρωθυπουργού διαπιστώνεις εύκολα την προσπάθεια εξωραϊσμού τους.
Και στην Κοζάνη και στην Κομοτηνή εργαζόμενοι και κοινωνικές ομάδες  διαδήλωσαν, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και στα μέτρα που πνίγουν τα δικαιώματα τους και θέλησαν να επιδώσουν τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό ή στα κυβερνητικά στελέχη που τον συνοδεύουν. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε δεκτό αλλά αντιθέτως αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής της Αστυνομίας με βία και δακρυγόνα όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν κοντά στο σημείο, όπου θα εμφανιζόταν ο κ. Παπανδρέου.
Τα γεγονότα αυτά υποβαθμίστηκαν από τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης μέχρι του σημείου να μη μεταδοθεί τίποτα. Η εργολαβική ανάληψη διάσωσης του Πρωθυπουργικού προφίλ είναι απαράδεκτη και κατακριτέα. Όπως και η μετατροπή του κρατικού φορέα σε μηχανισμό προπαγάνδας. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να καταλάβουν, ότι η κρατική τηλεόραση, που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υποχρεούται να είναι αντικειμενική και να υπακούει στους κανόνες της δεοντολογίας. 


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1) Γιατί δεν μεταδόθηκαν τα παραπάνω γεγονότα από τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη και Κομοτηνή;
2) Είναι ικανοποιημένος από την ενημέρωση που παρέχουν τα δελτία   ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης;
3)  Προτίθεται να λάβει μέτρα διαφύλαξης των κανόνων δεοντολογίας;
4) Πόσος είναι ο τηλεοπτικός χρόνος που διατέθηκε από τα δελτία ειδήσεων για κάθε έναν πολιτικό αρχηγό τους τελευταίους 12 μήνες;


                              
Αθήνα 23/2/2011                                                           Ο ερωτών Βουλευτής



                                                                                   Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: