Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ερώτηση για την απόδοση ιθαγένειας σε Σλαβομακεδόνες αρνησιπάτριδες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς:
1) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
2) Εξωτερικών
Θέμα: Επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη έχει στείλει επιστολή στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαμπεργκ με την οποία...
τον ενημερώνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει νομοσχέδιο για την επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους τη στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο ως αρνησιπάτριδες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, και από τότε κατοικούν στη FYROM.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο.ΞΙ.Φ :Το Ευρωπαϊκό στην Φλώρινα


Στο 3ο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε η γυναικεία ομάδα του Ο.ΞΙ.Φ. στο ξίφος μονομαχίας, ολοκληρώνοντας έτσι την αγωνιστική παρουσία των ομάδων μας στην σειρά των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για την σαιζόν που κλείνει.
Οι Βαρβέρη, Λιάλια, Βέικου και Κοκκινίδου νίκησαν την ΟΛΑ στον προημιτελικό, έχασαν από το Χαλάνδρι για 1 μόλις πόντο στον ημιτελικό και επικράτησαν επι του Πανελληνίου στον αγώνα για την 3η θέση με 45-42.
Η χρονιά ολοκληρώνεται με το Περιφερειακό Κύπελλο Παμπαίδων – Πανκορασίδων το Σάββατο 8 Μαϊου στο ΔΑΚ Αμυνταίου, αγώνες θα προσελκύσουν περισσότερους από 100 ξιφομάχους από την Βορ. Ελλάδα και όχι μόνο.
Έντονο, επίσης, το ενδιαφέρον για το

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΤΑ 4

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΦΤΩΧΕΨΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ .................. Ραγδαίες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Οι νέες φυλές του ΠΑΣΟΚ
Ραγδαίες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, νέες συμμαχίες και αλλαγές στους υπάρχοντες συσχετισμούς, αναμένονται με την έλευση του ΔΝΤ και την εφαρμογή της πλέον σκληρής οικονομικής πολιτικής από τη Μεταπολίτευση και μετά. Το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι αναμένεται να δεχθεί σκληρή εσωκομματική κριτική από δύο πλευρές. Από τα …αριστερά του από βουλευτές και στελέχη που θεωρούν νεοφιλελεύθερη στροφή που θα οδηγήσει σύντομα στην ήττα του ΠΑΣΟΚ την ακολουθούμενη πολιτική, αλλά και από τα …δεξιά του, από στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ (το οποίο αναδιοργανώνεται) που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σταθερή γραμμή και σχέδιο, άγεται και φέρεται από τις διαθέσεις πότε των διεθνών αγορών, πότε του ΔΝΤ και πότε της συντηρητικής ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης, με αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και αδιαπραγμάτευτα, να εμφανίζονται ως επιβολή ξένων δυνάμεων στην άβουλη κυβέρνηση.

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ?.......ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ?



Ηρακλής... Μύθος η πραγματικότητα; Μπορεί η μυθολογία μας να μην είναι μύθος αλλά πραγματικά γεγονότα της αρχέγονης ιστορίας μας, που μέσα στους αιώνες η ιστορία έγινε ήχος, ο ήχος ψίθυρος και ο ψίθυρος αυτός έφτασε κάποια στιγμή στ αυτιά των αρχαίων και αυτοί με την σειρά τους έγραψαν και αποτύπωσαν αυτούς τους ''ψιθύρους'' ;




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΟΝΟΣ-ΚΡΙΣΣ
Πολλοί κατά καιρούς έχουν εκφράσει την άποψη τους για το θέμα. Άλλοι τον θεωρούν μυθικό ήρωα και κάποιοι άλλοι όπως ο καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος έχουν αντίθετη άποψη θεωρώντας τον Ηρακλή ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ως τον Καναδά... (Συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ και διάβασα στον Βισάλτη)

Βέβαια δεν χρειάζεται να πάμε μέχρι τον Καναδά για να βρούμε τα σημάδια που άφησε ο Ηρακλής στο πέρασμα του. Αυτά μπορεί να τα βρει κάποιος αν αρχίσει να διαβαίνει την ελληνική ύπαιθρο όπως έκανε και ο Παυσανίας πριν περίπου 1800 χρόνια!

Κατά τον Παυσανία η πόλη του Γυθείου ιδρύθηκε από τον Απόλλωνα και τον Ηρακλή ως δείγμα συμφιλίωσης μετά από ένα μεγάλο καυγά που είχαν με αφορμή ένα δελφικό τρίποδα που είχε κλέψει ο Ηρακλής.

Γενικά η περιοχή της Πελοποννήσου βρίθει από αναφορές για το πρόσωπο του Ηρακλή. Νεμέα, Σπάρτη, Πύλος, Ηλιδα, Αργός, Τρίπολη, Αρόη(Πάτρα),Αίγιο, Βουρα(Με το μαντικό του σπήλαιο) είναι μερικές από τις πόλεις που επισκεφθηκε. Όμως....

ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ σε μια άλλη περιοχή της Πελοποννήσου μαρτυρούν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό...Πάνω σε ένα λόφο υπάρχει ένας τάφος...Από πάνω του υπάρχει αφιέρωμα στον Ηρακλή. Μπορεί να μην γράφει ΗΡΑΚΛΗΣ αλλά αν παρατηρήσετε το σκάλισμα θα διακρίνετε έναν άνθρωπο που στο ένα χέρι κρατάει ρόπαλο και φοράει και την λεοντή (το δέρμα από το λιοντάρι της Νεμέας που είχε σκοτώσει ενώ κατ΄ άλλους από το λιοντάρι του Κιθαιρώνα)

Και επειδή τα λόγια είναι περιττά μερικές φορές πάμε στις φωτογραφίες...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

S.F. PAOK FLORINAS LYGKISTES

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥΜPA ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/05/2010 ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFF ME TON ATITLO Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΔΗΛΩΣΕΙς ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/04/2010 ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6985724507 ΚΑΙ 6946821339.

Τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση του θυροφράγματος των λιμνών Πετρών και Βεγορίτιδας

Τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση, από καλλιεργητές, του θυροφράγματος που ρυθμίζει τη ροή των υδάτων από τη λίμνη Πετρών στη λίμνη Βεγορίτιδα, επιχειρούν να θέσουν η Νομαρχία Φλώρινας και ο Δήμος Αμυνταίου. Ο νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης υπέγραψαν πρωτόκολλο παράδοσης της διαχείρισης των υδάτων της λίμνης των Πετρών στον Δήμο. «Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αυτό, παραδίδεται στον Δήμο Αμυνταίου η διαχείριση των υδάτων της λίμνης και ειδικότερα ο έλεγχος της στάθμης των υδάτων της. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος ώστε να μην μειώνεται η στάθμη των υδάτων της λίμνης, θέτοντας σε κίνδυνο τη διαδικασία αναπαραγωγής των ψαριών.

Να που για τους δικούς τους υπάρχουν λεφτά…

Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και όποιων άλλων οργανισμών έχουν τη μορφή ΝΠΙΔ!



Επίσης… επιτρέπεται η υπέρβαση κατά 20% (!) του ορίου των αποδοχών, που έχει καθοριστεί ως… ανυπέρβλητο, για τους γενικούς γραμματείς υπουργείων και το οποίο ανέρχεται σε 5.981,40 ευρώ (μεικτά), για τους προέδρους και αντιπροέδρους των Ανεξάρτητων Δοικητικών Αρχών και τους διοικητές και προέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

[Ας μιλήσουμε επιτέλους!] Και δειλός και ψεύτης...

Διαπλοκές και δολοπλοκίες...


Τον Ιούνιο του 1955, πριν από 55 χρόνια, γεννήθηκα Ελληνας ελεύθερος (ύστερα απ' τους αγώνες του πατέρα μου, του παππού μου και του προπάππου μου).

Χθες, Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με ανακήρυξαν πάλι ραγιά.

Δεν το δέχομαι.

Αποφράς ημέρα.

Χθες Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου από το Καστελόριζο, που του χρησίμευε ως ένα άθλιας πασοκιάς μελό εθνικό τάχα σκηνικό