Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

                                               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)                            
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ                             
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ  (Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.) ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
(ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ)



Άργος Ορεστικό, 7 / 2 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τόσο στον τομέα της φυσικής αποκατάσταση όσο και στον τομέα της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία,  αναζητά διαρκώς νέους τρόπους προσφοράς υπηρεσιών στα άτομα αυτά δημιουργώντας νέες δομές και δράσεις. Ήδη, από τον Ιούλιο του 2010 έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας», που είναι στελεχωμένη με έμπειρο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Νοσηλευτική υπηρεσία και υποστηρίχτηκε στην υλοποίησή της από τη Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.

            Η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» που έχει ως στόχο την επανένταξη, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική δραστηριοποίηση των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεών της ενεργοποιείται με δημιουργικές δραστηριότητες κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, διακοσμητικών αντικειμένων (χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών, επετειακών, κλπ.) και χάρτινων κατασκευών. Παράλληλα, το προσωπικό και τα μέλη της Ομάδας συμμετέχουν σε μορφωτικά παιχνίδια, προβαίνουν σε διεξοδικές συζητήσεις, οργανώνουν επισκέψεις σε κέντρα πολιτισμικής αναφοράς (μουσεία, κλπ.) και εξόδους ψυχαγωγικές.
           
Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, το απόγευμα, στο café LOAN, στον πεζόδρομο του Άργους Ορεστικού διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Έκθεση Χειροποίητων Κοσμημάτων που έφτιαξαν τα μέλη της «Ομάδας Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» σε μια εκδήλωση με τίτλο «Η τέχνη αγκαλιάζει τη ζωή». Και πραγματικά, η τοπική κοινωνία του Άργους Ορεστικού αγκάλιασε με έναν εκπληκτικό τρόπο την εκδήλωση με τη μέγιστη συμμετοχή και την ομόθυμη προσέλευσή της. Πλήθος επισκεπτών και φίλων του Κέντρου, ανάμεσα σε αυτούς και πολλά παιδιά, πολλοί νέοι, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Άργους Ορεστικού, κ.ά., προσήλθαν προκειμένου να επικροτήσουν την προσπάθεια και το δημιουργικό έργο των μελών της Ομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επισκέπτες της Έκθεσής μας. Η πολυπληθής συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής αποτελεί την καλύτερη ηθική ενίσχυση των μελών της Ομάδας και το σημαντικό κίνητρο για όλους εμάς, προκειμένου να συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, που απέστειλε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης, στον Βουλευτή, κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου,  και στον απελθόντα Διοικητή του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ., κ. Βασίλη Αβραμίδη, που παρέστησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στις κυρίες Αναστασία Μητσιάνη, Χαρά Σακελάρη, Ζωή Σίσκου, Ελευθερία Τερψίνα και Σοφία Ιωακειμίδου, που είναι υπεύθυνες λειτουργίας της Ομάδας και επιμελήθηκαν τη διοργάνωση της Έκθεσης, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. που υποστηρίζουν ολόψυχα και ευσυνείδητα όλες τις δραστηριότητες που επιτελούνται στο Κέντρο.

Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι συνέχεια μιας σειράς δράσεων που υλοποιούμε το τρέχον εξάμηνο, παράλληλα με τη λειτουργία μας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και απώτερο σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των μελών της τοπικής μας κοινωνίας.
           
                                                                         

Η Διοικήτρια

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
           
Η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» λειτουργεί κάθε Τετάρτη, 9:00πμ. με 12:00 πμ., σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» και η συμμετοχή σε αυτήν είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Για πληροφορίες και συνεννόηση στα τηλέφωνα 2467021730 και 2467021744.

Δεν υπάρχουν σχόλια: