Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Επιτροπή σοφών :‘Αυτός είναι τελείως άσχετος’


Ο Άγγλος Καθηγητής κ. Κέβιν Φέδερστοουν, ο οποίος μετέχει στην «επιτροπή σοφών» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και υπό τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη , και η οποία θα εισηγηθεί τρόπους σύγχρονης λειτουργίας της κυβέρνησης, δεν άντεξε, μας πληροφορεί ο Γιάννης Μακρυγιάννης και άρχισε τις εξομολογήσεις για τις πρώτες εμπειρίες του από την επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και ορισμένους κορυφαίους υπουργούς.


Τα «σκάγια του» που εκτοξεύτηκαν ενώπιον μικτού ακροατηρίου, στο οποίο μετείχαν Ελληνες και ξένοι φίλοι του, χτύπησαν πρώτα απ’ όλους τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα. «Αυτός είναι τελείως άσχετος» ήταν η πιο ήπια φράση του, ενώ εμμέσως αμφισβήτησε και την ικανότητα του οικονομικού επιτελείου λέγοντας: «Είναι κρίμα που έφτασε η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση».

Είναι απορίας άξιο πως ένας άνθρωπος μέσα σ` ένα μήνα «ακτινογράφησε» ικανότητες ανθρώπων που ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου τους έχει στενούς συνεργάτες του επί χρόνια.

Ή έκανε λάθος εκτίμηση ο κ.Κέβιν Φέδερστοουν, πράγμα που εκ των πραγμάτων απορρίπτεται εάν κρίνουμε από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του ανύπαρκτου έργου των συγκεκριμένων υπουργών που τον επιβεβαιώνουν, ή o κ.Γ. Παπανδρέου στο θέμα αξιολόγησης και αξιοποίησης συνεργατών είναι ανεπαρκέστατος και κατώτερος των περιστάσεων.

Δηλαδή και για τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και για το συγκεκριμένο θέμα ο κ.Κέβιν Φέδερστοουν δεν θα δίσταζε να πει ….«(και)αυτός είναι τελείως άσχετος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: