Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ




Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων προτείνεται «Μακεδονία-Βαρντάσκα». Η ιστορική αλήθεια, όμως, για τη Μακεδονία είναι ότι η ταυτότητα της Μακεδονίας είναι ελληνική, όπως επιβεβαιώνεται από το κατωτέρω ιστορικό γεγονός.


Μετά από 5 αιώνες τουρκικής δουλείας οι βαλκανικές χώρες κήρυξαν τον πόλεμο κατά της Τουρκίας το 1912, την οποία νίκησαν και απέκτησαν την ελευθερία τους. Ως σύνορα Ελλάδος-Σερβίας ορίστηκε η γραμμή που κατείχαν οι στρατοί των δύο χωρών την ημέρα της ανακωχής, που είναι και τα σημερινά σύνορα Ελλάδας-FYROM. Η Ελλάδα κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και ίδρυσε τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας.

Ουδείς αμφισβήτησε το δικαίωμα αυτό της Ελλάδος, διότι όλοι γνώριζαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Μία μόνο μικρή λωρίδα της αρχαίας Μακεδονίας, όπως δήλωσε η Ακαδημία Αθηνών, κατέλαβε η Σερβία και η Βουλγαρία, οι οποίες προσήρτησαν τα εδάφη που κατέλαβαν στα κράτη τους.

Τη 2α Αυγούστου 1944, ο Τίτο με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν μετονόμασε τη Βαρντάσκα Μπαντοβίνα (σήμερα Σκόπια)
σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «μιμούμενος τον Χίτλερ για να εδραιώσει το ναζισμό επινόησε ότι Γερμανοί κατάγονται από την Άρια φυλή», τους κατοίκους της Μακεδονίας απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου για τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης.

Αδιάψευστα γεγονότα για την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων είναι τα ακόλουθα:


1. Οι Μακεδόνες με τους άλλους Έλληνες είχαν την αυτή γλώσσα την Ελληνική, τα αυτά ιερά, τους αυτούς θεούς που κατοικία είχαν το Μακεδονικό όρος Όλυμπο. Οι Έλληνες αποκλείεται να θεωρούσαν χώρα μη ελληνική ως κατοικία των θεών τους.
2. Οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις Αμφικτυονίες που γίνονταν δεκτοί μόνον Έλληνες.
3. Η Παλαιά Διαθήκη μεταφράστηκε στην Ελληνική διότι οι Εβραίοι της διασποράς γνώριζαν μόνο την Ελληνική. Η Καινή Διαθήκη και οι Πράξεις των Αποστόλων γράφτηκαν στην ελληνική. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τους Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια, πόλεις που είχαν πολλές δεκάδες χρόνια π.Χ. την αυτή ονομασία που έχουν σήμερα. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε στην ελληνική και έγραψε τις επιστολές του προς τους Φιλιππησίους και Θεσσαλονικείς στην Ελληνική. Στη Θεσσαλονίκη και Βέροια ο Απόστολος Παύλος συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες που επίστευσαν (4.12 Πράξεις Αποστόλων).
4. Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του μετέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό και καθιέρωσαν την ελληνική γλώσσα όλων των λαών που κατέκτησαν. Η περίοδος αυτή ονομάστηκε Ελληνιστική Εποχή. «Η διανοητική συνάντηση των Ελλήνων και των Αράβων (ως συνέπεια της μεταδόσεως της Ελληνικής Παιδείας από τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου) -έγραψε στο περιοδικό «TIMES» της Νέας Υόρκης το 2001 ο Dennis Overbye- υπήρξε το σημαντικότερο γεγονός της Ιστορίας, οι συνέπειες του οποίου είναι τεράστιες στο Ισλάμ, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο». Η ελληνική γλώσσα μετά την κατάκτηση των Αράβων της Συρίας και της Αιγύπτου ήταν 100 χρόνια επίσημη γλώσσα. Άραβες μετέφρασαν στην Αραβική τα συγγράμματα των Ελλήνων φιλοσόφων και κυρίως τα βιβλία του Αριστοτέλη και τα μετέφεραν στην Ισπανία και Ιταλία όπου μεταφράστηκαν στη λατινική και αποτέλεσαν αφετηρία της Αναγεννήσεως. Οι ανασκαφές που έγιναν στη Μακεδονία αποκάλυψαν χιλιάδες ελληνικές επιγραφές και νομίσματα με ελληνικά γράμματα.

Το 1982 ο Δημοκράτης και μορφωμένος αείμνηστος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, αφού επισκέφτηκε τη Βεργίνα, είπε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές. Ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδας εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των Αρχαίων Μακεδόνων». Ανάλογη δήλωση έκανε ο Σούλτσμπεργκερ. Οι υπουργοί Πολιτισμού του Καναδά και της Αυστραλίας, αλλά και όλοι όσοι επισκέπτονται τη Μακεδονία, το Δίον, την Πέλλα, τη Βεργίνα και τα μουσεία της Μακεδονίας βλέπουν την αλήθεια για τη Μακεδονία και δηλώνουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Ο δε Αυστραλός υπουργός δήλωσε ότι οι θέσεις της Γιουγκοσλαβίας για τη Μακεδονία δεν έχουν θέση στην Αυστραλία. Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέως Staffan Stolpe το 1995 σε μελέτη τους για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι και οι υπουργοί της Ευρώπης πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο». Αλλά και στη λωρίδα της αρχαίας Μακεδονίας που κατέλαβαν οι Σέρβοι υπάρχει καταλυτικό στοιχείο για την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, διότι η πόλη Μοναστήρι, σήμερα Μπίτολα, όταν το 1912 κατέλαβαν οι Σέρβοι είχε 17 ελληνικά σχολεία. Το ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο «Μακεδονία-Ελληνιστική Εποχή μέχρι την Ασία», όπου ξένοι ειδικοί και αρχαιολόγοι, που έκαναν ανασκαφές στην Ασία με την προβολή τόπων με τις ελληνικές επιγραφές και τα νομίσματα Μακεδόνων Βασιλέων, δεν επιτρέπουν αμφισβήτηση της ταυτότητας των Μακεδόνων ως Ελλήνων. Διά τους ανωτέρω λόγους και πολλούς άλλους, η ονομασία του κράτους των Σκοπίων υποχρεώνει να μη γίνει δεκτή η προτεινόμενη ονομασία. Οι Σκοπιανοί ίσως προβάλλουν ότι η Μακεδονία είναι το συνταγματικό όνομα της χώρας τους.

Τον ισχυρισμό αυτό απέρριψε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Μακεδών Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του έγραψε: «…Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία… Ιστορικά διότι οι Σλάβοι έφτασαν στη Βαλκανική χίλια χρόνια μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εθνολογικά γιατί η χώρα τους κατοικείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες».

Το επιχείρημα ότι μοιράστηκε η Μακεδονία μεταξύ Ελλάδος-Σερβίας-Βουλγαρίας είναι απορριπτέο επίσης, διότι καμία Συνθήκη δεν αναφέρει ότι μοιράστηκε η Μακεδονία. Τα σύνορα Ελλάδος-FYROM είναι οι γραμμές που κατείχαν οι στρατοί των χωρών τους την ημέρα της ανακωχής. Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) μετά την ήττα της Βουλγαρίας όρισε τα σύνορα των βαλκανικών χωρών που πολέμησαν κατά της Βουλγαρίας. Κανένα προηγούμενο δεν υπάρχει ότι χώρα που καταλαμβάνει τμήμα άλλης χώρας δεν έχει ονομάσει το τμήμα αυτό με το όνομα που είχε. Η Τουρκία κατέλαβε την Ιωνία (Μ. Ασίας). Δεν την ονομάζει Ιωνία ούτε και τους Τούρκους Ίωνες. Η Μακεδονία ως επαρχία της Ελλάδας υπάρχει από τον 8ο αιώνα π.Χ. Η Μεγάλη Βρετανία όταν έγινε μέλος της Ε.Ε. δεν έγινε δεκτή με το όνομα αυτό διότι αντέδρασε η Γαλλία, η οποία έχει επαρχία που ονομάζεται Βρετάνη και μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και έγινε δεκτή στην Ε.Ε. με το όνομα Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά ποίαν λογική όταν η Ελλάδα έχει επαρχία που ονομάζεται Μακεδονία θα δεχθεί να ονομάζονται τα Σκόπια Δημοκρατία «Μακεδονίας-Βαρντάσκα». Κατόπιν των ανωτέρω, η ονομασία της Δημοκρατίας αυτής μπορεί να λάβει οποιοδήποτε όνομα θέλει (Δημοκρατία Παιονίας ή Δημοκρατία των Σκοπίων) αλλά δεν δικαιούται να έχει τη λέξη «Μακεδονία», όπως διακήρυξε και το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβόνας.

Οι Σκοπιανοί, προβάλλοντας ότι είναι Μακεδόνες, επιδιώκουν να οικειοποιηθούν την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας (Αεροδρόμιο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αποστόλου Παύλου και αγάλματα) και υπάρχουν ανιστόρητοι και αφελείς που παραπλανήθηκαν από την προπαγάνδα ενός μονοκομματικού καθεστώτος. Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι 340 καθηγητές πανεπιστημίων, Αμερικής και άλλων χωρών, με επιστολή τους στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προέδρου Μπους (υιού), ο οποίος την επομένη της δεύτερης εκλογής του ως προέδρου ονόμασε τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ζέλεφ, στη Σουηδία το 1993, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σουηδικής εφημερίδας για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε: «Είναι δημιούργημα μεταπολεμικό της Κομιντέρν και έγκλημα Τίτο-Στάλιν».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: