Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΗ : Υποσχέσεις για ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ




Υποσχέσεις εδωσε μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτης, για να προσθέσει ότι πρόκειται άμεσα να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις λιγνιτικές μονάδες, της Πτολεμαΐδας 5 και της Μελίτης 2 στη Φλώρινα.




Ξεμπλοκάρει και της Βεύης ;
Πέραν των άλλων έργων, ο κ. Μανιάτης εξήγγειλε και τη σύσταση Επιτροπής Ανάθεσης για την εκμίσθωση του λιγνιτορυχείου της Βεύης, η αξιοποίηση του οποίου είναι απαραίτητη για την κατασκευή και της νέας μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα.
Υπενθυμίζουμε ότι για την ιδιωτικοποίηση του λιγνιτωρυχείου - η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε συνεκμετάλλευση του παρακείμενου λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ- έχουν ενδιαφερθεί ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα, όπως το κοινό σχήμα των ομίλων Μπόμπολα - Περιστέρη - Κοπελούζου - Μυτιληναίου, η Elpedison των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison καθώς και οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μηχανικής.




Προσλήψεις πέραν των 2.000


Ο κ. Ζερβός ανήγγειλε νέες προσλήψεις, μετά την ολοκλήρωση του “πακέτου” των 2.000 προσλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και επαναξιολόγηση της τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στους εργολάβους και ίσως και στους προμηθευτές της ΔΕΗ. Σημείωσε επίσης ότι το προς επικαιροποίηση επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην Άνοιξη.






«Χορτάσαμε από λόγια..» Είναι τα λόγια των κατοίκων της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: