Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ''ΑΡΕΣΤΟΙ''

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΒΕΛΛΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΩ.Π. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ 07/01/2010

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΄΄ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ΄΄
Κοιν: MME

Αγαπητέ συνάδελφε & συνεργάτη μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Λίγες μέρες μετά τις εκλογές του σωματείου και μετά την συγκρότηση του Σωματειακού Παραρτήματος ΑΗΣ Μελίτης-Φλώρινας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στις 16/12/08, επειδή η συγκεκριμένη συγκρότηση δεν εξυπηρέτησε τους ΄΄Αρεστούς΄΄ σας, με ΄΄ μη δημοκρατικές΄΄ διαδικασίες του Προέδρου και Γραμματέα της κεντρικής διοίκησης ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αποφασίσθηκε η διεύρυνση του Σωματειακού Παραρτήματος με επιπλέον δυο μέλη στις 10-03-09, ενώ είχε ήδη διευρυνθεί προεκλογικά κατά δυο μέλη για να εξυπηρετήσει ανάγκες του συνδικάτου. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο και το καταστατικό αυτό θα μπορούσε να γίνει με δυο μέλη αναπληρωματικών, όπως και έγινε. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έβαλε τον πρώτο αναπληρωματικό και η παράταξη της ΔΑΚΕ επέβαλε τον δέκατο αναπληρωματικό (παρακάμπτοντας εννέα (9) μέλη) για να ικανοποιήσει την ΠΑΣΚΕ ώστε να αναλάβει πραξικοπηματικά Πρόεδρος ο ΄΄Αρεστός΄΄ .
Την απόφαση του Δ.Σ (10-03-09) αυτή την προσέβαλαν στα Ελληνικά δικαστήρια οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μέλη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στις 8-4-09 ( αριθμός κατάθ. 150/2009) όπου και δικαιώθηκαν πανηγυρικά ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (Αριθμός απόφασης 896/2009)
{όπου θα έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί} πρέπει άμεσα να γίνει σεβαστή και εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση το Δ.Σ του Σω. Π. πριν την διεύρυνση.
Παρά ταύτα το Προεδρείο και το Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ δεν συμμορφώθηκε έως και σήμερα με την απόφαση του Δικαστηρίου. Συνεχίζετε να παρανομείτε, να μην σέβεστε την δικαιοσύνη και να καταστρατηγείτε κάθε έννοια της Δημοκρατίας, προσβάλλοντας και εκθέτοντας της αρχές που πρεσβεύει ο συνδικαλισμός (την ελευθερία της έκφρασης, την Δημοκρατία).
Επειδή η ανοχή έχει τα όρια της εμείς σας καλούμε με το έγγραφο αυτό να σεβαστείτε την δικαστική απόφαση και να μας καλέσετε στο επόμενο Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ως νόμιμο προεδρείο.
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει θα το απαιτήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ζητώντας ακόμη και την έκπτωση σας από τα αξιώματα. Καθώς η μη συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα.
Από πλευράς μας έχει τηρηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία, επίδοσης της απόφασης
(παρεδόθη από δικαστικό επιμελητή στις 20/08/2009 στο Γεν. Γραμματέα του ΔΣ) και όλα τα σχετικά.


Με εκτίμηση, με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Νόμιμο Προεδρείο του Σω.Π. ΑΗΣ Μελίτης – Φλώρινας

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ταβελλάρης Νικόλαος Ευαγγέλου Νικόλαος