Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ

Έχει όρια η πολιτική απάτη; Έως που μπορεί να φτάσει ο πολιτικός αριβισμός;
Έναν χρόνο πριν ήμασταν μάρτυρες μιας κραυγαλέας υποκρισίας και της συνεπικουρούμενης «επικοινωνιακής» αγυρτείας από τα ΜΜΕ! Ρίξτε μια ματιά στο video γιατί ως λαός παρουσιάζουμε συμπτώματα της νόσου Αλτσχάϊμερ και έχουμε ...ασθενή μνήμη !">


Κρίση; ποια κρίση; Ένα νοσηρό κατασκεύασμα του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ ήταν ,όπως ισχυριζόταν ο κ. Γ. Παπανδρέου. Άσχετα εάν την ίδια ώρα η οικονομική κρίση γονάτιζε κυριολεχτικά οικονομίες που στηρίζονταν σε πολύ ισχυρότερους πυλώνες από τους διαχρονικά γυάλινους δικούς μας.

Ο σκοπός βέβαια επετεύχθη! Έτσι σήμερα η πολιτική απάτη επελαύνει! Ενώ ευαγγελίζονταν ότι «κατατρόπωσαν» τους κερδοσκόπους και τους «αγενείς» Ευρωπαίους εταίρους, ότι «έβαλαν στη θέση τους» όσους επιχείρησαν να δημιουργήσουν εικόνα «χρεοκοπίας» της χώρας, είναι οι ίδιοι που φιλοτέχνησαν την εικόνα του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για «χρεοκοπία» (Παπανδρέου – δηλώσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, 5/11/2009)…

Είναι οι ίδιοι που με την μικροπολιτική θεώρηση τους και τις άφρονες δηλώσεις τους εκτόξευσαν τα spread και το κόστος δανεισμού σε επίπεδα και όρους που δεν δανείζονται ούτε τριτοκοσμικές χώρες.

Είναι οι ίδιοι που ένα χρόνο πριν -συνεπικουρούμενοι από τους επικοινωνιακούς αγύρτες των ΜΜΕ- έφερναν την καταστροφή επειδή τα spread δανεισμού από την ΝΔ ήταν …..20% μικρότερα από τα spread που αυτοί κατάφεραν σήμερα να δανείζονται (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται)!

Ανάλογη υποκριτική στάση κράτησαν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Ήθελαν την «Ευρωπαϊκή Ιφιγένεια» στην προσπάθεια τους να κρατήσουν μια ανταγωνιστική, για τις οικονομίες τους και τα προϊόντα τους , ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Η μικροπολιτική θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων εκ μέρους του ΠαΣοΚ τους ήρθε «σαν δώρο εξ ουρανού». Το ΠαΣοΚ προσφέρθηκε να παραδώσει ως σύγχρονος Αγαμέμνονας την Ευρωπαία Ιφιγένεια στα χέρια του Κάλχα , που στην περίπτωση μας ονομάζονται …διεθνή funds και οι ανά την γη κερδοσκόποι.

Έτσι το Σίτι του Λονδίνου και οι οικονομικοί «αναλυτάδες» παρέβλεψαν τι συμβαίνει στο σπίτι τους , όπου το έλλειμμα της Βρετανίας αναμένεται να είναι πάνω από της Ελλάδας, στο 12,9% και σαν λέαινες έπεσαν πάνω στην χώρα μας. Έτσι και αλλιώς τους είχε προετοιμάσει εδώ και αρκετούς μήνες με εντατικά φροντιστηριακά μαθήματα ο κ. Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ και την οικονομία της χώρας μας.

Το ίδιο και οι Γερμανοί που παραβλέπουν τις δικές τους αμαρτίες και πληγές. Οι Γερμανοί που ζούσαν δήθεν … «εντός των δυνατοτήτων τους», έφτασαν το έλλειμμα τους στο 6% ,αύξησαν το δημόσιο χρέος τους κατά 132% και το ΑΕΠ τους έχει υποστεί καθίζηση κατά 5% ;

Την ίδια υποκριτική στάση και σκληρός Φιλανδός επίτροπος (αντικαταστάτης του Αλμούνια) κ. Όλι Ρεν. Παραβλέπει ότι το ΑΕΠ της Φινλανδίας σημειώνει πτώση 6 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας!

Βλέποντας λοιπόν το video και γνωρίζοντας πλέον ΠΟΙΟΙ τελικά καλλιέργησαν κλίμα οικονομικού κατακλυσμού και επέδωσαν την χώρα μας ως Ιφιγένεια στα γαμψά νύχια των κερδοσκόπων, ΠΟΙΟΙ επιδόθηκαν στην « οικονομική τρομοκρατία» ώστε να επιβάλουν σαν «αναπόφευκτη» στη συνείδηση του κόσμου τη λήψη μέτρων ανελέητης κοινωνικής βαρβαρότητας, μπορείτε να αναρωτηθείτε: Έχει όρια η πολιτική απάτη; Έως που μπορεί να φτάσει ο πολιτικός αριβισμός;
politis-gr

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

"ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ"

Στις προτεραιότητες της Εξωτερικής Πολιτικής της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομική κατάσταση και τις διπλωματικές δραστηριότητες, την ελληνική πρωτοβουλία για τα Δυτικά Βαλκάνια, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, το Κυπριακό και το Κόσοβο.

Όπως τονίζει στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Δρούτσας, η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει συγκεκριμένες και σοβαρές προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις οποίες ο ίδιος αναμένει πως πολύ σύντομα θα αξιολογήσουν θετικά και οι διεθνείς αγορές. Όμως, η δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πολύτιμη συμβολή στις διεθνείς εξελίξεις, προπάντων στην άμεση γειτονιά της, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει πως η Ελλάδα κατά την Προεδρία της στην ΕΕ το 2003 και με τη λεγόμενη «Ατζέντα της Θεσσαλονίκης» είχε δώσει για πρώτη φορά μία συγκεκριμένη ενταξιακή προοπτική στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, όμως αυτή η δυναμική αμβλύνθηκε τα τελευταία χρόνια. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση θέτει ως στόχο το 2014, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θεωρώντας πως, συμβολικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το πλέον επιτυχημένο μοντέλο ειρήνης, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει για ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί η Ελλάδα δεν αποδέχεται το όνομα «Μακεδονία» για τη γειτονική της χώρα, ο κ. Δρούτσας επισημαίνει πως το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής είναι ελληνικό έδαφος και τα Σκόπια διεκδικούν για τον εαυτό τους την εκπροσώπηση ολόκληρης της περιοχής, κάτι από το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εδαφικές διεκδικήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει από την πρώτη στιγμή θέληση για συνεργασία, όμως η μέχρι τώρα ανταπόκριση από τα Σκόπια δεν είναι αυτή που ανέμενε.
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα επιθυμεί να είναι εκείνη η χώρα, που στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2014» θα οδηγήσει και τα Σκόπια στην ΕΕ, αποσαφηνίζει όμως συγχρόνως, πως προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η λύση του θέματος της ονομασίας.
Αναρτήθηκε από ΝΕΟΚΛΗΣ ΦΙΛΟΥΣΗΣ στις 8:09 π.μ.

3ος Όμιλος: Φλώρινα: Επιστρέφουν οι Μητροβόλης και Ιωαννίδης

Sportime.gr Προβολή Άρθρου
Ευχάριστα είναι τα νέα για το τεχνικό επιτελείο της Φλώρινας εν όψει του εντός έδρας αγώνα με την Ένωση Αποστόλου Παύλου. Συγκεκριμένα, επιστρέφουν δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο εκτός έδρας ματς με τους Πόντιους στην Κατερίνη απουσίαζαν. Ο λόγος για τους Μητροβόλη και Ιωαννίδη. Ο πρώτος είχε μικροενοχλήσεις και προφυλάχτηκε, ενώ ο δεύτερος εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. Εκτός παραμένει ο Φωτινός που θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Γερμανικό μοντέλο μετανάστευσης & κυβερνητικές παραποιήσεις



Οι ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τις θέσεις της ΝΔ στο ευαίσθητο θέμα της χορήγησης υπηκοότητας στους μετανάστες και οι αναφορές του στο ζήτημα λίγες ημέρες μετά, στην ομιλία του στους Οννεδίτες, φαίνεται ότι συνέλαβε το ΠΑΣΟΚ απροετοίμαστο να αντιδράσει σε μια συγκροτημένη άποψη που λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους και τις ιδιοτυπίες του Ελληνικού περιβάλλοντος. Αυτό έγινε εμφανές τόσο από την παραπλανητική, ψευδή αναφορά Παπανδρέου στην υποτιθέμενη άρνηση της ΝΔ στη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, όσο και από την προσπάθεια Ραγκούση να μας πείσει ότι το Γερμανικό μεταναστευτικό μοντέλο έχει σημαντικές διαφορές από τις προτάσεις Σαμαρά (στην ουσία δεν είναι τόσο καθοριστικές οι διαφορές), λες και η αναφορά του προέδρου ης ΝΔ στο συγκεκριμένο μοντέλο έγινε με διάθεση και όρους ταύτισης που προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε δυο χώρες με διαφορετική γεωπολιτική θέση, σύσταση μεταναστευτικού σώματος, όγκου μεταναστών, οικονομικής δύναμης και κοινωνικών αντοχών απορρόφησης κλπ.

Η εναγώνια προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει τις γενναίες, εθνικά υπερήφανες, αλλά μακριά από φοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα, θέσεις Σαμαρά, με ακραίες απόψεις έπεσε στο απόλυτο κενό και αποκάλυψε την αναστάτωση που προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι οι ισορροπημένες αυτές απόψεις έχουν αναφορές και ευρεία αποδοχή από κοινωνικές ομάδες πέρα από πολιτική τοποθέτηση και ευρωπαϊκή νομιμοποίηση από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του κ.Σρέντερ που πρότεινε το συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών. Η βιασύνη των Παπανδρέου – Ραγκούση να καταθέσουν μια αρκετά επιπόλαια, χωρίς ιδιαίτερη μελέτη πρόταση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, οδήγησε συνειρμικά, συναισθηματικά πολλούς πολίτες να στραφούν στο άλλο άκρο σκέψης του εξίσου επικίνδυνου εθνικιστικού λαϊκισμού του ΛΑΟΣ, που πίστεψε ότι ανακάλυψε μια ακόμα ευκαιρία πρόσκαιρου μικροπολιτικού οφέλους.

Από την άλλη η ΝΔ απέδειξε ότι είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη (όπως την οραματίζεται ο Αντώνης Σαμαράς), που συνδυάζει το καθαρό, ειλικρινές πατριωτικό βλέμμα με την κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση της πραγματικότητας, το σεβασμό στην ουσία της ιστορίας και του πολιτισμού που μας χαρακτηρίζουν και διαμορφώνουν ως έθνος, με την ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι σε κορυφαία πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για μας το γεγονός ότι πλέον συμπράττουν και υποστηρίζουν σθεναρά τις προτάσεις Σαμαρά ακόμα και όσοι κάθε είδους υποτιθέμενοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και του κομματικού ακρωτηρίου της ΝΔ σώπασαν λόγω σχετικής άγνοιας (απολύτως κατανοητό) ή φόβου προσωπικού & πολιτικού κόστους (απολύτως δημαγωγικό) και δεν εξέθεσαν στον κόσμο εναλλακτικές προτάσεις, αλλά και όσοι αγνοί αγωνιστές πρόσκαιρα παρασύρθηκαν από το γνήσιο πατριωτικό τους συναίσθημα προς τις ανεδαφικές, ψηφοθηρικές θέσεις Καρατζαφέρη και αρχικά αντιδρούσαν σθεναρά ακόμα και στα πιο λογικά, στοιχειοθετημένα επιχειρήματα για αποδοχή ενός τροποποιημένου και προσαρμοσμένου στις δικές μας κοινωνικές ανάγκες, Γερμανικού μοντέλου όπως αναλύθηκαν εγκαίρως από εδώ (Η διεθνής εμπειρία στη χορήγηση υπηκοότητας) http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2009/12/blog-post_9740.html

Ως κλείσιμο θα αναφέρουμε επιγραμματικά τις πιο εξόφθαλμες αντιφάσεις στα επιχειρήματα του κ.Ραγκούση.

α) Οι προτάσεις του αφορούν την περιορισμένη χορήγηση ψήφου (δημοτικές εκλογές) και ανάδειξη έως ένα όριο σε αξιώματα, ενώ η ιθαγένεια χορηγείται με αρκετά ελαστικούς όρους. Πως συνδυάζεται στην υποτιθέμενη προοδευτικότητα τους να δίδεται σε κάποιον ιθαγένεια αλλά να του αρνούμαστε ψήφο στις Εθνικές εκλογές; Θα είναι δηλαδή Έλληνας 2ης κατηγορίας; Προφανέστατα επειδή αναγνωρίζουν ενδόμυχα τα προβλήματα που θα προκύψουν από την απότομη αλλαγή του εκλογικού σώματος λόγω της ευκολίας με την οποία κάποιος θα παίρνει ιθαγένεια, προτίμησαν μια ιδιότυπη, με α λα καρτ δικαιώματα, υπηκοότητα, αξιοποιήσιμη για το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές όπου ουσιαστικά μας λένε ότι και με λιγότερα προσόντα μπορεί κάποιος να συμμετέχει (πλήρης υποβάθμιση και απαξίωση της αυτοδιοίκησης).

β) Δεν ισχύει στη Γερμανία η αναδρομικότητα στη χορήγηση ιθαγένειας όπως προτείνεται εδώ, ούτε η γέννηση ενός παιδιού μετατρέπεται σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ και διαβατήριο για τα πολιτικά δικαιώματα του γονιού, και κυρίως βέβαια λησμονούν ότι εκεί τα παιδιά των μεταναστών κατοχυρώνουν δικαίωμα πολιτογράφησης που μπορούν να πάρουν κατόπιν αίτησης κι όχι αυτόματα, όταν ενηλικιωθούν.

Που άραγε βρίσκει σε αυτές τις θέσεις, τις σημαντικές αντιφάσεις της πρότασης της ΝΔ με το Γερμανικό δίκαιο; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθούν με τις δικές τους παρορμητικές επιλογές, να τις μελετήσουν ξανά, υπό το φως της Ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας και να προσέλθουν σε έναν ειλικρινή, εκτενή διάλογο ακόμα κι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναζητώντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;
Αναρτήθηκε από Κων/νος Μανίκας http://maxitikoi-polites.blogspot.com

ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

Έφτασαν με άκρα μυστικότητα εχθές το βράδυ στα Σκόπια φορτηγά από την Φλωρεντία που περιέχουν υλικά και τμήματα για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Οι γυφτοσκοπιανοί κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους, βλέποντας ότι από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος δεν υπάρχουν ούτε αντιδράσεις αλλά ούτε και καμία διάθεση ενημέρωσης του κόσμου για τις προκλήσεις τους...

Το άγαλμα, οι εργασίες για το οποίο θα ξεκινήσουν άμεσα, θα στηθεί σε βάθρο ύψους 10 μέτρων, ενώ ο Στρατηλάτης θα είναι έφιππος στον Βουκεφάλα (όπως οι ίδιοι οι γύφτοι λένε) θα έχει 12 μέτρα επι πλέον ύψος και θα περιστοιχίζεται από οκτώ στρατιώτες και τέσσερεις χάλκινους λέοντες ενώ θα στοιχίσει συνολικά 5 εκατομμύρια Ευρώ.

Οι ίδιοι οι γυφτοσκοπιανοί για να θολώσουν τα νερά και να προλάβουν τις αντιδράσεις (από ποιούς θα θέλαμε να ξέρουμε...) αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο μέσα στα πρώτα φορτηγά που έφτασαν από την Φλωρεντία να βρίσκονται και τα δυό λιοντάρια που θα τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά από την γέφυρα "Γκότσε Ντέλτσεφ" που οφηγεί στα Σκόπια, αλλά οι κινήσεις των συνεργείων και των φορτηγών στην πλατεία που έχουν σκοπό να στηθεί το άγαλμα - πρόκληση, απέναντι στην Ελλάδα και την Ιστορία, δείχνουν τι πρόκειται πραγματικά να συμβεί.

..

ΠΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στοιχεία για την προβολή των δραστηριοτήτων των κομμάτων από τα κετρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για το διάστημα 1-31 Δεκεμβρίου του 2009, έδωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) το οποίο αποφάσισε να καλέσει τον ΣΚΑΪ για τα ποσοστά προβολής του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, καθώς εκτιμά ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στα εκλογικά αποτελέσματα των δύο συγκεκριμένων κομμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως της πολιτικής πολυφωνίας, όπως αυτής αποτυπώνεται στην προβολή των κομμάτων από τα δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ως εξής:
ΝΕΤ
ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση 51,5%
ΝΔ: 26%
ΚΚΕ: 8%
ΛΑΟΣ: 6,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,9%
MEGA
ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση: 41,5%
ΝΔ: 41,6%
ΚΚΕ : 7,6%
ΛΑΟΣ : 4,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,1%
ΑΝΤ1
ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση: 40,7%
ΝΔ : 30,1%
ΚΚΕ : 8,7%
ΛΑΟΣ : 11,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 8,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,5%
ALPHA
ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση : 48,8%
ΝΔ: 24,4%
ΚΚΕ : 8,8%
ΛΑΟΣ : 8,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,1%
STAR
ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση : 50,2%
ΝΔ : 29,2%
ΚΚΕ : 7,5%
ΛΑΟΣ :6,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,1%
ALTER
ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση : 46,4%
ΝΔ: 24,9%
ΚΚΕ : 10,1%
ΛΑΟΣ : 8,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,1%
ΣΚΑΪ
ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση : 60%
ΝΔ: 30,4%
ΚΚΕ: 3,6%
ΛΑΟΣ: 2,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,2%

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού συγκροτεί η ΝΔ


Ο.ΞΙ.Φ «2 ασημένια – 2 χάλκινα στο Πανελλήνιο Εφήβων»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/01/2010


Μια σπιθαμή από το ψηλότερο σκαλί βρέθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου κατά την 1η φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο ξίφος ασκήσεως.Ένα πρωτάθλημα που τα είχε όλα: αγώνες γκραν γκινιόλ που κρίνονταν στο πόντο, ανατροπές, δυνατές εναλλαγές συναισθημάτων, δάκρυα χαράς, κλάματα λύπης και απογοήτευσης. Ένα μπουκέτο εικόνων και αισθήσεων που δύσκολα μπορείς να βρεις σε άλλους χώρους.Στον αγωνιστικό τομέα, λοιπόν, οι Ηλιάδηδες ανέβηκαν για ακόμη μια φορά στο βάθρο, με τον Ιορδάνη στην 2η θέση, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι τον εμπόδισε να διεκδικήσει το Κύπελλο από τον Μέξη του Χαλανδρίου, επί ίσης όροις και τον Μίμη στην 3η θέση. Στα high lights σίγουρα θέση έχει ο «οικογενειακός» ημιτελικός με νικητή τον Ιορδάνη με το δύσκολο 15-14.Στα ομαδικά τα αγόρια (Ηλιάδηδες, Δούδος και Τσαρτσιταλίδης), αν και φαβορί έμειναν στην 3η θέση αφού έχασαν στον ημιτελικό από το Αιγάλεω 43-45 αν και προηγήθηκαν 35-22.Πολύ μεγάλη έκπληξη στα κορίτσια με την ομάδα του Ο.ΞΙ.Φ., ανανεωμένη στο 50% με τις Καφάση, Αριστείδου, Δουμανίδου και Στέλλα να χτυπάν το ασημένιο μετάλλιο. Δίκαια τους απονέμεται ο τίτλος του MVP των αγώνων. Μεγάλη εμπειρία για τις ομάδες του ξίφους μονομαχίας του Ομίλου ήταν η συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στην Πίζα, Ιταλία. Τα παιδιά αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες εικόνες σε μια διοργάνωση – γιορτή με την συμμετοχή 500 αθλητών και αθλητριών!Κατά την διάρκεια των αγώνων τα στελέχη του Ο.ΞΙ.Φ. έλαβαν την διαβεβαίωση των Ιταλών παραγόντων και προπονητών ότι η Ιταλική Ομάδα θα λάβει μέρος με πλήρη σύνθεση στο «Καλλιπάτειρα 2010» αφού το θεωρούν από τα αγαπημένα τους.Το ερχόμενο σαββατοκύριακο οι ομάδες του ξίφους μονομαχίας θα αγωνισθούν στην 2η φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στην Αθήνα,Το Δ.Σ. του θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια το Πρατήριο Καυσίμων των Αδερφών ΟΥΛΙΑΡΗ για την συνεχή και αδιάκοπη υποστήριξη των προσπαθειών μας.Από το Δ.Σ.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΑΠ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Τι απ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης;
. Τελικά το σύστημα άσκησης πολιτικής μέσω της επικοινωνίας, η οποία εμπεριέχει πλάνες και συνεπικουρείται από τα ΜΜΕ , τείνει να εξελιχθεί σε επικοινωνιακό φασισμό.
Το «διακύβευμα» των όσων ζούμε σήμερα εμπεριέχεται στο όρο «πολιτική αποχαύνωση κάθε υγιούς σκέψης». Θυμίζω τα λόγια του Γάλλου Φιλόσοφου Jean-Paul Sartre : «Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει».
Η τηλεοπτική δημοκρατία που εγκαθίδρυσε το ΠαΣοΚ προωθεί αποσπασματικά πυροτεχνήματα με σκοπό την στρέβλωση θέσεων και απόψεων. Έτσι συνέβη και σήμερα από τα δελτία των «κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας» , τα οποία στρέβλωσαν πλήρως τη χθεσινή αναφορά του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό, προβάλλοντας κατά κόρον μια συνερραμμένη επικοινωνιακή απάντηση «κρότου –λάμψης» του Υπουργού Εσωτερικών.
Ο κ. Ραγκούσης ( μέσω του προβαλλόμενου αποσπάσματος εν είδει πολιτικής διαφήμισης) κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για ….«τακτική παραπληροφόρησης», με σκοπό «να δικαιολογήσει την απαράδεκτη διολίσθησή του σε ακραίες θέσεις, τακτική που δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος».
Σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται αλήθεια ο κ. Ραγκούσης για να παραποιεί τις θέσεις της ΝΔ που τις έχει αναλυτικά στη διάθεσή του εδώ και μια εβδομάδα; όπως σωστά του ανταπάντησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης.
Η χθεσινή δημόσια αναφορά του Προέδρου της ΝΔ στο «Γερμανικό μοντέλο» αφορούσε τη γενικότερη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Γερμανία, όχι το συγκεκριμένο Νόμο περί απόδοσης ιθαγένειας – ο οποίος, άλλωστε, είναι πολύ αυστηρός.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνονται τα εξής: Για παράδειγμα το Γερμανικό μοντέλο δεν δίνει ψήφο στους (μη πολιτογραφημένους) μετανάστες στις δημοτικές εκλογές. Ούτε η Γαλλία. Το Σχέδιο Ραγκούση δίνει!
Το Γερμανικό μοντέλο έδωσε ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη Γερμανία, αλλά όχι αναδρομικά. Ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε το 1999, αλλά ισχύει μόνο για όσα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια ….αναδρομικά Πρόκειται για πολύ μεγάλη διαφορά…
Το Γερμανικό μοντέλο, δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών με οκτώ χρόνια νόμιμη παρουσία στη Γερμανία, πριν από τη γέννησή των παιδιών. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που συμπληρώνουν πενταετία ακόμα και μετά τη γέννηση των παιδιών. Κι αυτό κάνει επίσης πολύ μεγάλη διαφορά…
Tο Γερμανικό μοντέλο έχει σαφείς ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η μεταναστευτική πολιτική να μη λειτουργήσει ως μαζική και «αυτόματη» νομιμοποίηση των πάντων. Η ΝΔ πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, να παίρνουν ιθαγένεια στη ενηλικίωσή τους, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει τουλάχιστον την 9ετή υποχρεωτική, για όλα τα ελληνόπουλα, εκπαίδευση.
Συνεπώς, το μεν γερμανικό μοντέλο έχει ασφαλιστικές δικλείδες και μάλιστα πολύ αυστηρές, και κανείς δεν μπορεί να καταγγείλει τον Καγγελάριο Σρέντερ, ο οποίος τις ψήφισε, ως…. «ακραίο»!
Στη δε πρόταση της ΝΔ η ασφαλιστική δικλείδα που κυριαρχεί είναι η συμμετοχή στην «ημετέρα παιδεία». Τι απ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης ;
Ημερομηνία ανάρτησης: 18 Ιανουαρίου 2010 από politis-gr blog

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΗ : Υποσχέσεις για ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ




Υποσχέσεις εδωσε μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτης, για να προσθέσει ότι πρόκειται άμεσα να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις λιγνιτικές μονάδες, της Πτολεμαΐδας 5 και της Μελίτης 2 στη Φλώρινα.




Ξεμπλοκάρει και της Βεύης ;
Πέραν των άλλων έργων, ο κ. Μανιάτης εξήγγειλε και τη σύσταση Επιτροπής Ανάθεσης για την εκμίσθωση του λιγνιτορυχείου της Βεύης, η αξιοποίηση του οποίου είναι απαραίτητη για την κατασκευή και της νέας μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα.
Υπενθυμίζουμε ότι για την ιδιωτικοποίηση του λιγνιτωρυχείου - η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε συνεκμετάλλευση του παρακείμενου λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ- έχουν ενδιαφερθεί ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα, όπως το κοινό σχήμα των ομίλων Μπόμπολα - Περιστέρη - Κοπελούζου - Μυτιληναίου, η Elpedison των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison καθώς και οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μηχανικής.




Προσλήψεις πέραν των 2.000


Ο κ. Ζερβός ανήγγειλε νέες προσλήψεις, μετά την ολοκλήρωση του “πακέτου” των 2.000 προσλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και επαναξιολόγηση της τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στους εργολάβους και ίσως και στους προμηθευτές της ΔΕΗ. Σημείωσε επίσης ότι το προς επικαιροποίηση επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην Άνοιξη.






«Χορτάσαμε από λόγια..» Είναι τα λόγια των κατοίκων της περιοχής