Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Στρασβούργο: Απέρριψε αγωγές των Σλάβων για περιουσίες στην Ελλάδα



Οι περιουσίες των Σλάβων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές των Σκοπίων, υπολογίζονται, θεωρητικά, – σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα ‘Βρέμε’- κοντά στα δέκα δις, αλλά «οι ιδιοκτήτες δεν έχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι- ή ήταν- ιδιοκτήτες σε ακίνητα στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα που αφήνει το περιθώριο να ειπωθεί ότι πρόκειται καθαρά για εικασίες των Σλάβων, που κατέφυγαν στα Σκόπια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι ατομικές αγωγές που κατέθεσαν οι Σκοπιανοί κατά του ελληνικού κράτους στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, κρίθηκαν απορριπτέες, γιατί αδυνατούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους».

Το σκοπιανό κόμμα στην Ελλάδα, «Ουράνιο Τόξο», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα, καθοδηγώντας τον πρόεδρο του συλλόγου των παιδιών των προσφύγων, Γκεοργκε Ντονέφσκι, του υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει το σύλλογο αυτόν και παρότρυνε τα μέλη του συλλόγου, να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν αποδεικτικά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν τις περιουσίες των προγόνων τους.

Το ‘Ουράνιο Τόξο’ , που έχει έδρα τη Φλώρινα, συμβούλευσε τους απογόνους των Σλάβων της Ελλάδας, να μην προβαίνουν σε ατομικές αγωγές γιατί είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αλλά να διεξάγουν αγώνα σε συνεργασία με κρατικούς φορείς της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Από το πολύ καλό blog “Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος“ http://echedoros-a.blogspot.com/2010/06/blog-post_5191.html

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ''ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ'' ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ




Δεν ρε παιδί μου. Δεν.
Δούλεμα χωρίς κόστος. Μια… ευγενική προσφορά από όλους για όλους. Οι πινακίδες λένε «ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» και « Σεβαστείτε το περιβάλλον. Ρίχνετε τα άδεια κουτιά, μέσα στα βαρέλια». Όπου «άδεια κουτιά», εννοούν τα άδεια κουτιά από τα φυτοφάρμακα. Από αυτά που κατά εκατοντάδες τόνους πέφτουν πάνω σε όλες τις καλλιέργειες. Κουτιά πλαστικά ή χάρτινα. Κουτιά που όλο και έχουν υπολείμματα από το φυτοφάρμακο που περιείχαν, πρίν αδειάσει στο βυτίο για το ράντισμα. Όπου «βαρέλια», οι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων. Καρφώσαμε τις πινακίδες και φύγαμε από την υποχρέωση. Και είμαστε και περιβαλλοντικά ευαίσθητοι. Ξαναέρχονται εκλογές βλέπεις. Τα μισά κουτιά, λοιπόν, μέσα στα βαρέλια και τά άλλα στο διπλανό κανάλι. Και όσα πάνε στα βαρέλια τι γίνονται; Καίγονται. Πλαστικά και κάθε είδους τοξικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων, καίγονται συνεχώς.
Έτσι εννοούν κάποιοι την προστασία του περιβάλλοντος. Πινακίδες δεξιά αριστερά, πάνω και κάτω. Τι κάνουν οι χρήστες; Οι αγρότες; Ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Μάλλον έχουν σοβαρότερα προβλήματα να τους πιέζουν, για να ασχοληθούν με περιβάλλον και άλλα κουραφέξαλα. Ωστόσο, σ ΄αυτό το περιβάλλον που έτσι δημιουργούν, ζούμε εμείς, οι ίδιοι τους και τα παιδιά τους.
Όλοι εναντίον όλων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ

'>http://

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκλέχθηκαν από το νομό της Φλώρινας  ο Σταύρος Παπασωτηρίου και  ο Θεοδώρου Θωμάς στη πολίτικη επιτροπή της ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ .

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γενική συνέλευση για τα χιονοδρομικά κέντρα

Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα όλης της χώρας ήταν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Νίκο Κανελλόπουλο. Ο Νομάρχης Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, συμμετείχε ως μέλος της ένωσης και ως εκπρόσωπος του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου και, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Νομάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό στο Νομό Φλώρινας, αλλά και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας- Πισοδερίου.


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο μύθος της πολυπολιτισμικότητας καταρρέει παντού

Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΓΑΠ "Τα έμαθες τα νέα πατέρα;"


"Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.


1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν γαι το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:

(Π)ατέρα
(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω
(Ο)λοκληρωτική
(Κ)αταστροφή"

Λάμπρος Ε.

απo http://trelokouneli.blogspot.com/2010/06/blog-post_3758.html  TreloKouneli