Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Επιτροπή για τον μισθωτή στην Βεύη


Τη συγκρότηση Επιτροπής που θα επιλέξει τον μισθωτή των λιγνιτωρυχείων της Βεύης στη Φλώρινα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. Στην Επιτροπή μετέχουν οι κ. Παναγιώτης Μητρόπουλος - πρόεδρος του ΙΓΜΕ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόρης Πραστάκος - πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Περράκης - καθηγητής του Παντείου, Κώστας Παναγόπουλος - ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και Παναγιώτης Μάρκος του ΥΠΕΚΑ. Εργο της Επιτροπής είναι η απευθείας επιλογή μισθωτή για την έρευνα και εκμετάλλευση του δημόσιου λιγνιτωρυχείου. Ταυτόχρονα, στο πλάσιο της διαφάνειας, ο κ. Μανιάτης απέστειλε επιστολή προς τα κόμματα και ζήτησε τον ορισμό εκπροσώπων τους προκειμένου σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής.

Εως χθες το μεσημέρι, ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των λιγνιτωρυχείων της Βεύης είχαν εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ελλάκτωρ» (θα συνεργαστεί με την Elpedison, η οποία ενδιαφέρεται για λιγνιτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής), η «ΕΛΜΙΝ - Ιντερκατ», η «Τέρνα» και αναμένονταν και άλλες προτάσεις έως τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26509169
ΔΕΙΤΕ ΤΟ Ενδιαφέρον από 11 Επιχειρηματικά Σχήματα για την Βεύη ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=29863

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ?
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ

florinacity είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές για τη Βεύη αναμένεται να καταθέσουν επίσης ο Μυτιληναίος με ΜΕΤΚΑ και Δελφοί Δίστομον, η ΕΛΜΙΝ (Βαρδινογιάννης), η ΤΕΡΝΑ και ο όμιλος Κοπελούζου

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΒΟΥΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ.Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΗΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΞΕΣΑΜΑΡΩΤΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.
ΑΙΣΧΟΣ