Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι «θυσίες» των πολιτικών για την οικονομική κρίση

ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Οι «θυσίες» των πολιτικών για την οικονομική κρίση

Την ώρα που ο ελληνικός λαός δεινοπαθεί να επιβιώσει από τα Νέα Μέτρα, κάποιοι τον αγνοούν και συνεχίζουν να ζούνε προκλητικότατα ως «βασιλικότεροι του Βασιλέως».
-Ποιος δεν θυμάται αλήθεια εκείνο το ταμείο φτώχειας όπου καλούσαν τον καθένα μας να καταθέσει κάτι απο το υστέρημα του; ( εκτός βέβαια της πλειοψηφίας των ιδίων).
-Ποιός πολίτης δεν θυμάται τότε που έβγαιναν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και διέδιδαν ότι οι βουλευτές έχασαν το 40% των αποδοχών τους σύμφωνα με τις πρόσφατες περικοπές;
Βέβαια αυτό το 40% ήταν
 ούτως η άλλως πλασματικό, κοινώς για τα «πανηγύρια». Στην πραγματικότητα τα 500 ευρώ που όντως μειώθηκε η βουλευτική αποζημίωση τους αντικατεστάθησαν από ακόμα μεγαλύτερο ποσό από την αύξηση συμμετοχής των σε διάφορες συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών!.

Έτσι ενώ αρχές του 2010 η βουλευτική αποζημίωση για την συμμετοχή των βουλευτών σε κοινοβουλευτικές επιτροπές κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη 216.000 ευρώ ( κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ ανα βουλευτή) τον Μάρτιο του 2010 που άρχισε η μείωση των αποδοχών τους η αποζημίωση των βουλευτών σε επιτροπές έφτασε το ευκαταφρόνητο ποσό των 590.000 ευρώ !Αύξηση αποδοχών σχεδόν της τάξεως του 110 %!! . Κάτι που μεταφράζεται σε 2000 ευρώ σχεδόν ανα βουλευτή .Για κάθε βουλευτή σε επιτροπή δαπανούνται 255 ευρώ και υπάρχουν περιπτώσεις βουλευτών οι οποίοι μέσα σε μία ημέρα συμμετοχής σε 3 διαφορετικές επιτροπές λαμβάνουν επιπλέον765 ευρώ.

Την ίδια στιγμή , που μειώνουν τις αποδοχές των εργαζομένων μα κυρίως τις πενιχρές συντάξεις των ανήμπορων μικροσυνταξιούχων ηλικιωμένων , αυτοί περιφέρονται και διαλαλούν στον ελληνικό λαό ότι «συμμετέχουν στην λιτότητα », ενώ στην πραγματικότητα παίρνουν περισσότερα χρήματα στις αποδοχές τους.

Κατόπιν τούτων παραπονιούνται γιατί στις δημοσκοπήσεις «έχουν πιάσει πάτο» , ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό απαξιώνει την πολιτική , τα κόμματα και τους βουλευτές με χαρακτηρισμούς που ακούγονται ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές , ορισμένους απ αυτούς τους «περιποιούνται αναλόγως» (λεκτικώς ή «αλλιώς») οι απλοί πολίτες σε διάφορους δημόσιους χώρους η εκδηλώσεις. Είναι δε τόσο ισχυρή η συντεχνιακή βουλευτική αλληλεγγύη τους που δεν ακούσαμε καμία καταγγελία από κανέναν , για αυτό το απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός. Όσο για κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτό που λένε οι πολίτες μεταξύ τους .. «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»Παριστάνουν ότι συμμετέχουν στις οικονομικές θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός ενώ δεν λένε την αλήθεια . Γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών ( όχι όλοι) ήταν πρό βουλευτικού αξιώματος (και είναι) ευκατάστατοι, σε θαυμάσια οικονομική ή επαγγελματική κατάσταση και χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να εισπράξουν χρηματικά ποσά της τάξεως από 500 έως 1000 ευρώ. Χρηματικά ποσά τα οποία για αυτούς είναι στην πραγματικότητα ασήμαντα. ¨Όσο περίπου ένα δείπνο της οικογένειας παρέα με τους παρατρεχάμενους φίλους τους, σε μία κοσμική ιχθυοταβέρνα στο Πασαλίμάνι!.

Κατα τα άλλα έχουν και την απαίτηση ο απλός πολίτης να τους ψηφίζει ή τους φίλους αυτών, σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις με όλες αυτές τις «βουλευτικές θυσίες για τα πανηγύρια» που αντικρίζει .Αυτός ο απλός πολίτης ο οποίος πρώτος πληρώνει την κρίση ακόμη και με βαρύτατα πρόστιμα απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους ή κλειστούς χώρους καταστημάτων, ακόμη και με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής - επιβίωσης, ακόμη και με αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο κατέστη απλησίαστα απαγορευτικό, ειδικά σε εμάς και τους έλληνες ακρίτες, εδώ στην Φλώρινα με τους 10 μήνες…παγετώνα! Το "σαφάρι" της αποκάλυψης των χρυσών προνομίων συνεχίζεται .

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής

ΛΑ.Ο.Σ. .Νομού Φλωρίνης

Ρασάϊκος Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: