Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Χωρίς τέλος τα προβλήματα που «βουλιάζουν» το νομό μας


Με νύχια και με δόντια κρατιούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις στη Φλώρινα την ώρα που ο τζίρος έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση από τις αρχές του έτους. Η ανεργία απειλεί εκατοντάδες εργαζομένους, ενώ η μοναδική ελπίδα της τοπικής κοινωνίας, τα δύο ορυχεία της ΔΕΗ, τα οποία θα δημιουργούσαν πληθώρα νέων θέσεων εργασίας, παραμένουν ανεκμετάλλευτα. «Η ανεργία βρίσκεται στο 22% και πλήττει κυρίως νέους ηλικίας 23-30 ετών. Αλλά και όσοι κατάφεραν να βρουν κάποια απασχόληση το τελευταίο διάστημα, εργάζονται σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας, χωρίς ένσημα και με μισθούς της πείνας», αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μιχάλης Καρακόλης.

Γιατί οι εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν φόρους κύριε Παπανδρέου;


Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!


«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο…!!!

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΛΕΧΟΒΟΥ


Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΛΕΧΟΒΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ 21-3-2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 μ.μ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ "ΤΟΥΜΠΑ". ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ' ΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΗΣΤΙΚΑΝ ΑΠ ΤΟΝ "ΧΑΣΑΠΗ" ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ αρουλη.......ΕΜΠΡΟΣ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ!!!!!

ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΙΤΗ II


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Ελληνικό τύπο αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κατασκευή και εκμετάλλευση της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας ΜΕΛΊΤΗ II, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Μπόμπολας-Καλιτσάντσης) με την οποία η Elpedison έχει κατ' αρχήν συμφωνία προμήθειας λιγνίτη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για αμφισβήτηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στο καύσιμο αυτό.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


Το καλοκαίρι έφτασε και μία τετραμελής οικογένεια πήγε για τις διακοπές της σ ένα ξενοδοχείο.
Οι μέρες πέρασαν και ήρθε η ώρα να φύγουν. Ο πάτερ φαμίλιας πήγε στη reception για να πληρώσει:
- Ορίστε οι 300000 χιλιάδες που είχαμε συμφωνήσει για 15 μέρες διαμονή.
- Κύριε, του λέει ο υπάλληλος, το ποσό είναι 400000δρχ.
- Γιατί; ρωτάει ο πατέρας όλο απορία.
- Διότι 40000 είναι επειδή χρησιμοποιήσατε την πισίνα.
- Μα εμείς δεν τη χρησιμοποιήσαμε, λέει ο πατέρας.
- Εδώ ήταν κύριε, ας τη χρησιμοποιούσατε, λέει ο υπάλληλος.
- Καλά, λέει ο πατέρας τα υπόλοιπα τι αφορούν;
- Οι υπόλοιπες 60000 αφορούν τις αθλοπαιδιές και το μπαρ.
- Μα κύριε, λέει εκνευρισμένος ο πατέρας, εμείς δε χρησιμοποιήσαμε τίποτε από όλα αυτά.

ΜΕΛΙΤΗ II : Λιγνιτική μονάδα από Elpedison 370 MW



Πρόθεση για δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Φλώρινα, κοντά στο λιγνιτωρυχείο της Βεύης, με καύση λιγνίτη και ισχύ 370 μεγαβάτ, εξέφρασε η Elpedison (ΕΛ.ΠΕ. και ιταλική Edison), με αίτηση που κατέθεσε χθες στη ΡΑΕ.

Ελευθεροτυπία,19 Μαρτίου 2010

Επιτροπή για τον μισθωτή στην Βεύη


Τη συγκρότηση Επιτροπής που θα επιλέξει τον μισθωτή των λιγνιτωρυχείων της Βεύης στη Φλώρινα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. Στην Επιτροπή μετέχουν οι κ. Παναγιώτης Μητρόπουλος - πρόεδρος του ΙΓΜΕ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόρης Πραστάκος - πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Περράκης - καθηγητής του Παντείου, Κώστας Παναγόπουλος - ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και Παναγιώτης Μάρκος του ΥΠΕΚΑ. Εργο της Επιτροπής είναι η απευθείας επιλογή μισθωτή για την έρευνα και εκμετάλλευση του δημόσιου λιγνιτωρυχείου. Ταυτόχρονα, στο πλάσιο της διαφάνειας, ο κ. Μανιάτης απέστειλε επιστολή προς τα κόμματα και ζήτησε τον ορισμό εκπροσώπων τους προκειμένου σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής.

Εως χθες το μεσημέρι, ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των λιγνιτωρυχείων της Βεύης είχαν εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ελλάκτωρ» (θα συνεργαστεί με την Elpedison, η οποία ενδιαφέρεται για λιγνιτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής), η «ΕΛΜΙΝ - Ιντερκατ», η «Τέρνα» και αναμένονταν και άλλες προτάσεις έως τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26509169
ΔΕΙΤΕ ΤΟ Ενδιαφέρον από 11 Επιχειρηματικά Σχήματα για την Βεύη ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=29863

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μοναστήρι: Τούρκοι και Σκοπιανοί εορτάζουν επέτειο του Ατατούρκ

Μια μεγάλη αντιπροσωπεία τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων επισκέπτεται για ένα τριήμερο την πόλη Μοναστήρι των Σκοπίων, προκειμένου να εορτάσει με τους σκοπιανούς, την 111η εδραίωση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Οθωμανική Τουρκία.

http://florinalife.blogspot.com/2010/03/blog-post_7961.html


ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ



Ελληνική διαδήλωση για το σύνταγμα στο Μοναστήρι











Ελληνικό Αντάρτικο σώμα στο Μοναστήρι (φώτο: Συλλογή Γ. Μάθα)

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΒΕΓΟΡΑ: 80.000 Ευρώ για τον ποταμό Σολό

Το Δημοτικό Διαμέρισμα του Βεγόρα επισκέφθηκε ο Νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τις τελευταίες έντονες στην περιοχή βροχοπτώσεις.

Το μέγεθος των ζημιών είναι μεγάλο και κυρίως έχει επηρεάσει σημαντικά τον ποταμό Σολό, ο οποίος χρήζει άμεσης παρέμβασης για τη διατήρηση των πρανών του.

Οπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, έχουν καταστραφεί τα πρανή του ποταμού και οι ζημιές στα γειτονικά αγροκτήματα είναι πραγματικά μεγάλες.

Ο κ. Βοσκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, δήλωσε, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας θα αποστείλει αίτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, στον οποίο θα εκθέτει το μέγεθος των ζημιών και από τον οποίο θα ζητάει την άμεση οικονομική του παρέμβαση.

Η επιστολή, η οποία εστάλη προς τον υπουργό, είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Από το Δημοτικό Διαμέρισμα Βέγορα του Δήμου Αμυνταίου διέρχεται ο ποταμός Σολός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό, λόγω έντονων βροχοπτώσεων έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στα πρανή του. Τα φερτά στοιχεία, από την ορμή του νερού, έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές.

Αποτέλεσμα αυτών των ζημιών, είναι το πλημμύρισμα γειτονικών αγροτεμαχίων, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους αγρότες της περιοχής, καθώς έχουν καταστραφεί οι παραγωγές τους, ενώ οι περιφερειακοί δρόμοι γύρω από το ποτάμι έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον προσπελάσιμοι.

Οπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες τις οποίες και σας επισυνάπτουμε, το μέγεθος των ζημιών από τις έντονες αυτές βροχοπτώσεις είναι πραγματικά μεγάλες.

Το κόστος των έργων, τα οποία απαιτούνται για την διόρθωση των ζημιών, ανέρχεται στο ποσό των περίπου 80.000 ευρώ, ποσόν το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί από τον μικρό προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως προβείτε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, με το ποσό των 80.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1788661

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ



Ο Ταρζάν εμφανίζεται μια μέρα ξαφνικά σε ένα ορεινό χωριό της ελληνικής επαρχίας. Ένας χωρικός τον συναντά τυχαία στον δρόμο και βλέποντάς τον ντυμένο έτσι περίεργα, τον ρωτά:
- "Τι είσαι εσύ;"
- "Εγώ είμαι ο Ταρζάν, μπορώ και μιλάω με τα ζώα!"
- "Μπα!", του λέει ο χωρικός κοροϊδευτικά, "Τι μου λες; Για πάμε στον σκύλο να δούμε θα συνεννοηθείτε;"
Πηγαίνουν μέχρι το μαντρί που είναι ο σκύλος και αρχίζουν:
- "Γαβ γαβ", ο σκύλος.
- "Γαβ γαβ", ο Ταρζάν.
- "Τι σου είπε;", ρωτάει ο χωρικός.
- "Ε να, μου είπε ότι τον έχεις εδώ συνέχεια δεμένο, τον ταΐζεις αποφάγια, και τον πηγαίνεις μόνο μια φορά στους έξι μήνες για κυνήγι".
Ο χωρικός ψαρώνει.
- "Για πάμε και στον γάιδαρο", λέει στον Ταρζάν.
Φτάνουν στο παχνί και ο Ταρζάν αρχίζει τα ίδια.
- "Τι σου είπε", ρωτά τον Ταρζάν ο χωρικός.
- "Λέει ότι τον φορτώνεις πολύ, ότι τον δέρνεις όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, και ότι τον ταΐζεις μόνο μία μπάλα σανό την εβδομάδα".
Ο χωρικός έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Λίγο παραπέρα είναι και η κατσίκα. Ο Ταρζάν αρχίζει να της μιλάει και πριν προλάβει η κατσίκα να κάνει το πρώτο "μπεεεεε", πετάγεται ο χωρικός και λέει στον Ταρζάν:
- "Μην την πιστεύεις την πουτάνα, αυτή μου ρίχτηκε!"
from Kiriakos Koulis

LIVECAM ΑΡΗΣ- ΠΑΟΚ ΓΗΠΕΔΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 19:00

FORTSA PAOKARA
http://www.justin.tv/nabzor