Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ News From Florina

Το florinacity.blogspot σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το νέο έτος ...2011 !!!Ας κάνουμε όλοι τις ευχές μας για την νέα χρονιά που θα έρθει. Τι περιμένουμε, τι θα θέλαμε και τι είναι αυτό που θα μας έκανε λιγάκι πιο χαρούμενους!

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ 12:00 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ....... ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ενας ολόκληρος μαγικός κόσμος, με πρωταγωνιστές τη Mικρή και τη Mεγάλη Πρέσπα, κρύβονται στον ορεινό αυτό νομό. Tο πιο φοβερό που θα σας συμβεί εδώ, είναι να φάτε στις...ψηλότερες ψαροταβέρνες στις όχθες της λίμνης, αφού βρίσκονται στα 850 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.


Θα ταξιδέψετε στον άγνωστο τόπο του μικρού νησιού Αγιος Aχίλλειος (στη Mικρή Πρέσπα), θα θαυμάσετε μία εντυπωσιακή θέα από τη θέση Kάλε στις όχθες της λίμνης, θα κολυμπήσετε σε παραλίες της Mεγάλης Πρέσπας ή θα κάνετε σκι σε πίστες του χιονοδρομικού κέντρου στη θέση Bίγλα στο Πισοδέρι, μέσα σε ένα απέραντο δάσος οξυάς.

Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη περιοχή με πλούσια ενδιαφέροντα. Θα επισκεφθείτε τα παραλίμνια ψαροχώρια Mικρολίμνη και Ψαράδες, αλλά και τα ορεινά Αγιος Γερμανός και Nυμφαίο.
O νομός είναι κυρίως ορεινός με μοναδικά χαμηλά σημεία τις λίμνες και το οροπέδιο της Φλώρινας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, όπου θα αναδειχθούν οι Αντιδήμαρχοι και πιθανόν οι πρόεδροι των διαφόρων επιτρόπων.

ΕΥΧΕΣ ΝΥΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PAOK FC - Christmas Wishes!

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ....... ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

88
Ο νομός Δράμας βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του ελλαδικού χώρου, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Αποτελεί τον πλουσιότερο νομό από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος. Περικλείεται από τα βουνά της Ροδόπης στα βόρεια, του Μενοικίου και του Ορβήλου στα δυτικά, του Παγγαίου στα νότια και τα όρη της Λεκάνης στα ανατολικά. Ο ορεινός όγκος που δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του ορίζοντα είναι το Φαλακρό, το "βουνό σύμβολο" της Δράμας.

Διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διαιρείται σε οχτώ δήμους (Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Νικηφόρου, Παρανεστίου, Δοξάτου, Καλαμπακίου, Σιταγρών) και μία κοινότητα (Σιδηρόνερου).
Ο νομός είναι ουσιαστικά αγροτικός. Υπάρχουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στις πεδιάδες που εκτείνονται κυρίως στο νότιο τμήμα του. Η πλήρης αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του (ιδιαίτερα των ποταμών Νέστου και Αγγίτη, των πηγών Κεφαλαρίου) και η χρήση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας έχουν βελτιώσει σημαντικά, τα τελευταία χρόνια, την αγροτική οικονομία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

Σαν σήμερα, 27-12-537, 1.473 χρόνια πριν !!!!!!!!!!

27-12-537 μ.Χ.- Τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας από τον Πατριάρχη Ευτύχιο και τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό. taxalia.blogspot.com
Ο ιστορικός Θεοφάνης και ο ανώνυμος χρονογράφος περιγράφουν τα εγκαίνια που τελέστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου του 537. Τότε και σύμφωνα με το θρύλο, μόλις ο Ιουστινιανός αντίκρισε τελειωμένο το ναό προχώρησε μόνος μέχρι τον άμβωνα , εξέτεινε τα χέρια του προς τον ουρανό και ανέκραξε: "Δόξα τω θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι. Νενίκηκά σε Σολομών!", θέλοντας έτσι να εκφράσει το θαυμασμό του για το μνημείο το οποίο ήταν πιο θαυμαστό από τον Ναό του Σολομώντα στα