Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Εξαιρετική τιμή και ευθύνη αποτελεί για μένα η απόφαση του Προέδρου μας, Γιώργου Παπανδρέου, και των αρμόδιων οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Φλώρινας στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Η στήριξη αυτή που δόθηκε μετά από τις διαδικασίες του Κινήματός μας, στις οποίες συμμετείχα, βασίστηκε στα αποτελέσματα  πρόσφατης δημοσκόπησης σε όλο το εύρος του νέου Δήμου Φλώρινας και στη συνεκτίμηση της αυτοδιοκητικής πορείας μου τα τελευταία 12 χρόνια.
Είναι εξαιρετική η τιμή, γιατί είμαι μια από τις 7 υποψήφιες γυναίκες Δημάρχους που στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
σε όλη τη χώρα και παίρνω τη σκυτάλη του αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών για δεύτερη φορά από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω και επί χρόνια δραστηριοποιούμαι, παρότι στα 2/3 των Δήμων της επικράτειας δεν δόθηκε πολιτική στήριξη.

Είναι και μεγάλη ευθύνη, που δεσμεύομαι να την τιμήσω με έναν έντιμο, δυνατό και ελπιδοφόρο αγώνα με στόχο την τελική νίκη. Μια νίκη που θα σηματοδοτήσει την πορεία του νέου Δήμου Φλώρινας προς την πρόοδο και την ευημερία. 

Έχοντας στο πλευρό μου τα στελέχη του συνδυασμού των προηγούμενων Δημοτικών εκλογών, ΚΑΛΩ όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας, αυτούς που ονειρεύονται μια Φλώρινα ισχυρή και ανεπτυγμένη, πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, να γίνουμε μαζί ένα δυνατό πλειοψηφικό ρεύμα νίκης και προόδου! 

ΚΑΛΩ όλους τους Δημότες του νέου Δήμου Φλώρινας, από την καρδιά της πόλης μας ως τις παρυφές των Δημοτικών διαμερισμάτων της Μελίτης, του Περάσματος και των Κλεινών να συμπορευτούμε στα μονοπάτια της ευημερίας και του πολιτισμού!

ΚΑΛΩ όλες τις γυναίκες που έχουν τόσο μεγάλα αποθέματα γνώσης και εμπειρίας να τα καταθέσουμε μαζί στην τοπική μας κοινωνία!

ΚΑΛΩ όλους τους νέους και τις νέες του Δήμου μας, που τους ανήκει το μέλλον, να μην παραμένουν θεατές των εξελίξεων, αλλά να δώσουν το δημιουργικό παρόν τους στα αυτοδιοικητικά μας δρώμενα με την αιχμηρή και τόσο γόνιμη συμμετοχή τους!
 
Με στόχο τη συμμετοχή όλων θα ακολουθήσει ένας κύκλος διαλόγου και ανοιχτών διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση του προεκλογικού μας προγράμματος και για τη στελέχωση ενός πλουραλιστικού και πολυφωνικού ψηφοδελτίου με τα αξιότερα και καταλληλότερα πρόσωπα από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές παρατάξεις,
Πριν την έναρξη των ανοιχτών διεργασιών, όμως, θεωρώ σκόπιμο να απευθύνω συντροφικό κάλεσμα συνεργασίας στους δυο συνυποψήφιους του πολιτικού μας χώρου, στον Μιχάλη Τσότσκο και στον Αιμίλιο Ασπρίδη, που συμμετείχαν άμεσα (ο πρώτος) ή έμμεσα (ο δεύτερος) στις διαδικασίες για τη στήριξη, προκειμένου να βρεθεί ο δρόμος της κοινής μας πορείας και του κοινού αγώνα, όπως επιτάσσουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του τόπου μας. Στη  μάχη που έχουμε μπροστά μας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη σημερινή οικονομική κατάσταση δεν χωρούν οι προσωπικές στρατηγικές και, βέβαια, δεν περισσεύει κανένας.

Φίλες και φίλοι,
οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση, αλλά μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την εφαρμογή του Καλλικράτη, που  αλλάζει όλη τη δομή της διακυβέρνησης του κράτους και να δώσουμε τη μάχη για έναν νέο Δήμο που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και τις προτεραιότητές του.

Για να οικοδομήσουμε μαζί τον ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ της Φλώρινας των ανοιχτών οριζόντων και των ανοιχτών συνόρων, της παιδείας και της καινοτομίας, του εναλλακτικού τουρισμού και της Πράσινης Ανάπτυξης, με ποιότητα ζωής, με ανθηρές επιχειρήσεις, με πιστοποιημένα προϊόντα, με ενημερωμένους αγρότες, με εργαζομένους νέους, με λειτουργικές υποδομές, με ανθρώπους που ζουν με αξιοπρέπεια και άνεση, με πολίτες που απολαμβάνουν την ευημερία και την κοινωνική προστασία που μας αξίζει.

Ευχαριστώ θερμά τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες που με εμπιστοσύνη τίμησαν την παρουσία μου στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και όλους αυτούς που θα βρίσκονται με ολόψυχες τις δυνάμεις τους ως συμμέτοχοι και αρωγοί στον νέο νικηφόρο αγώνα μου.



Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: